Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,247 Members 46,365 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Blackberry APK

Tip us?
 
namenamename111
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Jul 2013
Default Blackberry APK

Hi everybody

I hope this is the right section for my question, if not, please don't kill me.

I'm a Blackberry Q10 user. We can run Android apps on Blackberry because there is a emulator that comes with the phone. Most applications run very smoothly, although there is one that doesn't work. And I just don't know why...

The Z10 (the bigger Blackberry) can run "The Simpsons Tapped Out" without any problems, although the Q10 (the Blackberry with touch and keyboard) cannot. When you launch the application it will show the splash screen (EA logo, etc) and then it will turn black for infinite time.

First I thought it was a resolution issue. I decompiled the standard APK from the Play Store, changing the resolution with some success. The splash screen is now the "normal" size for the screen (720x720). Rest is still the same. Then I thought, it might be a data issue. I've downloaded all the data, extracted it, etc. Without success.

Now, I am clueless, I'm not a programmer and I tried for several hours fixing the problem. I just can't, I need help on this on.

Would anyone here be so kind, helping me in this process of finding out why the screen turns black?

Kind regards
 
mohamedrashad
Old
#2  
mohamedrashad's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 442
Posts: 940
Join Date: Nov 2012
Location: ismailia
Quote:
Originally Posted by namenamename111 View Post
Hi everybody

I hope this is the right section for my question, if not, please don't kill me.

I'm a Blackberry Q10 user. We can run Android apps on Blackberry because there is a emulator that comes with the phone. Most applications run very smoothly, although there is one that doesn't work. And I just don't know why...

The Z10 (the bigger Blackberry) can run "The Simpsons Tapped Out" without any problems, although the Q10 (the Blackberry with touch and keyboard) cannot. When you launch the application it will show the splash screen (EA logo, etc) and then it will turn black for infinite time.

First I thought it was a resolution issue. I decompiled the standard APK from the Play Store, changing the resolution with some success. The splash screen is now the "normal" size for the screen (720x720). Rest is still the same. Then I thought, it might be a data issue. I've downloaded all the data, extracted it, etc. Without success.

Now, I am clueless, I'm not a programmer and I tried for several hours fixing the problem. I just can't, I need help on this on.

Would anyone here be so kind, helping me in this process of finding out why the screen turns black?

Kind regards

You have to logcat, but since this is a BB device it's hard to help, maybe some libraries are missing in the emulator
Pi Locker is updated to V3.1 with amazing additions and upgrading go and try it >>> Google play || XDA

 
namenamename111
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Jul 2013
Quote:
Originally Posted by mohamedrashad View Post
You have to logcat, but since this is a BB device it's hard to help, maybe some libraries are missing in the emulator
The emulator comes standard with BlackBerry OS 10. The APK runs fine on a Z10 but not on a Q10. Is log cat an application?
 
mohamedrashad
Old
#4  
mohamedrashad's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 442
Posts: 940
Join Date: Nov 2012
Location: ismailia
Logcat is a program that tracks all system actions, you can read the log to debug your rom or apps

for your prblem i suggest that the game need specific resultion that is not avaiable on the small q10 screen
Pi Locker is updated to V3.1 with amazing additions and upgrading go and try it >>> Google play || XDA

 
namenamename111
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 9
Join Date: Jul 2013
Quote:
Originally Posted by mohamedrashad View Post
Logcat is a program that tracks all system actions, you can read the log to debug your rom or apps

for your prblem i suggest that the game need specific resultion that is not avaiable on the small q10 screen
I call bull**** on the last one.

Thanks for nothing XDA.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes