FORUMS

Galaxy S6 & Edge get €100 Price Cut—New Models Incoming

Samsung has dropped the price of both the Galaxy S6 and S6 Edge by … more

How To Port Fully Featured Sony Xperia Z4 Camera

Xperia Z4’s hardware may not impress, but its software is definitely … more

Experimental TWRP Available For Moto G 2015

XDA Senior Member squid2 has posted experimental builds of TWRP for the Moto G … more

Sunday Debate: How Can We Get a No-Compromise Phone?

Join us in a fun Sunday Debate on Compromises. Come with your opinions and … more

[Q] Push Notifications not working well?

31 posts
Thanks Meter: 1
 
By shadowninja23, Member on 5th July 2014, 12:51 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hey guys, so I just got the S5 a couple of days ago and I love it. However, I'm having some problems with the push notifications of certain apps not coming through, yet they do easily on my Nexus 7. They weren't a problem on my Nexus 5, but I have no idea why it's not working properly on a brand new phone like the S5. Each of the apps, like Facebook, Instagram and Snapchat to name a few, are all listed to push notifications and they're set in the main Android settings, so I have no idea. Anyone else have the same kind of issues like me?

To note, I've already factory resetted my phone several times, cleaned out the data, caches, etc and still no use. I am rooted though, but I doubt that should make a huge difference, right? And right now, I'm not using Xposed framework, but before when I first noticed the issues, I was. Thanks in advance!
 
 
5th July 2014, 12:54 AM |#2  
raynan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 443
 
More
Taking a longshot here...but have you updated that Samsung Push Service app through the Play Store (and all other apps for that matter)?
5th July 2014, 04:58 AM |#3  
OP Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by raynan

Taking a longshot here...but have you updated that Samsung Push Service app through the Play Store (and all other apps for that matter)?

Yes, those are all updated.
5th July 2014, 02:07 PM |#4  
Senior Member
Thanks Meter: 70
 
More
Quote:
Originally Posted by shadowninja23

Yes, those are all updated.

if you used Titatium backup to restore any apps that use push, that could be your issue. I restored facebook, instagram , snapchat etc and the push never works when i restore, you need to clear the app out, and just login new for each push app.
9th July 2014, 02:41 PM |#5  
OP Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by eatonjb

if you used Titatium backup to restore any apps that use push, that could be your issue. I restored facebook, instagram , snapchat etc and the push never works when i restore, you need to clear the app out, and just login new for each push app.

Yeah, I did that initially, but that was the first time I got the phone. Now, I've been clearing out the caches and data for each app, uninstalling it and reinstalling it from the Play Store, but still some of the apps don't have the push capability unless I was just in the app or still in it. Some of my problem apps are GroupMe, Snapchat and Instagram. When I had my Nexus 5, that wasn't the issue at all.

Is there anything else I can do to fix this issue?
20th November 2014, 03:09 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Did you ever find a fix for this issue? I'm having the same problem...

Quote:
Originally Posted by shadowninja23

Yeah, I did that initially, but that was the first time I got the phone. Now, I've been clearing out the caches and data for each app, uninstalling it and reinstalling it from the Play Store, but still some of the apps don't have the push capability unless I was just in the app or still in it. Some of my problem apps are GroupMe, Snapchat and Instagram. When I had my Nexus 5, that wasn't the issue at all.

Is there anything else I can do to fix this issue?

20th November 2014, 09:08 PM |#7  
Member
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by shadowninja23

Yeah, I did that initially, but that was the first time I got the phone. Now, I've been clearing out the caches and data for each app, uninstalling it and reinstalling it from the Play Store, but still some of the apps don't have the push capability unless I was just in the app or still in it. Some of my problem apps are GroupMe, Snapchat and Instagram. When I had my Nexus 5, that wasn't the issue at all.

Is there anything else I can do to fix this issue?

Quote:
Originally Posted by mnewsome

Did you ever find a fix for this issue? I'm having the same problem...

Check out TB Restore Fixer on the app store. I noticed that when I did Titanium Backup restore, some of my apps were not working correctly and I couldn't reach certain parts of my storage, etc. After I ran it, it seemed to have straightened everything out. (Requires root, of course)

Hope this fixes your problems!
13th January 2015, 03:28 PM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Same problem
I first started having this issue a week ago. I checked all the setting, factory reset, and I ended up switching out the Galaxy 5 through Sprint yesterday. E-mails and FB messenger app was working on data while I was driving home and I thought the problem was fixed. I reinstalled all the apps I was using and over night let the phone charge. When I woke up this morning I noticed two of the folders I made were removed and a widget for S Health replaced the folders spot. Thinking nothing of it I removed the widget and made it to work this morning to find out I had 3 e-mails waiting, a notification on facebook, and another message through FB messenger that did not come through this morning. I am receieving notifications if im on wifi but not through the data now and this is a new phone. I think this may have something to the 4.4.4 release but this is bugging me. Any new suggestions?
14th January 2015, 12:21 AM |#9  
rurigokou's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 9
 
More
I have seen issues with sprint where phone calls are fine but data wont work in certain areas of the city unless you turn data roaming on it apears that the signals are ok for voice but not for data in thoes areas

Sent from my SAMSUNG-SM-G900A using Tapatalk
20th March 2015, 07:04 PM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Data roaming is checked on, I did go in today and saw a roaming guard on data and turned it off but nothing yet. It's been two months and my push notifications are still not working. Figure I'd come here and bump again.
Last edited by NoahMayes; 20th March 2015 at 07:08 PM.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
notifications, push
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes