Post Reply

[Q] Not Able To Start Video Capture

OP buddhatown

28th July 2014, 05:43 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
31 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Since taking 4.4.4 (and rooted), I have been unable to record any video in either the stock app or the google camera (haven't tried any 3rd party beyond that). Pictures are fine, but trying to take any video with the moto stock camera gives the following error msg on screen:

"Not able to start video capture"

Click image for larger version

Name:	VideoCapture.jpg
Views:	112
Size:	84.0 KB
ID:	2874053

Google camera gives no error, just wont record. I have tried clearing cache and data, reboots, etc. So far, I have no insight into whats causing this. Anyone else out there seen this?

Thanks
28th July 2014, 06:35 PM   |  #2  
L7iharsha's Avatar
Senior Member
Flag Vijaywada
Thanks Meter: 166
 
512 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Donate to Me
More
Open the Google app. Scroll all the way to the bottom and hit the three dot menu control bottom right, then settings. Go to voice, then OK Google detection. Turn it off
The Following 2 Users Say Thank You to L7iharsha For This Useful Post: [ View ]
28th July 2014, 07:17 PM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 6
 
31 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by L7iharsha

Open the Google app. Scroll all the way to the bottom and hit the three dot menu control bottom right, then settings. Go to voice, then OK Google detection. Turn it off

Yep. That was it. Is this a known issue? I searched and searched but came up with nothing. Many thanks.
29th July 2014, 03:22 AM   |  #4  
Topsnake's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 541
 
1,046 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by buddhatown

Yep. That was it. Is this a known issue? I searched and searched but came up with nothing. Many thanks.

Yes it is.
1st August 2014, 02:17 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Didn't work for me!
Quote:
Originally Posted by L7iharsha

Open the Google app. Scroll all the way to the bottom and hit the three dot menu control bottom right, then settings. Go to voice, then OK Google detection. Turn it off

Did not work for me! I have a Motorola Maxx XT1080 with 4.4.4. Upon re-boot, video capture works first time, but fails every time thereafter with error message "Not able to start video capture". If I re-boot again, same thing...works once, then fails thereafter with same error message. Any other solutions?
13th August 2014, 12:35 AM   |  #6  
Senior Member
Flag Brunswick, OH
Thanks Meter: 14
 
143 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Quote:
Originally Posted by buddhatown

Since taking 4.4.4 (and rooted), I have been unable to record any video in either the stock app or the google camera (haven't tried any 3rd party beyond that). Pictures are fine, but trying to take any video with the moto stock camera gives the following error msg on screen:

"Not able to start video capture"

Attachment 2874053

Google camera gives no error, just wont record. I have tried clearing cache and data, reboots, etc. So far, I have no insight into whats causing this. Anyone else out there seen this?

Thanks

Updated to 4.4.4 and I got the same problem
28th August 2014, 04:28 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Thanks for that, been wondering what the issue has been. I guess I will just keep it so that my Nova Launcher has the Ok Google response. Turned off the Google one and it fixed the issues for the phone now. Much appreciated for the help.
29th August 2014, 04:03 AM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Had this same problem.
I was taking videos this evening with no problems then started checking out "Google Now" options and enabled the voice commands from any app and from the locked screen. Then went back to taking or trying to take videos and got this same error message. I tried rebooting and it didn't work so I googled the error message and found this forum. I did as suggested and disabled the voice commands for "Google Now" and my video recording went back to working. So does anyone know if this error is being addressed for a fix? Also, thanks for the help!
7th September 2014, 05:23 AM   |  #9  
Junior Member
Flag Waterford
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
More
**** that, I was wondering what was wrong with my droid ultra, well i dont even need the okay google command since we have touchless controls anyways so its pretty pointless, also seeing how we may get updated to the new moto actions.
13th September 2014, 06:56 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
moto x xt1058 video capture not able
Hello friends, some time ago I got moto x xt1058, update to 4.4.4 and get same problem
Camera work well after reboot, but then I get message "not able to start video capture". That to bad course Skype and viber also didn't work.

Then I find this forum and try to turn off OK google now detection, but this button in voice google app's menu didn't work. It is grey (not active) color and has a message below " this feature is currently anavaliable on this device". Google now voice commands works well and I have no idea how to fix my camera problem.

P.s. camera work only in slow mode.
Thanks.
Last edited by luter24rus; 13th September 2014 at 07:15 PM. Reason: addition

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
video
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes