Post Reply

[HOWTO] Modify EBR on MediaTek devices

OP FSadino

10th October 2014, 11:53 PM   |  #21  
FSadino's Avatar
OP Senior Member
Flag Setúbal
Thanks Meter: 37
 
201 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by knightzero07

I forgot to post this XD I got it working now.
And I did it manually. I checked my EBR files and its quite different than other devices. My Data and FAT partition where all in EBR2. So all I need to edit is the EBR2.

what is your phone?
11th October 2014, 02:23 AM   |  #22  
Member
Thanks Meter: 9
 
80 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
my phone is Starmobile Diamond X1. It's emmc has a test partition before the system partition.
15th October 2014, 01:47 AM   |  #23  
BachMinuetInG's Avatar
Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 52
 
286 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Donate to Me
More
Phone Storage Corrupted? This error has been plaguing me since I used EBRtweak.
15th October 2014, 02:35 AM   |  #24  
FSadino's Avatar
OP Senior Member
Flag Setúbal
Thanks Meter: 37
 
201 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by BachMinuetInG

Phone Storage Corrupted? This error has been plaguing me since I used EBRtweak.

Read post #3
15th October 2014, 02:50 AM   |  #25  
BachMinuetInG's Avatar
Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 52
 
286 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by FSadino

Read post #3

I chose 2.5GB
29th October 2014, 08:30 AM   |  #26  
Senior Member
Thanks Meter: 54
 
136 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Thanks for this tool,, this works each time with all the combinations i tried so far,, 3gb, 4gb, 6gb,

BUT after restart,, it no longer works and asks to format internal sdcard0,, and at each restart the data on card is lost.

though the phone memory remains OK.

My phone is micromax canvas gold a300,, (mtk6592) octacore, 32GB, KitKat.
Seems like this is somehow not compatible with my phone.

can you please look at my phone's stock EBR and see whats going on n why n if it is fixable. Thank you.

stock EBR attached.
29th October 2014, 04:14 PM   |  #27  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Cool EBR Partitioning
SIR,
Im just a newbie. How about mt6582 with single EBR?
My phone STOCK ROM only had EBR1.

The 2GB partition are being shared by Internal Storage and Phone Storage.
However, it gives me some trouble porting another ROM.
The whole 2GB will be occupied by Internal Storage and the SDCARD will be present as Phone Storage.

Any idea regarding this one?

Thanks in advance...

Quote:
Originally Posted by FSadino

"How to modify the "EBR" files on MediaTek devices"

After seeing the excellent thread by the user nrupesh2912 where he show
how to resize the partitions of phone storage and internal SD card storage,
i decided to make this tutorial showing a program
and how to use it to modify the EBR files automatically depending on our need


<<< Attention >>>
These options need to be fixed:
4,5Gb
5Gb
5,5Gb
6Gb



Step 1: You need EBR1 and EBR2 files from your original stock rom





Step 2: Download the program HERE



Step 3: Put EBR1 and EBR2 files in the same folder of the program EBRtweak





Step 4: Now its time to run the program and select the new size to
your phone storage, remember that your internal sd storage will get smaller






Step 5: It's done, you have made ​​two new EBR files (green rectangle) and
two backup files (red rectangle). To learn how to flash the new EBR files, go to this thread






Special thanks:
nrupesh2912
EBRTweak source



ALWAYS REMEMBER!!!
I Will Not Be Responsible For Any Bricked Devices or Any Problem So Use It At Your Own Risk.


Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes