FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

AT&T LG G2 D800 baseband issue

7 posts
Thanks Meter: 0
 
By rodolphocamargo, Junior Member on 27th April 2015, 06:08 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hi everyone!

I used my unlocked LG G2 with a T-Mobile SIM card for a few days with the stock rom and the radio signal was fine. But then as it looked terrible and the performance was not so good, I decided to install the Cyanogenmod 12 nightly. After a couple hours, I realized the gps and gyroscope sensors wouldn't work, something widely known about this cell phone. I found out that flashing a different baseband would fix it, and after I did that the sensors started working again, but the signal was always intermittent and my 3g would suck.

Then I tried to flash the original baseband again because I'd rather not to rotate it than have a bad connection, however, it didn't work: the sensors don't work and the signal is still terrible.

I ran an app called Network Signal on my friend's cell phone, which is the same as mine with the stock rom. There's a tab called SERVICE'S ADVANCED that says OK on his and NO SERVICE on mine.

Does anyone have any solution or advice? Attached is my information on baseband and rom.

Thank you!!!

Sent from my LG-D800 using XDA Free mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1430111045226.jpg
Views:	194
Size:	42.2 KB
ID:	3283979  
 
 
27th April 2015, 11:40 AM |#2  
Ace42's Avatar
Senior Member
Flag New York
Thanks Meter: 1,286
 
More
The problem is that you didn't know that Lollipop ROMs need the modem from JB 10C or 10O. Your modem is the KK version from 20C.

As for the signal I'm not sure what to suggest because the performance is bad in that regard. Sometimes it will drop to 2G in areas with strong LTE or Hspa+. I'm also T-mobile.

Powered By "Yeeart!"
Last edited by Ace42; 27th April 2015 at 11:43 AM.
27th April 2015, 01:12 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I tried installing those but they didn't work either. Would you have the links? Maybe I downloaded the wrong ones.

Also, are you using lollipop on your g2 right now?

Sent from my LG-D800 using XDA Free mobile app
27th April 2015, 01:44 PM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
This is the list I found: downloads. codefi.re/autoprime/LG/LG_G2/G2_modems (delete the space between downloads. and codefi)

I tried the 10D and 10O, but there's no 10C for the D800.

Sent from my LG-D800 using XDA Free mobile app
27th April 2015, 08:32 PM |#5  
Ace42's Avatar
Senior Member
Flag New York
Thanks Meter: 1,286
 
More
Quote:
Originally Posted by rodolphocamargo

I tried installing those but they didn't work either. Would you have the links? Maybe I downloaded the wrong ones.

Also, are you using lollipop on your g2 right now?

Sent from my LG-D800 using XDA Free mobile app







Quote:
Originally Posted by rodolphocamargo

This is the list I found: downloads. codefi.re/autoprime/LG/LG_G2/G2_modems (delete the space between downloads. and codefi)

I tried the 10D and 10O, but there's no 10C for the D800.

Sent from my LG-D800 using XDA Free mobile app

Sorry, forgot my charger at home & couldn't respond back. Anyway, it's 10D and not 10C, I keep getting all the modems mixed up. I actually reverted back to JB because I'm giving the phone to someone that doesn't like LP. Before I had vanir (LP) with the JB modem 10O.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2451426

If the JB & KK modems don't fix your issue, then something is wrong with your G2, or those features are currently broken in that CM12 nightly. One thing you could try is returning to stock, then root after going back to the official ATT firmware. Trying another ROM besides cm would be s good idea too.
Last edited by Ace42; 27th April 2015 at 08:41 PM.
27th April 2015, 09:43 PM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Would you mind running this app called Network Signal and sending me a screenshot? I want to compare yours to mine. You just have to swipe left to open the menu and then click Signal Check:

play.google. com/store/apps/details?id=com.cls.networkwidget

Thank you!!!

Sent from my LG-D800 using XDA Free mobile app
27th April 2015, 10:01 PM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
And thank you so much for your help!

Sent from my LG-D800 using XDA Free mobile app
27th April 2015, 11:25 PM |#8  
Ace42's Avatar
Senior Member
Flag New York
Thanks Meter: 1,286
 
More
Ignore

Powered By "Yeeart!"
Last edited by Ace42; 28th April 2015 at 02:47 AM.
28th April 2015, 02:04 AM |#9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Would you mind using the one from the link? No problem if you can't, but there's a specific option that I wanted to compare.

Sent from my LG-D800 using XDA Free mobile app
28th April 2015, 02:26 AM |#10  
Ace42's Avatar
Senior Member
Flag New York
Thanks Meter: 1,286
 
More
Quote:
Originally Posted by rodolphocamargo

Would you mind using the one from the link? No problem if you can't, but there's a specific option that I wanted to compare.

Sent from my LG-D800 using XDA Free mobile app





Powered By "Yeeart!"
The Following User Says Thank You to Ace42 For This Useful Post: [ View ]
28th April 2015, 03:46 AM |#11  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
See, that's my problem. The textbox "Service Advanced" says FAIL and I think that's due to wrong modem. I'll try to go back to stock and try something else. You're using the baseband that ends with 84, right?

Sent from my LG-D800 using XDA Free mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1430189170732.jpg
Views:	70
Size:	47.8 KB
ID:	3285576  

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes