FORUMS

Android 5.1 for the Nvidia Shield Tablet is Out!

Nvidia is quite good at delivering updates in a timely fashion. The producer of famous … more

Other than XDA (of Course), What’s Your Favorite Site That Covers Android?

There is a number of other great sites that cover … more

Introducing Voices of XDA: Have Your Ideas Heard

By far the greatest assets we have at XDA-Developers are you, the developers, the eager … more

Unofficial Xposed For Lollipop Touchwiz With Flashable Zip

XDA Recognized Developer arter97 has released an unofficial build … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

New update Galaxy S5 Active

22nd August 2014, 04:20 AM |#1  
hdelvalle009's Avatar
OP Senior Member
Flag Bayamon
Thanks Meter: 13
 
More


someone could tell me if I should give this update..?

just come to my active 5...
 
 
22nd August 2014, 12:09 PM |#2  
LuckRocks's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 18
 
More
Quote:
Originally Posted by hdelvalle009



someone could tell me if I should give this update..?

just come to my active 5...

I did the update, not sure how big it is or whats different. Still 4.4.2
22nd August 2014, 12:30 PM |#3  
thephoenix3000's Avatar
Junior Member
Flag Deerfield Beach
Thanks Meter: 2
 
More
The question is what well happen to the root if installed.
22nd August 2014, 01:47 PM |#4  
lordmorphous's Avatar
Senior Member
Flag Clermont, FL
Thanks Meter: 399
 
More
I'm rooted and the update failed for me. I don't know if it was root that caused it to fail or the fact that I changed my build.prop to reflect SM-G900A. Either way, doesn't seem a big enough deal to me to "fix" it for the update.
22nd August 2014, 04:31 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
More
I'm using the KoolKit Active variant as my rom (http://forum.xda-developers.com/att-...01-07-t2809957)

I take it trying to perform this update would be a bad idea.
22nd August 2014, 06:18 PM |#6  
Member
Flag Mobile, AL
Thanks Meter: 14
 
More
Just updated. New Baseband Version G870AUCU1ANG. Kernel is 3.4.0-2304514. Build Number: KOT49H.G870AUCU1ANG3. Android Version 4.4.2.

I thought this might be 4.4.4. By the way, I lost ROOT when I did this. Will have to see what is needed to restore it.

---------- Post added at 12:18 PM ---------- Previous post was at 12:02 PM ----------

Just tried to re-install Towelroot. No Dice. It says the device isn't supported.....darn.
22nd August 2014, 07:28 PM |#7  
cstayton's Avatar
Recognized Developer
Flag Waite Park, MN.
Thanks Meter: 3,997
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by dbodom

Just updated. New Baseband Version G870AUCU1ANG. Kernel is 3.4.0-2304514. Build Number: KOT49H.G870AUCU1ANG3. Android Version 4.4.2.

I thought this might be 4.4.4. By the way, I lost ROOT when I did this. Will have to see what is needed to restore it.

---------- Post added at 12:18 PM ---------- Previous post was at 12:02 PM ----------

Just tried to re-install Towelroot. No Dice. It says the device isn't supported.....darn.

the exploit that geohot used for towelroot has now been patched, so if you apply this update you will no longer be able to root your device. unfortunately this was bound to happen, there are a couple of apks to look for the main one to freeze or delete is the localFota.apk (i think thats the correct name) this should prevent the ota from being recieved by your device. if you are running a a custom rom (either mine or nickoftyme's) the OTA should not apply. Technically it shouldnt apply at all if you are rooted in any fashion but apparently AT&T in their infinite wisdom found away to screw with us once again.
The Following User Says Thank You to cstayton For This Useful Post: [ View ]
23rd August 2014, 02:37 AM |#8  
gregsarg's Avatar
Senior Member
Flag B.F.E.
Thanks Meter: 3,888
 
More
Geohot did say that they were going to patch...and now it's happened...
Block those OTA's people...
We may never see root again...so thanks for nothing AT$T....

rotten azzhats...g
The Following User Says Thank You to gregsarg For This Useful Post: [ View ]
24th August 2014, 01:02 AM |#9  
Slowb00st's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
So if I turn on wifi will it update automatically? Its been asking since this morning.
24th August 2014, 02:34 AM |#10  
Senior Member
Flag USA
Thanks Meter: 243
 
Donate to Me
More
The update installed on mine, I lost root as well even though OTA Survival Mode was turned on.

On the brightside Visual Voicemail is fixed but I want my root back.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes