Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

App to *possibly* fix the blank my apps list issue

OP ken218

4th February 2012, 02:06 PM   |  #1  
OP Member
Flag London
Thanks Meter: 42
 
44 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Hi all,

I have a Bell Atrix and I always have the blank my apps list issue with any Blur based Gingerbread ROMs. I found that removing the Preset app fixed my problem. So I put a small app together to scan the market database to compare the list of market recognised installed apps to the available apps in the market. Users can then remove apps and the market association in the market database.

If possible, can I please have someone to help me test this app? Also, I'd imagine this app should work with any gingerbread running phones with the same problem.

https://market.android.com/details?i...io.marketfixer

Steps:
1) nandroid backup then start the app
2) Click on Load Market Data (and wait for it to finish)
3) If the app found anything, it will be added to the list
4) Select apps from the list and click on "Del Checked Entry" to delete them
5) Uninstall window will show for the selected apps, click on Uninstall
6) Open the market again, wait a bit and see if the list shows.

Thanks!!

Update1:
I found that Android Market, when starting from scratch (after deleting all the app data), downloads a list of all the apps you have ever associated to your account. If you have ever used TiBu (or the like) to associate apps you shouldn't have associated to the market, and still have the app installed, you will start to have the market problem after wipe.

Update2:
I believe the version 3.5.15 market has made this app obsolete. You can find the download link in the post below

http://www.theandroidsoul.com/downlo...re-apk-3-5-15/

Update3:
Uploaded version 2.0.0, for anyone still wanting to remove market links in the new market.
Last edited by ken218; 22nd March 2012 at 11:01 PM. Reason: update to suit the new version
The Following 29 Users Say Thank You to ken218 For This Useful Post: [ View ]
4th February 2012, 09:40 PM   |  #2  
penderway's Avatar
Member
Flag Virginia
Thanks Meter: 9
 
64 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Quote:
Originally Posted by ken218

Hi all,

I have a Bell Atrix and I always have the blank my apps list issue with any Blur based Gingerbread ROMs. I found that removing the Preset app fixed my problem. So I put a small app together to scan the market database to compare the list of market recognised installed apps to the available apps in the market. Users can then remove apps and the market association in the market database.

If possible, can I please have someone to help me test this app? Also, I'd imagine this app should work with any gingerbread running phones with the same problem.

https://market.android.com/details?i...io.marketfixer

Steps:
1) nandroid backup then start the app
2) Click on Load Market Data (and wait for it to finish)
3) If the app found anything, it will be added to the list
4) Select apps from the list and click on "Del Checked Entry" to delete them
5) Uninstall window will show for the selected apps, click on Uninstall
6) Open the market again, wait a bit and see if the list shows.

Thanks!!

Worked as stated. Nice to have this feature back. Thank you for your work and sharing.
4th February 2012, 10:27 PM   |  #3  
OP Member
Flag London
Thanks Meter: 42
 
44 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
Glad to hear this is working! cheers!
5th February 2012, 04:39 PM   |  #4  
xpanmanx's Avatar
Senior Member
Flag St. Louis
Thanks Meter: 46
 
404 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Ken218, thank you for this app.

After I ran "Load market data," a bunch of apps (meaning way more than I'd like to count) showed in the list, but nothing was checked.

Expected?

If so, how do I identify troublemakers from the list?

This is on a Sprint Galaxy S2 Epic 4G Touch, running Calkulin's ROM, v2.8.1.

Thank you again.
Last edited by xpanmanx; 5th February 2012 at 04:44 PM.
5th February 2012, 04:55 PM   |  #5  
quick_'s Avatar
Senior Member
Flag Houston
Thanks Meter: 37
 
204 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Holy s***! This works! Thank you!!

There were three apps found, none were checked, so checked them and uninstalled them, market working perfect now! You rock!

Oh and this works on stock ICS 4.0.2 (galaxy nexus gsm) so you can add this to your compatibility list.

Need to sticky this in every device forum.

Thanks again!!
Last edited by quick_; 5th February 2012 at 05:03 PM.
5th February 2012, 05:03 PM   |  #6  
spleef's Avatar
Recognized Contributor
Flag port arthur, texas
Thanks Meter: 3,223
 
3,740 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
Donate to Me
More
holy sheep **** you are a mad genius this worked for me i have a rooted unlocked motorola photon running rocko rom joker kernel and a fistful of tweaks and my apps are listed again in the market major thanks for this
5th February 2012, 06:19 PM   |  #7  
OP Member
Flag London
Thanks Meter: 42
 
44 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
you will need to manually check every app... I will add a "select all" to the list when I update the app.
The Following 2 Users Say Thank You to ken218 For This Useful Post: [ View ]
6th February 2012, 03:11 AM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 232
 
625 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Donate to Me
Thumbs up
Genius........that works perfect on ICS 4.0.3 rooted Iconia 500.
I then reinstall the delete apps.
Thank you so much
Last edited by enotar; 6th February 2012 at 03:13 AM.
6th February 2012, 09:40 AM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 54
 
180 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
I had com.motorola.contacts.preloaded as faulty app. Maybe market acts sensitively when using AT&T-Rom on INT'L Atrix in non-default locale.
6th February 2012, 11:28 AM   |  #10  
Didgesteve's Avatar
Senior Member
Flag Truro
Thanks Meter: 415
 
556 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Wow, thank you very much. I had tried everything before this to fix this problem, and had given up on seeing it working again.
Well done.
Fixed on my Galaxy SII
Last edited by Didgesteve; 6th February 2012 at 11:43 AM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes