Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,807,128 Members 40,502 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

How can I register my fire tv without "original PIN", I bought it from a retailer

Tip us?
 
blackantt
Old
(Last edited by blackantt; 1st September 2014 at 06:18 AM.) Reason: additional info.
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Sep 2014
Default How can I register my fire tv without "original PIN", I bought it from a retailer

Hi,

I bought fire tv from a retailer in China. and I can't contact him now. when I want to register or use parental function, It needs the "existing PIN", but I can't contact the retailer again. How can I register my device?
when I reseted to factory, It still needs "existing PIN" !
Attached Images
File Type: jpg m0.jpg - [Click for QR Code] (249.0 KB, 69 views)
File Type: jpg m1.jpg - [Click for QR Code] (252.2 KB, 60 views)
 
t3ch42
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 22
Join Date: Aug 2012
If you hadn't figured it out, factory reset. Easiest way to start fresh. Under the system tab.
Will clear out the info from the earlier owner.
Is it factory or rooted?
If its rooted, you might check that some settings are not disabled. I am not certain, but in addition to the setting to freeze in order to stave off updates(pm disable com.amazon.dcp) there may be another that restricts communication during the registration. I don't know for sure but I think there were some less than preferred methods. Do some research in these forums at xda.
LONG STORY SHORT, BEFORE FACTORY RESET, USE "pm enable com.amazon.dcp"
Good luck.
 
t3ch42
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 22
Join Date: Aug 2012
I'll follow up with some clarifications and corrections. It seems that the update does not need to be enabled. Disregard if you choose.
Check the hosts file if you can.
The second hand firetv kinda seems dangerous with the potential brick stories.
 
blackantt
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Sep 2014
Default when I reseted to factory, it still need "existing PIN" ! what can I do ?

Quote:
Originally Posted by t3ch42 View Post
If you hadn't figured it out, factory reset. Easiest way to start fresh. Under the system tab.
Will clear out the info from the earlier owner.
Is it factory or rooted?
If its rooted, you might check that some settings are not disabled. I am not certain, but in addition to the setting to freeze in order to stave off updates(pm disable com.amazon.dcp) there may be another that restricts communication during the registration. I don't know for sure but I think there were some less than preferred methods. Do some research in these forums at xda.
LONG STORY SHORT, BEFORE FACTORY RESET, USE "pm enable com.amazon.dcp"
Good luck.
thanks, when I reseted to factory, it still need "existing PIN" ! what can I do ?
 
stanleyopar2000
Old
(Last edited by stanleyopar2000; 1st September 2014 at 09:44 AM.)
#5  
Senior Member
Thanks Meter 50
Posts: 337
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by blackantt View Post
thanks, when I reseted to factory, it still need "existing PIN" ! what can I do ?
making duplicate postings is against the rules

your second similar thread: (posted literally after a minute you got no response here)

**Thread Reported**

wait for a response. just don't create a damn new thread so you get attention at the top. Be more f**king patient. It's called a MESSAGE BOARD not IM Chat.


BTW: as stated before in your second spam thread. It's probably stolen. Someone else had to have put a Prime or parental PIN in there before this "retailer" got it. It's pretty much equally said to my knowledge that you got burned....also could explain the Chinese retailers sketchy contact availability.

was there another place that you could have bought it? Also are you sure that's the name of the retailer and NOT the previous owner?
Also I checked on multi-regional amazon sites including .cn, de, .co.uk and I looked at .CN and there is a Fire TV knockoff (which wasn't highly rated at all) BUT nowhere I see where you can buy the fire anywhere else from Amazon but USA. (as most services the fire tv offers are only available like hulu in the US)

so the answer to your questions are

1. yes. using a fire TV outside the united states is unauthorized by Amazon or as what Customer Support called it "illegal"

2. if you don't get in contact with owner who has the account information in that Fire TV. Be retailer or possible previous owner.. You're stuck.
 
kairnage
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 66
Posts: 242
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by blackantt View Post
Hi,

I bought fire tv from a retailer in China. and I can't contact him now. when I want to register or use parental function, It needs the "existing PIN", but I can't contact the retailer again. How can I register my device?
when I reseted to factory, It still needs "existing PIN" !
Have you tried a simple code like 0000 or 1111. If for some reason they created the pin just for testing they might have kept it simple.

Quote:
Originally Posted by stanleyopar2000 View Post
making duplicate postings is against the rules

your second similar thread: (posted literally after a minute you got no response here)

**Thread Reported**

wait for a response. just don't create a damn new thread so you get attention at the top. Be more f**king patient. It's called a MESSAGE BOARD not IM Chat.
The only thing annoying in this thread is some guy polishing up his forum police badge and taking it for a walk. There are people called moderators, no need for nosey users.
 
stanleyopar2000
Old
(Last edited by stanleyopar2000; 2nd September 2014 at 12:10 PM.)
#7  
Senior Member
Thanks Meter 50
Posts: 337
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by kairnage View Post
Have you tried a simple code like 0000 or 1111. If for some reason they created the pin just for testing they might have kept it simple.



The only thing annoying in this thread is some guy polishing up his forum police badge and taking it for a walk. There are people called moderators, no need for nosey users.
Okay maybe we should just ... I don't know... remove the report button then!? .. Because any one who is not a moderator has no voice in what happens and is "nosey" ...*makes a whole lotta f**kin sense*

News flash.. That's what the point of the report button. ******* To bring things to their attention that they might have missed or saves them time from doing it themselves.

And further more.. If I want to report a post that breaks the rules (and saves the moderators time looking for them) then I'm going to do it. And frankly I don't really give a damn what you think.


ON TOPIC: try what the original user said "1234" "0000" etc.


Sent from my SM-G900F using XDA Free mobile appp
 
{ParanoiA}
Old
#8  
{ParanoiA}'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter 151
Posts: 933
Join Date: Apr 2011
Location: Ocean City, NJ
Try a factory reset from recovery?
HTC ONE M8: S-OFF
ROM: ViperOneM8
RECOVERY: TWRP
KERNEL: Stock

 
kairnage
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 66
Posts: 242
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by stanleyopar2000 View Post
Okay maybe we should just ... I don't know... remove the report button then!? .. Because any one who is not a moderator has no voice in what happens and is "nosey" ...*makes a whole lotta f**kin sense*

News flash.. That's what the point of the report button. ******* To bring things to their attention that they might have missed or saves them time from doing it themselves.

And further more.. If I want to report a post that breaks the rules (and saves the moderators time looking for them) then I'm going to do it. And frankly I don't really give a damn what you think.


ON TOPIC: try what the original user said "1234" "0000" etc.


Sent from my SM-G900F using XDA Free mobile appp
Easy Peaches. For someone who doesn't care you certainly flap your virtual lips an awful lot.

lol

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Schedule is up for xda:devcon ’14

With xda:devcon ’14 just around the corner, and the venue close to selling out, there is a lot … more

aLogcat Returns Thanks to XDA Love

The developers of Android, that is Google, gave users several great debugging tools that can be used in … more

And the Winners in the XDA Pebble Development Challenge Are…

Almost two months ago, we set out with Pebble to findthree amazing … more

MediaTek Releases Full Kernel Source for First Android One Devices

Those who might have thought that MediaTek wouldnever release working … more