Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,807,866 Members 51,052 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] P7 Dual Sim Version

Tip us?
 
ahmad_nece
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 18
Join Date: Nov 2010
Exclamation [Q] P7 Dual Sim Version

I had 2 versions of P7 , The First is P7-L10 middle east version single sim and the second one is P7-L00 Chinese version dual sim , I was really impressed by the single sim one then i decided to buy the dual sim one.
The 2 bugs i found till now in the Chinese version are the following :
  • The front camera brightness option in dark area is not working despite that the option is on , in the P7-L10 if u take selfie in dark area the screen flashs white background to brightness the photo but in the P7-L00 this feature is not working at all even the option is on also the image editor is totally different between the two versions ,though i bought P7 for the front camera .
  • There is no option for the dual sim in networks to choose( wcdma only) or 3g network only , while i bought the dual sim to make sim for voice calls and the other for data .

Anyone had any idea or solution about the above-mentioned ?
 
Tippfehler
Old
#2  
Tippfehler's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 18
Posts: 258
Join Date: Oct 2008
Location: Bavaria/Germany
SIM 1: Micro-SIM (4G, 3G, 2G)
SIM 2: Nano-SIM (2G) or Micro-SD

Is your voice-SIM the nano-SIM?
Huawei Ascend P7-L10, E-Ceros EC309, HTC Sensation (ViperS 5.2.0), SG S4 Mini, Asus TF300T
 
ahmad_nece
Old
(Last edited by ahmad_nece; 26th August 2014 at 03:08 AM.)
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 18
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by Tippfehler View Post
SIM 1: Micro-SIM (4G, 3G, 2G)
SIM 2: Nano-SIM (2G) or Micro-SD

Is your voice-SIM the nano-SIM?
Yes exactly but there is no option in sim 1 for wscdma only , the option are 4g/3g/2g auto or 2g only, this make data on edge network most of time, I want to force it to wscdma only as any mobile!!!
 
Tippfehler
Old
#4  
Tippfehler's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 18
Posts: 258
Join Date: Oct 2008
Location: Bavaria/Germany
Quote:
Originally Posted by ahmad_nece View Post
I want to force it to wscdma only as any mobile!!!
You can try the free app "3G Data Only!", but i think there is no wcdma available.
https://play.google.com/store/apps/d...c.only3G&hl=en
Huawei Ascend P7-L10, E-Ceros EC309, HTC Sensation (ViperS 5.2.0), SG S4 Mini, Asus TF300T
 
majcomtech
Old
#5  
Member
Thanks Meter 5
Posts: 33
Join Date: Apr 2012
Location: Pagadian City
Quote:
Originally Posted by tippfehler View Post
you can try the free app "3g data only!", but i think there is no wcdma available.
https://play.google.com/store/apps/d...c.only3g&hl=en
4g = lte
3g = wcdma/hspa/hspa+
2g = gprs
 
ahmad_nece
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 18
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by Tippfehler View Post
You can try the free app "3G Data Only!", but i think there is no wcdma available.
https://play.google.com/store/apps/d...c.only3G&hl=en
Thanks for your support but unfortunately it doesn't work still sim 1 give gprs signal even the application is active
 
Tippfehler
Old
(Last edited by Tippfehler; 27th August 2014 at 07:45 AM.)
#7  
Tippfehler's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 18
Posts: 258
Join Date: Oct 2008
Location: Bavaria/Germany
Have you pushed the widget to disable 2G?
Huawei Ascend P7-L10, E-Ceros EC309, HTC Sensation (ViperS 5.2.0), SG S4 Mini, Asus TF300T
The Following User Says Thank You to Tippfehler For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ahmad_nece
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 18
Join Date: Nov 2010
Yes sure I push it and enable it but it still work on edge or gprs network
 
Tippfehler
Old
#9  
Tippfehler's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 18
Posts: 258
Join Date: Oct 2008
Location: Bavaria/Germany
If I enable 3G only, then I have no data, if 3G is not available.
Huawei Ascend P7-L10, E-Ceros EC309, HTC Sensation (ViperS 5.2.0), SG S4 Mini, Asus TF300T

Tags
chinese, dualsim, huaweip7, l00, version
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes