FORUMS

Droid 4 LTE APN settings

43 posts
Thanks Meter: 3
 
By Goodeman, Member on 22nd August 2014, 05:30 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I was messing around trying to get LTE to work again and I am hoping it is simply an APN fix. Can someone give me the correct APN settings for Verizon?
 
 
22nd August 2014, 06:02 PM |#2  
sd_shadow's Avatar
Recognized Contributor
Flag South Dakota
Thanks Meter: 2,873
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Goodeman

I was messing around trying to get LTE to work again and I am hoping it is simply an APN fix. Can someone give me the correct APN settings for Verizon?

stock jellybean?
22nd August 2014, 06:26 PM |#3  
sd_shadow's Avatar
Recognized Contributor
Flag South Dakota
Thanks Meter: 2,873
 
Donate to Me
More
think it's unlikely an apn issue
my full apn file made with APN Backup & Restore
apn app needs to be moved to /system/pri-app if you want to restore my apns-20140822120801.xml (remove .txt from file name)
from Slim 4.4 build 7.0
Attached Files
File Type: txt apns-20140822120801.xml.txt - [Click for QR Code] (390.6 KB, 31 views)
22nd August 2014, 07:16 PM |#4  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
More
Just restored your apns but it only picks up 3G
22nd August 2014, 08:11 PM |#5  
sd_shadow's Avatar
Recognized Contributor
Flag South Dakota
Thanks Meter: 2,873
 
Donate to Me
More
open dialer
dial
Code:
*#*#4636#*#*
(when you press the last *, testing menu will open)
select phone information
scroll down to
set prefered network type
is LTE/CDMA/EvDo selected?
23rd August 2014, 05:46 PM |#6  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
More
Just checked and LTE/GSM/CDMA auto (PRL) was what it was on. LTE/CDMA auto (PRL) is the closest.
23rd August 2014, 05:49 PM |#7  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
More
It seems that every time the APN will reset to EHRPD - Verizon Internet. If I try to select the LTE internet option it doesn't even pick up a data signal, and then goes back to EHRPD.
24th August 2014, 04:40 AM |#8  
Member
Thanks Meter: 11
 
More
im using CM11 M9 and i have my network type set to
CDMA+LTE/EvDo

my APN is
LTE - Verizon Internet
Name: LTE - Verizon internet
APN: VZWINTERNET
Proxy: not set
Port: not set
username: not set
password: not set
server: not set
MMSC: not set
MMS proxy: not set
MMS port: not set
MCC: 311
MNC: 480
Authentication type: not set
APN type: default,dun
APN protocol: IPv4/IPv6
APN roaming protocol: IPv4/IPv6
APN enable/disable: enabled (greyed out with box checked)
Bearer: LTE
MVNO type: none
MVNO value: not set

a few notes for me: whenever i try to switch to CDMA/EvDo auto (3g) it doesnt connect to data until i turn on wifi or set airplane mode for at least 30 minutes then re-enable the radio. if the connection drops for whatever reason i have to redo this step so im better off leaving LTE on all the time because its way more reliable than 3g which is really weird in my opinion and im not sure if its the rom that causes the problem since i installed cm11 as soon as i got this phone
24th August 2014, 04:05 PM |#9  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
More
So should I try to set that APN and then put it in airplane mode for an hour or so?
27th August 2014, 06:05 AM |#10  
Member
Thanks Meter: 11
 
More
Quote:
Originally Posted by Goodeman

So should I try to set that APN and then put it in airplane mode for an hour or so?

i cant guarantee itll work but maybe thats the case for you. my 3g hardly ever works so i just stick to lte
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes