Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,777,659 Members 44,464 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] NETWORK PROBLEM galaxy gt-i9506

Tip us?
 
elmassarihakim
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Aug 2014
Unhappy [Q] NETWORK PROBLEM galaxy gt-i9506

Hello everyone

These are times I can not make or receive calls or text messages when I try to call there write "not registered on the network."

So I restarted my phone several times, do a restoration of setting, I searched my network manually but to no avail. I know this is not the problem from the SIM because I put it in another phone and I was able to call and receive my messages, so i concluded that it is the phone has a problem.

my phone works well but sometimes I have this weird problem

I hope you can help me I am disappointed, I thank you in advance
 
kalpetros
Old
#2  
kalpetros's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 15
Posts: 109
Join Date: Jul 2013
Location: 35.34, 25.13
Quote:
Originally Posted by elmassarihakim View Post
Hello everyone

These are times I can not make or receive calls or text messages when I try to call there write "not registered on the network."

So I restarted my phone several times, do a restoration of setting, I searched my network manually but to no avail. I know this is not the problem from the SIM because I put it in another phone and I was able to call and receive my messages, so i concluded that it is the phone has a problem.

my phone works well but sometimes I have this weird problem

I hope you can help me I am disappointed, I thank you in advance
Are you using a custom ROM?
 
elmassarihakim
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by kalpetros View Post
Are you using a custom ROM?
no i m using an officiel rom kitkat 4.4.2
 
kalpetros
Old
#4  
kalpetros's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 15
Posts: 109
Join Date: Jul 2013
Location: 35.34, 25.13
Try a factory reset.
 
elmassarihakim
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by kalpetros View Post
Try a factory reset.
there no relation between network problem and factory reset i think
 
kalpetros
Old
#6  
kalpetros's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 15
Posts: 109
Join Date: Jul 2013
Location: 35.34, 25.13
Quote:
Originally Posted by elmassarihakim View Post
there no relation between network problem and factory reset i think
A factory reset will bring your phone to the condition it was when you bought it and thus this may fix your connectivity problem (i.e. if the problem is due to software malfunction).

Maybe it's a hardware problem too. The only way to tell is to do a factory reset or install the firmware again.
 
elmassarihakim
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by kalpetros View Post
A factory reset will bring your phone to the condition it was when you bought it and thus this may fix your connectivity problem (i.e. if the problem is due to software malfunction).

Maybe it's a hardware problem too. The only way to tell is to do a factory reset or install the firmware again.
i read in other place, that i should update the modem "CP" to another version, is that can resolve my probleme
 
kalpetros
Old
#8  
kalpetros's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 15
Posts: 109
Join Date: Jul 2013
Location: 35.34, 25.13
Quote:
Originally Posted by elmassarihakim View Post
i read in other place, that i should update the modem "CP" to another version, is that can resolve my probleme
You can try that too. But I don't see why this will work since your device runs the original firmware.

What's your baseband version?
 
elmassarihakim
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by kalpetros View Post
you can try that too. But i don't see why this will work since your device runs the original firmware.

What's your baseband version?
*#1234*
ap : I9506xxucng3

cp : I9506xxucnf3

csc : I9506ftmcng1
 
kalpetros
Old
#10  
kalpetros's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 15
Posts: 109
Join Date: Jul 2013
Location: 35.34, 25.13
Download the stock firmware from here and flash only the modem (I9506XXUCNF3).

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes