Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

core processing

OP nickhil90490

7th May 2014, 10:29 AM   |  #1  
nickhil90490's Avatar
OP Member
Flag mumbai
Thanks Meter: 3
 
67 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
can any 1 solve dis how to enble all cores in cavas magnus...waiting for reply

Sent from my Micromax A117 using XDA Premium 4 mobile app
7th May 2014, 10:31 AM   |  #2  
nickhil90490's Avatar
OP Member
Flag mumbai
Thanks Meter: 3
 
67 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
corr processing

Sent from my Micromax A117 using XDA Premium 4 mobile app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1399451442412.jpg
Views:	61
Size:	50.3 KB
ID:	2730287  
7th May 2014, 12:21 PM   |  #3  
cmahendra's Avatar
Senior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 4,293
 
3,552 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by nickhil90490

can any 1 solve dis how to enble all cores in cavas magnus...waiting for reply

Sent from my Micromax A117 using XDA Premium 4 mobile app

What you are asking is CPU Core Governance. It is possible only in Custom Kernels. Stock kernel is does not support CPU Governers and Overclocking which is added in custom kernel.

Even with any CPU governer apps you cannot enable that on Stock Kernel.

BTW stock kernel uses all 4 cores when required. Keeping remaining cores idle and using them when big application asks is common strantegy of stock kernel. It save battery also.

If any small app like file manager or gps can run superfact with one or two cores, then why 4 cores will be required?

Please dont mind but , your idea of using 4 cores for no reason is funny. lolz In fact I laughed a lot. Please dont mind.

PS: Its better ask questions in right place and be organized on XDA.
The Following User Says Thank You to cmahendra For This Useful Post: [ View ]
9th May 2014, 05:55 AM   |  #4  
nickhil90490's Avatar
OP Member
Flag mumbai
Thanks Meter: 3
 
67 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
More
Hmmmm
Ok thanks for ur suggestions


Sent from my C2305 using XDA Premium 4 mobile app
2nd June 2014, 12:27 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
Agree with Mahendra's response. The very reason hotplug feature was introduced in popular governors like OnDemand/Interactive was to make optimal use of processing cores. There's no reason why all cores should go online when there aren't enough demanding processes/threads.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes