Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[MOD][XML]Remove Carrier Label from Status bar and notification panel[MOD][XML]

OP cstayton

8th July 2014, 03:45 AM   |  #1  
cstayton's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Waite Park, MN.
Thanks Meter: 3,747
 
2,362 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Guide How to remove Carrier Label from Status Bar and Notification Panel

Edits required to XML in /system/priv-app/SystemUI.apk
Locate your SystemUI.apk
adb pull /system/priv-app/SystemUI.apk
Extract from Stock unmodded S5 ROM

Decompile the apk
Using either Virtuous Ten Studio or Apk-Multitool
decompile the apk.

In the decompiled folder browse to /res/layout
Open res/layout/status_bar.xml
Open res/values/dimens.xml

Step 1:
Open res/layout/status_bar.xml with notepad++ or compatible text editor (Not notepad or wordpad) and make the change below
1. Search for "carrier"
2. Change the default value to match the Blue highlighted value
Code:
<TextView android:textSize="0.0dip" android:textColor="#ffffffff" android:gravity="center_vertical" android:id="@id/carrierLabel" android:visibility="gone" android:layout_width="wrap_content" android:layout_height="fill_parent" android:singleLine="true" />
3. Save and close the file.

Step 2:
Open res/values/dimens.xml with notepad++ or compatible text editor.
1. Search for "carrier_label_height"
2. Change the default value to match the Blue highlighted value
Code:
<dimen name="carrier_label_height">0.0dip</dimen>
3. Save and close the file.

Recompile the APK DO NOT RESIGN THE APK
Reboot to SS recovery and adb push to /system/priv-app/SystemUI.apk
Delete Cache and Dalvik-Cache and reboot.

Quote:

NOTICE
This MOD has been around for years and is constantly being modded or adjusted for each OS version,
each device and each devs own needs. DEVS are free to use this mod no need to ask for permissions.
All I ask is recognition as to where you got it from.

Last edited by cstayton; 21st July 2014 at 02:44 AM.
The Following 6 Users Say Thank You to cstayton For This Useful Post: [ View ]
8th July 2014, 03:45 AM   |  #2  
cstayton's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Waite Park, MN.
Thanks Meter: 3,747
 
2,362 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
reserved
reserved
9th July 2014, 11:31 PM   |  #3  
carlospr21's Avatar
Senior Member
Flag P.R. Levittown
Thanks Meter: 974
 
1,512 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
Quote:
Originally Posted by cstayton

reserved

How can i get this on stock nd3 odex??

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using XDA Premium 4 mobile app
9th July 2014, 11:33 PM   |  #4  
cstayton's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Waite Park, MN.
Thanks Meter: 3,747
 
2,362 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by carlospr21

How can i get this on stock nd3 odex??

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using XDA Premium 4 mobile app

only for de-odexed sorry
11th July 2014, 02:55 AM   |  #5  
AxAtAx's Avatar
Recognized Contributor
Flag ViSiON,Texas
Thanks Meter: 14,193
 
11,219 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
nice...I completely didnt look for this when I did the att rom...good job...will come in handy for the next build...thanks sir for the guide...👍👍
11th July 2014, 04:20 AM   |  #6  
cstayton's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Waite Park, MN.
Thanks Meter: 3,747
 
2,362 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by TheAxman

nice...I completely didnt look for this when I did the att rom...good job...will come in handy for the next build...thanks sir for the guide...����

as a note @TheAxman the statusbar is still a little flaky it comes and goes of its own accord but the notification panel one is completely gone,

P.S.
Think I'm gonna have to check out your complete vissix rom when you get it done

P.P.S. I just modded the OP, think i may have fixed the statusbar label as well
Last edited by cstayton; 11th July 2014 at 04:32 AM.
The Following User Says Thank You to cstayton For This Useful Post: [ View ]
11th July 2014, 06:07 PM   |  #7  
AxAtAx's Avatar
Recognized Contributor
Flag ViSiON,Texas
Thanks Meter: 14,193
 
11,219 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by cstayton

as a note @TheAxman the statusbar is still a little flaky it comes and goes of its own accord but the notification panel one is completely gone,

P.S.
Think I'm gonna have to check out your complete vissix rom when you get it done

P.P.S. I just modded the OP, think i may have fixed the statusbar label as well

We are doing this mod now, I will let you know the result....

EDIT: Ok, I tried everything, checked each line character by character, logo still visible, what am I missing? Something else must be located somewhere else....
Last edited by AxAtAx; 11th July 2014 at 06:57 PM.
11th July 2014, 10:06 PM   |  #8  
cstayton's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Waite Park, MN.
Thanks Meter: 3,747
 
2,362 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by TheAxman

We are doing this mod now, I will let you know the result....

EDIT: Ok, I tried everything, checked each line character by character, logo still visible, what am I missing? Something else must be located somewhere else....

logo still visible on the statusbar expaneded it should look like the screenshot attached (with the exception that i have a custom background)

if you want the logo off of the lockscreen thats a different mod

and the normal status bar one is still flaky
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-07-11-15-03-24.jpg
Views:	265
Size:	132.7 KB
ID:	2846228  
11th July 2014, 10:13 PM   |  #9  
AxAtAx's Avatar
Recognized Contributor
Flag ViSiON,Texas
Thanks Meter: 14,193
 
11,219 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by cstayton

logo still visible on the statusbar expaneded it should look like the screenshot attached (with the exception that i have a custom background)

if you want the logo off of the lockscreen thats a different mod

and the normal status bar one is still flaky

I figured that out after, sorry, you are correct, it does work for the pulldown, I did not read, my apologies...
11th July 2014, 10:13 PM   |  #10  
cstayton's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Waite Park, MN.
Thanks Meter: 3,747
 
2,362 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by TheAxman

We are doing this mod now, I will let you know the result....

EDIT: Ok, I tried everything, checked each line character by character, logo still visible, what am I missing? Something else must be located somewhere else....

@TheAxman i just PM'd you an laternative way to handle it let me know if that helps

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes