View Full Version : Telenor Srbija GPRS/MMS/WAP
tomasevic33
8th June 2007, 11:23 PM
Podesavanja Telenor preko proxy adrese za PPC
mikisonata
13th August 2009, 11:42 PM
Hvala, pozdrav!
sasa3791
19th September 2009, 01:40 PM
Podesavanja Telenor preko proxy adrese za PPC
da li ima i za MTS podesavanja,
unapred hvala
skrki
24th January 2010, 02:34 PM
Telenor podesavanja u OP su zastarela, nova podesavanja (rucno)
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Prodaja-i-korisnicki-servis/Uradi-sam/Podesavanja-manuelna/
Podesavanja za Telekom Srbija su ovde (Google search na brzaka):
http://www.mts064.telekom.yu/index.php?ID=22461
u2020bullet
29th January 2010, 01:36 AM
ljudi ja se stvarno izvinjavam sto vam ovako ulecem u temu i offujem ali me jako zanima gde bi u novom sadu mogao kupiti novu bateriju za HTC TyTN (Hermes) ili cak mozda neku jacu koju on moze koristiti?
unicat13
29th January 2010, 02:00 AM
http://www.svebaterije.net/uredjaj.php?action=listaj_model&id_modela=529
Ja sam kupio za moj trinity od 1500mA i radi ekstra, baterije jesu malo skuplje ali su stvarno kvalitetne. Kod mene baterija drzi 3 dana uz dobro koriscenje svega i zaista sam zadovoljan. Moja preporuka. Inace firma je nasa i ekstra su korektni, brza isporuka.
u2020bullet
29th January 2010, 07:30 AM
hvala :)
sad cim uleti neki novac odmah kupujem.
mcdoc
31st January 2010, 09:03 PM
Imas li podesavanja za povezivanje HTC HD2 proko WiFI na comp koji ima WiFi?
u2020bullet
3rd February 2010, 11:10 AM
zar ne mozes jednostavno ukljuciti wi-fi i konektovati se na kompjuterov signal? naravno da ti je na kompu wi-fi ukljucen u isto vreme. tako ja na ADSL. samo pazi da ti neko iz okolone ne pokrade ostatak signala.
mcdoc
5th February 2010, 07:54 PM
Evo ovako. Znaci, pod Win 7 ja povezem tel sa PC, to nije problem. Sa tel-a preko SkTools mogu da pingujem IP adresu na kojoj je wireles adapter PC-a i on odgovara. Mogu i pomocu programa WiFi remote access 1.0 da sa compa i Internet explorera browse-ujem telefon i prenosim fajlove sa PC na njega. Ukucam IP adresu telefona u Internet exploreru i on mi otvori direktorijume na tel.
Ono sto ne mogu da sredim su, u Connections, parametri mreze za izlazak na internet. Tu mi treba pomoc. Hocu da koristim PC kao AP za ulazak na internet preko njegovog ADSL modema.
u2020bullet
6th February 2010, 02:59 AM
imas opciju kod active sync-a (ako ga koristis), koja dozvoljava telefonu da koristi kompjutersku internet konekciju ako si na to mislio. na tom principu ti radi i Device Update softver.
PS: jel neko zna gde mogu u novom sadu kupiti onu malu olovkicu za TyTN-a? pogubio sam i rezervu i onu sto sam dobio sa telefonom.
u2020bullet
6th February 2010, 03:00 AM
...............
mcdoc
6th February 2010, 08:56 PM
Ja resio problem. Sada mogu da koristim moj Leo za listanje interneta, ali bez dodatnih troskova Telenoru. Povezem se preko Wi Fi na PC i koristim njegovu ADSL vezu.
Vrlo je prosto. Napravi se bridge konekcija izmedu LAN i Wireless network connection. IP adrese se ručno unose prema pravilu.
U telefonu se prvo aktivira Wi Fi onda se ode u advanced>>change network>>computer-to-computer>>network adapters>>Broadcom802.11 DHD Network adapter i tamo setuju IP adrese.
Na kraju se ide u Connections i podese IP adrese. I to je to.
Legnes u kravet i surfujes preko mobilnog a ne placas nista.:D
u2020bullet
7th February 2010, 03:14 AM
e tooo covece :) samo ja pametan ne znam kako objasniti...
vazno je da si uspeo :)
u2020bullet
7th February 2010, 03:15 AM
e tooo covece :) samo ja pametan ne znam kako objasniti...
vazno je da si uspeo :)
mugendramon
6th April 2010, 02:17 AM
ima li neko mozda neku aplikaciju tipa "Operator settings" ili slicnog tipa da pokriva podesavanja interneta i MMS-a za Srbiju , moze i rucno da se namesti ali nije to to
skrki
5th June 2010, 02:40 PM
Za aplikaciju ne znam, ali mozes da editujes .XML sa default APN listom, a onda iz APN settings da mu kazes da uradi "Restore default" (ili "Reset to default" vec, 'bem li ga).
Koji uredjaj koristis? Jel root-ovan? (trebace ti root da bi editovao /etc)
APN lista se na Androidu obicno nalazi u /etc/apns-conf.xml
Ako otvoris fajl, sve ce ti biti jasno. Naravno, fajl sacuvas lokalno, da imas za sledeci put kad flash-ujes sistem.
Eto, to je ideja, ako neki programer kojim slucajem cita ovo, "ista" logika moze da se primeni u aplikaciji... s tim sto se mora zaobici requirement za root access, da bi svi mogli da je koriste ;)
P.S. Ja odavno ne koristim stock firmware, tako da ne mogu sa sigurnoscu da kazem da su ove instrukcije tacne. (Jesu tacne za CyanogenMod 4.x i 5.x) Ako neko zna, neka me slobodno ispravi.
---
MT3G 32B (HTC Magic)
ima li neko mozda neku aplikaciju tipa "Operator settings" ili slicnog tipa da pokriva podesavanja interneta i MMS-a za Srbiju , moze i rucno da se namesti ali nije to to
slobodanmazek
6th April 2011, 01:23 PM
Imam duze vreme HTC Wildfire. Nakon regularnog upgrade-a na froyo nisam mogao da saljem niti primam MMS poruke. Sve sam probao sto je savetovano na forumima i uvek isto. Instalirao sam GO SMS PRO sa android marketa i sada sve radi. Posto originalan mesinger nemoze da se iskljuci decekirajte sve u mesinger podesavanju i tada sve lepo radi. Protokoli za Internet i MMS su rucno uneti sa Telenora Srbija.
Boskoel03
10th April 2011, 10:04 PM
Aaaaa zasto podesavanja kada ih sa mreze direktno postave,cak i na najnovijim programima,ginger,sense no sense etc..... ?
Sent from my Desire COREDROID HD using XDA App
dzoni86bgd
10th September 2011, 10:50 AM
Kako da namestim na Omnia 7 gprs i mms mts?
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.