Post Reply

Keep getting error 0 when flashing android kitchen stock rom.

OP AlpinoSoyYo

24th August 2014, 01:35 PM   |  #11  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by Tech N You

Google this tool "std unpack" open to first link and download that tool.
Drag your recovery.img to STD unpack and you'll get your files.
Alternatively you can also use kitchen to unpack the recovery.img
Just go to advanced options then go to boot unpacking tools and follow steps as suggested

Sent from my C5302 using XDA Free mobile app

Seriously, sorry to be this stupid, but i cant find anything googling "std unpack" "std unpack tool" or "std unpack download" just a bunch of c++ questions..

Thanks again..

EDIT: nevermind i did it with kitchen like you said in advanced options, this is what I have in recovery.fstab
# mount point fstype device [device2]
/misc emmc /dev/misc
/data ext4 /dev/block/mmcblk0p7
/system ext4 /dev/block/mmcblk0p5
/cache ext4 /dev/block/mmcblk0p6
/boot emmc /dev/bootimg
/recovery emmc /dev/recovery
/emmc vfat /dev/block/mmcblk0p8
/sdcard vfat /dev/block/mmcblk1p1 /dev/block/mmcblk1
/sd-ext auto /dev/block/mmcblk1p2

How should i change the lines: format("MTD", "system"); and mount("MTD", "system", "/system"); according to that?

Again, thanks for the extensive help
Last edited by AlpinoSoyYo; 24th August 2014 at 01:42 PM.
24th August 2014, 03:08 PM   |  #12  
Tech N You's Avatar
Senior Member
Unknown Land
Thanks Meter: 115
 
285 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by AlpinoSoyYo

Seriously, sorry to be this stupid, but i cant find anything googling "std unpack" "std unpack tool" or "std unpack download" just a bunch of c++ questions..

Thanks again..

EDIT: nevermind i did it with kitchen like you said in advanced options, this is what I have in recovery.fstab
# mount point fstype device [device2]
/misc emmc /dev/misc
/data ext4 /dev/block/mmcblk0p7
/system ext4 /dev/block/mmcblk0p5
/cache ext4 /dev/block/mmcblk0p6
/boot emmc /dev/bootimg
/recovery emmc /dev/recovery
/emmc vfat /dev/block/mmcblk0p8
/sdcard vfat /dev/block/mmcblk1p1 /dev/block/mmcblk1
/sd-ext auto /dev/block/mmcblk1p2

How should i change the lines: format("MTD", "system"); and mount("MTD", "system", "/system"); according to that?

Again, thanks for the extensive help

Ready to help always
Use this command for format.
format("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p5", "system") ;
For mount statement just replace format with mount and keep rest same.
The Following User Says Thank You to Tech N You For This Useful Post: [ View ]
24th August 2014, 03:20 PM   |  #13  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by Tech N You

Ready to help always
Use this command for format.
format("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p5", "system") ;
For mount statement just replace format with mount and keep rest same.

Thanks again man...
Im still getting status 7 error but now it says format() expects 3 args, got 4
24th August 2014, 04:03 PM   |  #14  
Tech N You's Avatar
Senior Member
Unknown Land
Thanks Meter: 115
 
285 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by AlpinoSoyYo

Thanks again man...
Im still getting status 7 error but now it says format() expects 3 args, got 4

Update-binary error only. Try to get a update-binary for your mobile model this is only the problem rest everything is ok.
Also keep a nandroid backup ready if anything goes wrong just explore your device. If it is a Mediatek6557 (just a example) device then search for the any handset running the board of mtk 6557 and download it's custom ROM and replace update-binary and it will work. Download CPU-Z for your phone from play store to get detailed information of your device and board.
The Following User Says Thank You to Tech N You For This Useful Post: [ View ]
24th August 2014, 04:09 PM   |  #15  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by Tech N You

Update-binary error only. Try to get a update-binary for your mobile model this is only the problem rest everything is ok.
Also keep a nandroid backup ready if anything goes wrong just explore your device. If it is a Mediatek6557 (just a example) device then search for the any handset running the board of mtk 6557 and download it's custom ROM and replace update-binary and it will work. Download CPU-Z for your phone from play store to get detailed information of your device and board.

Well thanks, i'll kep searching, one last thing, why would my update-binary wont work? i mean, im using stock rom and trying to flash stock rom again, why would i need a different one?
24th August 2014, 04:18 PM   |  #16  
Tech N You's Avatar
Senior Member
Unknown Land
Thanks Meter: 115
 
285 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by AlpinoSoyYo

Well thanks, i'll kep searching, one last thing, why would my update-binary wont work? i mean, im using stock rom and trying to flash stock rom again, why would i need a different one?

You using stock ROM but according to device it doesn't know stock or custom for it everything we flash is just a external source which is implemented in it.
The Following User Says Thank You to Tech N You For This Useful Post: [ View ]
24th August 2014, 05:59 PM   |  #17  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by Tech N You

You using stock ROM but according to device it doesn't know stock or custom for it everything we flash is just a external source which is implemented in it.

Well like you said i kept searching and found an update binary that did the trick and everything flashed just fine, however, even though i didnt get a bootloop, when i turn on the phone it shows the brand logo as always and then its just a black screen.

Any ideas? Thanks !!
24th August 2014, 08:13 PM   |  #18  
Tech N You's Avatar
Senior Member
Unknown Land
Thanks Meter: 115
 
285 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Donate to Me
More
Check the permissions in updater-script to and hope you can boot into recovery, restore the phone to old state and then using kitchen convert your updater-script (edify) to update-script (amend) and check for errors. Ignore error with the format and mount command

Sent from my C5302 using XDA Free mobile app
24th August 2014, 10:06 PM   |  #19  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by Tech N You

Check the permissions in updater-script to and hope you can boot into recovery, restore the phone to old state and then using kitchen convert your updater-script (edify) to update-script (amend) and check for errors. Ignore error with the format and mount command

Sent from my C5302 using XDA Free mobile app

Thanks again, what should i look for in permissions in updater-script?
and update-script (without r) gives me problems when i try to flash in cwm
24th August 2014, 11:04 PM   |  #20  
Tech N You's Avatar
Senior Member
Unknown Land
Thanks Meter: 115
 
285 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Donate to Me
More
Update-script is old format and isn't used much more. New devices use updater-script for flashing

Sent from my C5302 using XDA Free mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Android by ThreadRank