Post Reply

[Q] phone wont boot after 4.4 update PLEASE HELP

OP KiraTheSavior

10th July 2014, 05:51 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
This morning i finally relented and installed the 4.4 update (kitkat?) on my droid razr maxx hd. now im stuck at the red M motorola splash screen thing. is there any way i can fix this? I went to verizon and they wouldent do anything for me. I need my phone for work every day so help is greatly appreciated. i also tried the power volume down to restore factory settings or whatever but it just goes to the M screen forever. the only thing that DOES come up from those menus is ap fast boot. not sure if thats helpful or not. PS im new to this stuff so noob friendly responses please!
Last edited by KiraTheSavior; 10th July 2014 at 05:56 PM.
10th July 2014, 06:17 PM   |  #2  
iBolski's Avatar
Senior Member
Flag Columbus
Thanks Meter: 448
 
1,368 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Were you rooted at all? Did you modify your system in any way (froze or uninstalled stock apps)? If so, that's why.

Go here to get yourself back in shape:

http://www.droidrzr.com/index.php/to...to-kitkat-ota/
The Following User Says Thank You to iBolski For This Useful Post: [ View ]
10th July 2014, 06:30 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
f
i used a one click root method and always used voodoo ota rootkeeper other than that i havent changed anything else.

i will try this link and post back in a couple hours i have to go take care of a few things. thank you for the quick response.
Last edited by KiraTheSavior; 10th July 2014 at 06:34 PM.
10th July 2014, 06:32 PM   |  #4  
iBolski's Avatar
Senior Member
Flag Columbus
Thanks Meter: 448
 
1,368 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Quote:
Originally Posted by KiraTheSavior

i used a one click root method and always used voodoo ota rootkeeper other than that i havent changed anything else

That's your issue. You can't do an OTA after you've rooted since the OTA does a verification to ensure the system isn't modified in any way.

Go to the link I posted in my previous reply to you to get yourself updated to Kit Kat and then unlock you bootloader if you haven't since the KK update put the bootloader exploit back in.
10th July 2014, 10:54 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
ok
Quote:
Originally Posted by iBolski

That's your issue. You can't do an OTA after you've rooted since the OTA does a verification to ensure the system isn't modified in any way.

Go to the link I posted in my previous reply to you to get yourself updated to Kit Kat and then unlock you bootloader if you haven't since the KK update put the bootloader exploit back in.

attempting it now. will post results.
10th July 2014, 11:28 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
it worked!
Quote:
Originally Posted by KiraTheSavior

attempting it now. will post results.

it worked im on kitkat and everythings great! thank you so much for the help! it was really easy with the step by step you linked. now i think ill try rooting and unlocking, if i mess it up i can always flash it like i just did and fix it right?

could you link me to the root/unlock tutorial for my phone? sorry im noob XD
Last edited by KiraTheSavior; 10th July 2014 at 11:41 PM.
10th July 2014, 11:44 PM   |  #7  
iBolski's Avatar
Senior Member
Flag Columbus
Thanks Meter: 448
 
1,368 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Just to be sure, you didn't update to the latest soak that just came out, correct? You are on the previous Kit Kat OTA right?

If you haven't applied the latest soak (183.46.10.XT926), then you are golden and can unlock. ONLY apply the soak update AFTER you've unlocked your bootloader.
10th July 2014, 11:52 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
no
Quote:
Originally Posted by iBolski

Just to be sure, you didn't update to the latest soak that just came out, correct? You are on the previous Kit Kat OTA right?

If you haven't applied the latest soak (183.46.10.XT926), then you are golden and can unlock. ONLY apply the soak update AFTER you've unlocked your bootloader.

no my system information says 183.46.10 i dont know what a soak update is i just clicked install on that annoying install 4.4 update message ive had for weeks (which broke my phone) other than that i havent done anything. is my phone rootable?
11th July 2014, 12:55 AM   |  #9  
iBolski's Avatar
Senior Member
Flag Columbus
Thanks Meter: 448
 
1,368 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Quote:
Originally Posted by KiraTheSavior

no my system information says 183.46.10 i dont know what a soak update is i just clicked install on that annoying install 4.4 update message ive had for weeks (which broke my phone) other than that i havent done anything. is my phone rootable?

You should have just ignored the update until after you unlocked the phone. The link I sent you to was meant to get you updated to KK before the 183.46.10 update. The previous KK update allowed you to unlock your bootloader. Now, that is no longer possible. There is no way to downgrade to a previous version. Once the ability to unlock has been patched, you cannot go back and try to unlock it.

You can still root the phone, though. Search for towelroot and you can install that and run it to root your device.

One thing you could try is once you've rooted, try running Motopocalypse to see if it will unlock your bootloader. Either it will or it won't. It won't hurt your phone in any way or brick it.
Last edited by iBolski; 11th July 2014 at 12:58 AM.
11th July 2014, 12:58 AM   |  #10  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
lame...
Quote:
Originally Posted by iBolski

It's rootable but it's not unlockable anymore. You have lost the ability to unlock the bootloader. There is no way to downgrade to a previous version. Once the ability to unlock has been patched, you cannot go back and try to unlock it.

Search for towelroot and you can install that and run it to root your device.

figures. thats me always a day late and a dollar short.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in RAZR HD Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank