FORUMS

Galaxy S6 & Edge get €100 Price Cut—New Models Incoming

Samsung has dropped the price of both the Galaxy S6 and S6 Edge by … more

How To Port Fully Featured Sony Xperia Z4 Camera

Xperia Z4’s hardware may not impress, but its software is definitely … more

Experimental TWRP Available For Moto G 2015

XDA Senior Member squid2 has posted experimental builds of TWRP for the Moto G … more

Sunday Debate: How Can We Get a No-Compromise Phone?

Join us in a fun Sunday Debate on Compromises. Come with your opinions and … more

[Q] Red M after loading msm8960 roms (xt926)

183 posts
Thanks Meter: 44
 
By thunder2132, Senior Member on 22nd August 2014, 04:51 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hey guys,

I just unlocked my stock xt926 (Build 183.46.10 Kit Kat) using towelroot and motopocalypse. I then installed TWRP 2.7.1.0 (Kit Kat 4.4 build from Original development section) and did a backup of the stock ROM. I tried installing a couple builds of Cyanogenmod 11, but all of them get stuck on the red M. I got the latest snapshot from get.cm, as well as the one posted by epinter. I sent them over USB and used Ubuntu to validate MD5's using md5sum. I do a full wipe (of everything but internal storage) and install just the ROM, not Gapps, kernels or anything else. After a reboot, nothing but the red M. It will flash once every 5-10 minutes, but I let it sit for 45 minutes without anything else happening.

I also tried it in CWM6 (Kit Kat build from original development) and had the same results.

Right now I'm trying Gummy to see if it's just a CM thing, but has anyone else encountered this? If so, did you find a fix?

Thanks!
 
 
22nd August 2014, 11:49 PM |#2  
larsdennert's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 102
 
More
Make sure you are using a recent nightly. The earlier M snapshots are based on the JB kernel. I think the current nightly use the kk kernel but check the cm11 thread in the development section.
4th September 2014, 04:10 PM |#3  
undeadking's Avatar
Senior Member
Flag Idyllwild
Thanks Meter: 38
 
More
[QUOTE=thunder2132;54986551]Hey guys,

I just unlocked my stock xt926 (Build 183.46.10 Kit Kat) using towelroot and motopocalypse. I then installed TWRP 2.7.1.0 (Kit Kat 4.4 build from Original development section) and did a backup of the stock ROM. I tried installing a couple builds of Cyanogenmod 11, but all of them get stuck on the red M. I got the latest snapshot from get.cm, as well as the one posted by epinter. I sent them over USB and used Ubuntu to validate MD5's using md5sum. I do a full wipe (of everything but internal storage) and install just the ROM, not Gapps, kernels or anything else. After a reboot, nothing but the red M. It will flash once every 5-10 minutes, but I let it sit for 45 minutes without anything else happening.
Right now I'm trying Gummy to see if it's just a CM thing, but has anyone else encountered this? If so, did you find a fix?

I am having the same issue, I have basically done/flashed the same things but seems like no matter what I just get stuck on splash screen.... And my phone gets HOT- too hot to touch...
4th September 2014, 05:46 PM |#4  
dvgb173's Avatar
Senior Member
Flag Guilderland, NY
Thanks Meter: 24
 
More
I think snapshots are for jb bootloader.
And doesn't CM tell you to flash gapps?
Someone will correct me if I'm wrong.

Doug B.
Last edited by dvgb173; 4th September 2014 at 05:51 PM.
5th September 2014, 05:56 PM |#5  
larsdennert's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 102
 
More
I also used CWM and not TWRP. I'm not much help as I'm on stock kk with xposed at the moment. I need Moto exchange services because AOSP has to many issues. I'm missing lots of CM11 favorites (like working BT with Wifi lol).
5th September 2014, 07:30 PM |#6  
iBolski's Avatar
Senior Member
Flag Columbus, OH
Thanks Meter: 631
 
More
Quote:
Originally Posted by dvgb173

I think snapshots are for jb bootloader.
And doesn't CM tell you to flash gapps?
Someone will correct me if I'm wrong.

Doug B.

Gapps is not required. It just means you won't have Google Play store and other google apps on the phone until you go back and flash them, but NOT flashing gapps will not cause the phone to hang.

You have to ensure you are using the correct CM11 tree, especially if you are on the KK bootloader.

Go here to grab the latest nightlies for KK bootloaders -> http://download.cyanogenmod.com/?device=moto_msm8960

Grab the latest nightly, not snapshot, as someone else stated.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes