FORUMS

CloudPlayer: DIY HiFi Music Streaming Solution

In our Helpful Guide to Music Streaming Services, we mentioned several different services … more

Optimize Battery Life with This Useful App

Battery life is an important aspect of your smartphone, especially if you use it for more … more

The OnePlus 2 & The Year of Smartphone Compromises

We are very close to entering the last third of 2015, and we have now seen many of … more

OnePlus 2 Teardown, Major Android Vulnerability – XDA TV

The OnePlus 2 has been officially released. That and much more news is … more

[Q] Apps Stopping on Canvas Magnus

158 posts
Thanks Meter: 200
 
By Rht555, Senior Member on 13th February 2014, 05:15 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Just got my new Canvas Magnus A117, but some apps( see below) are not opening on this

Any do
English Grammer Complete

Any one facing same issues? any idea why is this happening?
 
 
13th February 2014, 05:08 PM |#2  
Siddhesh.K15's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 432
 
More
Flash the latest firmware using SP Flash Tools.. The per-installed firmware has some bugs..
14th February 2014, 03:14 AM |#3  
Rht555's Avatar
OP Senior Member
Flag Delhi
Thanks Meter: 200
 
More
Quote:
Originally Posted by Siddhesh.K15

Flash the latest firmware using SP Flash Tools.. The per-installed firmware has some bugs..

Thanks Siddhesh for the reply, Can it be done from micromax service centre as i don't want to void warranty so soon
14th February 2014, 06:45 AM |#4  
Siddhesh.K15's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 432
 
More
Smile
you can do via service center but i doubt the availability of latest firmware in service center. And flashing the latest firmware won't void your warranty because it's the official firmware
Press Thanks if I helped you
The Following User Says Thank You to Siddhesh.K15 For This Useful Post: [ View ]
15th February 2014, 02:04 AM |#5  
Rht555's Avatar
OP Senior Member
Flag Delhi
Thanks Meter: 200
 
More
Can u please share latest firmware and sp tool link.. Is it safe to do or i need to root my phone and take full backup first?

Also just for information how these official firmware released by micromax?

Sent from my Micromax A117 using xda app-developers app
15th February 2014, 03:53 PM |#6  
Siddhesh.K15's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 432
 
More
As i'm the new user and my post counter is below 10 m not allowed to post links. by the way its no need to root ur device for flashing new firmware. If u want to use modified(tweaked & modified) your device must have root permission. check out the roms made by Cmahendra and geek-droid.Both are based on latest firmware.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes