Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,579 Members 43,293 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Dell Venue 7 won't boot after update kitkat 4.4.2

Tip us?
 
ninjaax
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Jul 2014
Tablet [Q] Dell Venue 7 won't boot after update kitkat 4.4.2

I had booted up my new Dell Venue 7 (with Android 4.2) for the first time, and it was working pretty well. I was about to install some apps when I noticed "System update, touch to install". I did just that and it downloaded, rebooted, and started installing, with nothing seeming to be wrong. I patiently waited for it to install, and right at the end of the installation it stopped and displayed an error message- which amounted to an Android bot in a 'broken, shut down, stwaming' pose and the message "Error."

And it was frozen.

I held down the power button to turn it off and then turned it back on to see the dell logo for a split second, then a USB symbol for a split second, then it shuts off. This now happens every time I boot.

I tried using Droidboot to reset the installation. I can get that to work, but after I select Recovery it reboots, and after the Dell logo, gives me the "pic of the dead android" error message with the message "No command." This is another freeze screen, as I can't get further without rebooting.

All I want is for this thing to boot, I don't care what version of Android it runs at this point. Any assistance in getting the thing to boot would be greatly appreciated. I won tthis thing in a contest, I don't want to be the proud recipient of a brick.
 
Terry Kennedy
Old
#2  
Terry Kennedy's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 4
Posts: 15
Join Date: Jul 2014
Location: New York
Quote:
Originally Posted by ninjaax View Post
I had booted up my new Dell Venue 7 (with Android 4.2) for the first time, and it was working pretty well. I was about to install some apps when I noticed "System update, touch to install". I did just that and it downloaded, rebooted, and started installing, with nothing seeming to be wrong. I patiently waited for it to install, and right at the end of the installation it stopped and displayed an error message- which amounted to an Android bot in a 'broken, shut down, stwaming' pose and the message "Error."

All I want is for this thing to boot, I don't care what version of Android it runs at this point. Any assistance in getting the thing to boot would be greatly appreciated. I won tthis thing in a contest, I don't want to be the proud recipient of a brick.
Take a look at my response to another user with the same problem here.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes