Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,537 Members 37,591 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q][KERNEL] building external modules

Tip us?
 
norwat
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Oct 2010
Default [Q][KERNEL] building external modules

Hi

Im running a Wiko Darkside, a clone of Micromax A210 and i've downloaded the source code from wikogeek (FR version) and im trying to compile the RTL8187 driver
Im able to compile the modules with no errors, but i always get unknown symbol error when i try to insmod it

Code:
Unknown symbol kmem_cache_alloc_trace
I think it might have something to do with the kernel config, since theres no /proc/config.gz so im guessing that the .config provided in the source tree is the default one.

this is my build command (from the README file included in the source archive)

Code:
make TARGET_PRODUCT=wiko CFLAGS_MODULE=-fno-pic MTK_ROOT_CUSTOM=../mediatek/custom// CONFIG_DEBUG_SECTION_MISMATCH=y -j3 modulee
I've been around this error for a while and still haven't found a way to solve this so any tips on how to solve this ?
Better yet, can i flash the device with a custom/newer/better kernel without losing the data ? If so can you point me to a guide on how to do it ?

Thanks
 
rahilj007
Old
#2  
Guest
Thanks Meter 324
Posts: 0
Join Date: Jan 1970
Quote:
Originally Posted by norwat View Post
Hi

Im running a Wiko Darkside, a clone of Micromax A210 and i've downloaded the source code from wikogeek (FR version) and im trying to compile the RTL8187 driver
Im able to compile the modules with no errors, but i always get unknown symbol error when i try to insmod it

Code:
Unknown symbol kmem_cache_alloc_trace
I think it might have something to do with the kernel config, since theres no /proc/config.gz so im guessing that the .config provided in the source tree is the default one.

this is my build command (from the README file included in the source archive)

Code:
make TARGET_PRODUCT=wiko CFLAGS_MODULE=-fno-pic MTK_ROOT_CUSTOM=../mediatek/custom// CONFIG_DEBUG_SECTION_MISMATCH=y -j3 modulee
I've been around this error for a while and still haven't found a way to solve this so any tips on how to solve this ?
Better yet, can i flash the device with a custom/newer/better kernel without losing the data ? If so can you point me to a guide on how to do it ?

Thanks
wiko darkside is not a clone of c4 wiko stairway is the clone & u can contact varun chitre
n these link may help you
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2467400
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2596271
 
norwat
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by rahilj007 View Post
wiko darkside is not a clone of c4 wiko stairway is the clone & u can contact varun chitre
n these link may help you
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2467400
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2596271
thanks
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes