5,815,061 Members 37,635 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[dev][need help] Rotation issues and playback issues located in adsp files, miui port

Tip us?
 
LifeHacks
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 42
Posts: 61
Join Date: Jun 2014
Default [dev][need help] Rotation issues and playback issues located in adsp files, miui port

ok, so i ported miui from the z1 to our z1s, the miui is based on 4.4.4 sony for the c6906, so we are able to boot it on our locked bootloaders, i face an issues after porting, and all i have done was ported some necessary files in "system/etc/" do to hardware differences, most things worked after this, except for rotation, the orientation is always opposite of what its suppose to be, and i found the issues to be fixed when i replace the Z1s /system/etc/firmware/adsp* files with the ones from the z1, but than i get playback issues, what would you recommend i do in this situation. PLEASE HELP.

I tried replacing everything that has the word Sensor in it from stock z1s, didnt work
i tried ro,sfrotation=180 to build.prop
please help devs
so we can possibly make more z1s ports possible
 
slsamg7112
Old
(Last edited by slsamg7112; 28th August 2014 at 10:21 AM.)
#2  
slsamg7112's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 28
Posts: 152
Join Date: Feb 2013
Location: Taichung
Quote:
Originally Posted by LifeHacks View Post
ok, so i ported miui from the z1 to our z1s, the miui is based on 4.4.4 sony for the c6906, so we are able to boot it on our locked bootloaders, i face an issues after porting, and all i have done was ported some necessary files in "system/etc/" do to hardware differences, most things worked after this, except for rotation, the orientation is always opposite of what its suppose to be, and i found the issues to be fixed when i replace the Z1s /system/etc/firmware/adsp* files with the ones from the z1, but than i get playback issues, what would you recommend i do in this situation. PLEASE HELP.

I tried replacing everything that has the word Sensor in it from stock z1s, didnt work
i tried ro,sfrotation=180 to build.prop
please help devs
so we can possibly make more z1s ports possible
sorry i don't know how to fix it.but do you mean our z1 compact can be booted up by the kernel provide in the ROM?
or can you provide the rom you port? thanks
If you like my work,just don't forget to press the THANKS button

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DEVICES

 
SONY Xperia Z1 Compact
ROM:KitSlim_AMG [Evo 9]
Android Version:4.4.4
Build Number:14.4.A.0.108
Status:Rooted & Locked Bootloader


SONY Xperia P
ROM:[OpenDelta]CM11 by percy_g2
Android Version:4.4.4
Build Number:Build-45
Status:Rooted & Unlocked Bootloader





 
LifeHacks
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 42
Posts: 61
Join Date: Jun 2014
http://forum.xda-developers.com/xper...ading-t2857513


basically this miui is ported onto a sony base, and sony kernels boot sony firmware.
 
munjeni
Old
(Last edited by munjeni; 31st August 2014 at 12:40 PM.)
#4  
munjeni's Avatar
Recognized Contributor / Recognized Developer
Thanks Meter 16,137
Posts: 4,992
Join Date: Jun 2011
look into /system/etc/sensor_def_qcomdev.conf

look into line :

:hardware 8974
latform
roperty
# Orientation of sensors
# accel x/y/z
700 -1 0x00010001
701 2 0x00010001
702 -3 0x00010001


try to reorder, for example by this way:

700 -1 0x00010001
701 -3 0x00010001
702 2 0x00010001

hope this fix orientation isue
 
munjeni
Old
(Last edited by munjeni; 31st August 2014 at 12:51 PM.)
#5  
munjeni's Avatar
Recognized Contributor / Recognized Developer
Thanks Meter 16,137
Posts: 4,992
Join Date: Jun 2011
I have tried to reorder but can not get reversed rotation. Probably you can fix rotation isues by looking for sysmols in android policy... see this 2 commits about how I get rotations fixed on an old miui rom for xperia go:

tried without luck -> https://github.com/munjeni/miui_sony...2f68c3c7bd4339

this one fixed isue -> https://github.com/munjeni/miui_sony...4bf8294d3d448f

probably your port have messed something in android policy PhoneWindowManager.smali !
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes