Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Need help - unable to send/receive SMS

OP Morasta

22nd August 2014, 12:48 AM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Corvallis, Oregon
Thanks Meter: 2
 
6 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Last night I S-OFFed a Sprint HTC Evo 4G LTE that was on the latest MeanBean rom with hboot 1.19. That was successful and I did a full wipe of the device. After that installed the Sense_5.0_4.3-Y20 rom per the instructions.

Everything works EXCEPT sending and receiving sms. Since last night only one message was received, but I haven't been able to repeat it. Not a single message has sent successfully. Voice works fine, data works fine, etc. Tried searching the forums, particularly the rom's thread, but no luck. Tried Handcent in addition to the stock messages app with no luck. Reboots also make no difference. Tonight I'm planning to try another wipe and then toss the rom on it again.

In the meantime, does anyone else have any suggestions?
Last edited by Morasta; 22nd August 2014 at 01:02 AM.
22nd August 2014, 01:09 AM   |  #2  
Evolution_Freak's Avatar
Senior Member
Flag East Stroudsburg
Thanks Meter: 437
 
858 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by drmurti

The situation is correct. None of us are using stolen phones. Here in Turkey mostly Nokia or Ericsson phones are sold as stolen. None of the Smartphone users is dummy to buy stolen phone.

Also, you'll hear more and more about this situation in these days. All of us are in the same situation.

There is nothing to do. The Turkish laws are so bad made, you won't believe. Our civil members do just read what it says.

Example. If your buy a phone from Ebay. You are done. You can't use it.
another example : If you ask some friend to buy from abroad. You can't use it again.
Most of us ordered these phone from a friend. And now even we have the invoice we can't make it registered.

today I started a petition about this situation, none of the civils in turkish telecom gave a response. They all are a mess.

I hope that soon there will be software available ...

Dial ##72786# from your dialer. Select reset from the menu. Your phone will reboot and reactivate. Your service will be reprovisioned. No data will be lost.


Edit:

I don't know how or why this quoted another post. The trusty XDA premium app is top notch.
Last edited by Evolution_Freak; 22nd August 2014 at 01:12 AM.
The Following 2 Users Say Thank You to Evolution_Freak For This Useful Post: [ View ]
22nd August 2014, 01:29 AM   |  #3  
OP Junior Member
Flag Corvallis, Oregon
Thanks Meter: 2
 
6 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by Evolution_Freak

Dial ##72786# from your dialer. Select reset from the menu. Your phone will reboot and reactivate. Your service will be reprovisioned. No data will be lost.

Haha, that quote had me confused for a moment. Anyway, tried what you said and received the following on reboot: "PRL could not be updated. Please try again later. If the problem persists, you may need to contact Customer Service. error code: 1012"

First time I've actually seen a PRL update fail. Attempting Google Fu on that now.
22nd August 2014, 01:38 AM   |  #4  
Evolution_Freak's Avatar
Senior Member
Flag East Stroudsburg
Thanks Meter: 437
 
858 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by Morasta

Haha, that quote had me confused for a moment. Anyway, tried what you said and received the following on reboot: "PRL could not be updated. Please try again later. If the problem persists, you may need to contact Customer Service. error code: 1012"

First time I've actually seen a PRL update fail. Attempting Google Fu on that now.

You may need to call Sprint and have them run the reprovision from their end.
22nd August 2014, 04:22 AM   |  #5  
OP Junior Member
Flag Corvallis, Oregon
Thanks Meter: 2
 
6 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by Evolution_Freak

You may need to call Sprint and have them run the reprovision from their end.

That did it. PRL update went through and now texts can be sent and received. Thanks!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes