View Full Version : Czech WM6.1 ROM ported from HTC Kaiser
Jimm98y
19th June 2008, 06:50 PM
Hi, I've made this ROM for MDA Vario from HTC Kaiser ROM RUU_Kaiser_HTC_CSY_3.28.462.1_radio_sign_25.83.40. 02_1.65.16.25_Ship.exe
DISCLAIMER: PLEASE USE THIS ROM ON YOUR OWN RISK. THIS ROM CAN BE USED ONLY ON CID UNLOCKED DEVICE.
Known problems:
1) SYM key on hardware keyboard doesn't work - you cannot write local letters
2) auto complete doesn't work
- these are quite common problems with ported Kaiser ROMs, I don't have any solution yet, if you figure out how to get it work, please contact me or write your ideas in this thread
What you get:
- very fast WM 6.1 Czech ROM for MDA Vario
- very fast boot
- all WM 6.1 features
- integrated applications:
Adobe Reader LE 2.5
ArcSoft MMS 5.0.31.16
Bluetooth FTP
HTC Camera 3.0
Esmertec Java
HTC Streaming Media
HTC Touch Dialer + Jimm98y's patched Smartdialing CZ
IntelliPad 1.0
Pocket RAR 3.60
SAP Settings, Smartskey + VJ Calibrula
Total Commander 2.5 Beta
WM5torage 1.75
- all integrated apps are in Czech language
- Remote Desktop Mobile and Irda support included
Thanks very much for your tools guys, without these tools I would never make it.
Download links:
This ROM includes ExtROM, SplashScreen, HTC Splash and OS:
G3: http://rapidshare.com/files/127829690/RUU.zip
Prosím, abyste jako poděkování stahovali ROM přes free z rapidshare.com, mirror na leteckou poštu je zde pro ty, kteří kvůli IP adrese nemohou služeb rapidshare využívat. Děkuji.
Please use rapidshare.com mirror if you can, the other link is for those users, who cannot use rapidshare because of shared IP address.
G3 mirror: http://leteckaposta.cz/294171317
This ROM includes only OS:
G4: http://rapidshare.com/files/127835119/RUU_G4.zip
If you want to thank me for my work, encourage me or if you just like my work, you can donate me using the link bellow.
Pokud mi chcete poděkovat za moji práci, nebo mne motivovat v dalších úpravách a nebo jen máte rádi mojí práci, můžete zvážit malý příspěvek použitím linku v mém podpisu. Děkuji.
peb1
20th June 2008, 12:09 AM
v nedeli urcite otestuju, momentalne nemam cas :-( (kazdopadne diky)
great work, I'll test it on sunday, I'm too bussy now :-(
memonyck
20th June 2008, 12:11 PM
Krasna, prace, uz jsem se bal ze to nikdo neudela.
Rychla, cista.
Nezklamals, Diky moc
Very nice job. I was afraid thet no one make it.
Fast, clear.
Thanks
pgard
20th June 2008, 10:13 PM
Great job, thank you. But i found some other issue: BT sync doesn't work.
Jimm98y
20th June 2008, 10:43 PM
BT Sync works fine for me, I use it almost every day - check settings in your PC if everything is ok, but this problem isn't in ROM...
crea_wizard
20th June 2008, 11:19 PM
A screen by nebyl ? :)
Jimm98y
21st June 2008, 09:28 AM
A screen by nebyl ? :)
Screeny doplněny.
djvanila
22nd June 2008, 03:23 PM
Pekna prace, dopurucuji vsem. FUNKCNI, RYCHLA a bez chyb
pRo_lama
24th June 2008, 09:30 PM
Mohol by to niekto upnut niekde inde ako na RS ???
crea_wizard
27th June 2008, 12:32 PM
Nainstaloval sem si MortPlayer a kdyz spustim Zpravy tak se zavre MortPlayer co s tim , pak taky kdyz dam napsat novou sms a zacnu psat do "komu" zacatecni pismena tak mi to neda navyber jmena v kontatech.
Díky za rady.
Matt4881
27th June 2008, 01:23 PM
Šlape na jedničku fak dost dobrá práce ;)
Jimm98y
27th June 2008, 08:07 PM
Nainstaloval sem si MortPlayer a kdyz spustim Zpravy tak se zavre MortPlayer co s tim , pak taky kdyz dam napsat novou sms a zacnu psat do "komu" zacatecni pismena tak mi to neda navyber jmena v kontatech.
Díky za rady.
OK takže ještě jednou - než to flashnete, tak se podívejte na známé chyby uvedené v prvním příspěvku zde nebo na ce4you - je tam jasně uvedeno, že NEFUNGUJE navrhování slov při psaní - z toho vyplývá, že nefunguje ani navrhování kontaktů při psaní sms, protože se jedná o jednu a tu samou aplikaci - zajišťuje to jedna a ta samá knihovna, která zde nepracuje. MortPlayer neznám a pokud nefunguje jak má, je to vinou WM6.1 nebo MortPlayeru, ne ROM - zkus použít google, pravděpodobně někdo už tu samou chybu někdy řešil.
PS. A pokud chcete psát česky, tak prosím pište na ce4you, popř. přidejte anglický překlad... Děkuji.
---
OK so once again - before you flash it, read the first post - there are known problems and word completition, which allows you to add contact name in Messaging, is one of them. I don't know MortPlayer, but if it doesn't work, it's probably incompatible with WM6.1 or some error of MortPlayer, not the problem of this ROM - try to use google, please.
pgard
28th June 2008, 12:19 AM
BT Sync works fine for me, I use it almost every day - check settings in your PC if everything is ok, but this problem isn't in ROM...
Synchronizaci pres BT jsem rozchodil az po aplikovani patche z Bluetooth.zip v tomto vlakne http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=374373
V ntb mam integrovany BT modul s chipsetem Widcomm. V pda mi nabizi sluzby Seriovy port, Telefonicke vytaceni site a Sada handsfree. Po aplikovani patche se zmeni Seriovy port na Activesync a vse bezi jak ma.
Eng.
Sync over BT only works after i use patch Bluetooth.zip from this topic http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=374373
I have integrated BT with Widcom chipset and on pda i see BT services Seriovy port, Telefonicke vytaceni site a Sada handsfree. Seriovy port has changed to Activesync after i applied patch.
Jimm98y
28th June 2008, 11:16 AM
Synchronizaci pres BT jsem rozchodil az po aplikovani patche z Bluetooth.zip v tomto vlakne http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=374373
V ntb mam integrovany BT modul s chipsetem Widcomm. V pda mi nabizi sluzby Seriovy port, Telefonicke vytaceni site a Sada handsfree. Po aplikovani patche se zmeni Seriovy port na Activesync a vse bezi jak ma.
Eng.
Sync over BT only works after i use patch Bluetooth.zip from this topic http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=374373
I have integrated BT with Widcom chipset and on pda i see BT services Seriovy port, Telefonicke vytaceni site a Sada handsfree. Seriovy port has changed to Activesync after i applied patch.
Bluetooth - mne stačí v active sync na ppc zvolit "Připojit pomocí bluetooth", najde mi to počítač a kliknu na připojit a je to.
CAB z extended rom - problém je již opraven, viz první příspěvek - stahni si novou rom a flashni jí, pak již vše bude fungovat i při dalším hardresetu.
---
Bluetooth works fine for me, all I have to do is choose "Connect via bluetooth" in active sync in ppc, then choose my computer and that's all.
Extended rom - this problem is already fixed, look at th first post, download new ROM, flash it and all should work fine.
spectrum123
29th June 2008, 02:43 PM
Good job, working nice. After installation of this rom, I had to restart device (wizard freeze with making custom settings on the first run). Thanks anyway!
Jimm98y
30th June 2008, 01:26 PM
Good job, working nice. After installation of this rom, I had to restart device (wizard freeze with making custom settings on the first run). Thanks anyway!
In the latest version (link in the first post) it should be OK.
stimpy_hoek
5th July 2008, 09:55 PM
Super
EN: Super :-)
songo
6th July 2008, 03:27 PM
I ja bych byl rad poukud by se dala romka sosnout odjinud nez z rapidsharu, pac jsem na siti se sdilenou IP a porad tu nekdo neco sosa, takze neamm sanci si stahnout byt jen jeden soubor.
diky
JanalTom
4th August 2008, 08:05 PM
I ja bych byl rad poukud by se dala romka sosnout odjinud nez z rapidsharu, pac jsem na siti se sdilenou IP a porad tu nekdo neco sosa, takze neamm sanci si stahnout byt jen jeden soubor.
diky
Tady mas G4 verzi ...
http://uloz.to/634345/RUU_G4.zip
JanalTom
12th August 2008, 04:42 PM
po urcite nahodne dlouhe dobe prestane zvonit, pomuze jen restart, jako zvoneni je mp3 skladba
cortez
15th August 2008, 01:26 AM
Jop, tohle dělá hodně ROMek a můžeš mít nastavený cokoli chceš. Tady mi ještě vadí určité nevychytávky, jako třeba ten autocomplete... nevíte někdo jak to fixnout? :)
Ale co se rychlosti týče, je úžasná!!!
---
Nothing important for English readers :) ... just talking 'bout ringing stops working..
gullum
15th August 2008, 06:06 PM
hi Jimm98y
do you by any chance have a link to the original Czech kaiser rom?
I got a link to a Czech site but I can download from there so any other link like Rapdishare or Mediafire would be grate
I want to add Czech to my multi language roms
dex0
16th August 2008, 06:46 PM
Hi Jimm89y,
do you plan release the same ROM but in English?
Thx.
pitrsonek
29th August 2008, 04:23 PM
Ahoj, zkousel jsem si nainstalovat G4 ale nejde mi to.
Pripojim cingular 8125 k PC ActiveSync se pripoji pak zapnu ten instalator zacne se to nacitat najednou se odpoji ActiveSync a na mobilu nabehne bootobrazovka RGB pruhy pak instalator chvili nacita a ukonci instalaci s errorem 300.
Nevim jak to nainstalovat. Dekuji
Jimm98y
29th August 2008, 05:16 PM
Nejdriv si precti jak flashovat G4 zarizeni napr. na ppctuning.org, na G4 musis pouzit program ShellTools - vic ti s G4 neporadim, pokud to nepujde ani se ShellTools tak na ce4you.cz ti nejaky majitel G4 urcite poradi.
First read how to flash G4 device, for example on the site ppctuning.org, you have to use ShellTools - I can't tell you more about it, if ShellTools won't work, try to discuss your problem on ce4you.cz, some owner of G4 will help you.
2 Dex0: Unfortunately no, I don't plan to release it in english, because this ROM is ported from original Czech ROM for HTC Kaiser, so I don't have it in english language.
Martin_KAT
4th October 2008, 05:59 PM
zdar,
zkouším flashnout češtinu na svého Kaisera (WM6.1 origo HTC), jakmile v RUU zahájím update, Kaiser se zeptá na povolení instalace necertifikovaného softu >> povolím YES >> Kaiser se okamžitě resetuje, AS connection je lost :mad:
Co dělám blbě?
---------
Hi,
having trouble with CZ.Rom flashing. When I inithiate flashing via RUU, my Kaiser resets, connection is lost... whats wrong?
thx,
Jimm98y
4th October 2008, 06:02 PM
Tahle ROM je pro MDA Vario, ne pro HTC Kaiser!!! To bude asi ten problém...
Martin_KAT
4th October 2008, 06:08 PM
ahááá, dík za tip.
na kaisera se asi nic neplánuje, že?
Jimm98y
4th October 2008, 06:12 PM
ahááá, dík za tip.
na kaisera se asi nic neplánuje, že?
Kaisera nemám, takže nic neplánuju. Ale ta česká ROM, ze které jsem tuhle portoval, je zdarma k dispozici na webu HTC.
Martin_KAT
4th October 2008, 06:17 PM
promiň, jsem asi natvrdlý, na
http://www.htc.com/cz/SupportDownloadList.aspx?p_id=13&cat=2
vidím jen AJ verzi..
Jimm98y
4th October 2008, 06:20 PM
Tady máš link (není to můj upload):
http://rapidshare.com/files/129580524/ruu-kaiser-htc-csy-3.28.462.1-radio-sign-25.83.40.02-1.65.16.25-ship.zip
Martin_KAT
5th October 2008, 11:19 AM
díky "NEO", máš to u mě!
stroner
6th October 2008, 04:02 PM
Great work, so far so good, although non-working SYM button is a bit annoying. After small workaround I made decision not to try to find solution, as it is too hard :), but to use AEKMap free SW with attached file. Most of the accented chars is available after pressing SYM once, the rest after double press (see file and AEK web to understand). Works fine for me.
lllada69
15th October 2008, 08:06 PM
prosim muže to někdo dát na nějakou normalní stránku tady se to fakt stáhnout nedá :mad::mad::mad:
rEnEeK
7th January 2009, 12:34 PM
neviem cim to je, ale tuto ROM nemozem hodit na moj SPV M3100... :( Skusal som vsetko mozne, taktiez som flashoval aj HardSPL, no nijak mi to nejde... stale mi hodi tuto error:
http://imghost.sk/files/yv6pogw1nzqtq2yw6sl6.jpg
Prosim o pomoc, dakujem
Bruca66
10th March 2009, 12:34 AM
neviem cim to je, ale tuto ROM nemozem hodit na moj SPV M3100... :( Skusal som vsetko mozne, taktiez som flashoval aj HardSPL, no nijak mi to nejde... stale mi hodi tuto error:
Prosim o pomoc, dakujem
Pis na jakem windows to delas. Vsechny ty to operace se delaji pouze na Windows XP protoze Visty maji problem s USB pokud mas poskozeny soft v PDA. Jsou tu sice navody jak na Visty ale linky nefunguji a drivery se mi nechce nicit. Staci pouzit Virtualni XP nebo Separatni XPcka na jinem HDD.
liborj
23rd July 2009, 04:46 AM
Hi guys,
I am wondering if anybody knows where I could download the most recent WM 6.1 for Kaiser.
I was looking, looking and looking and I could not find any link where I could download it from.
the HTC website has the update but my SN # does not work. Could anybody download the update from the czech support page and share it please?
thank you very much.
Libor
liborj
23rd July 2009, 01:46 PM
Tahle ROM je pro MDA Vario, ne pro HTC Kaiser!!! To bude asi ten problém...
Ahoj Jimm98
Nevies kde by som si mohol stiahnut cesku verziu na AT&T Tilt? the update z HTC stranky nefungoval. IT said ze to je wrong vendor ID. Asi preto ze to AT&T. Snazim sa najst a nejako mi to nejde najst vhodnu romku. Potrebujem to pre mojho brata ktory nehovori anglicky iba cesky.
Dakujem moc ak vies kde by som to mohol najst.
Libor
mikirc
15th November 2009, 07:16 PM
ahoj mam ve svem wizardu nahranou tuto rom, ale mam problem s WIFI, nedokaze se pripojit na zadnou sit :( ikdyz je nastaveni spravne tak se mu nepodari pripojit.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2012, vBulletin Solutions, Inc.