TWRP 2.8.3.0 Available for Supported Devices

The TeamWin Recovery Project (or TWRP, for short) has quickly become one of the most popular … more

Easily Generate and Export Material Design Palletes

For many people, it can be pretty difficult to create a palette of complementary colors. … more

Android One Expanding to Bangladesh, Nepal, and Sri Lanka

At Google I/O 2013, Google proudly announced that the Android operating system was … more

Android 5.0.2 Fixes 2012 Nexus 7! Sony’s Making a Google Glass Competitor? – XDA TV

Android 5.0.2 Lollipop is available for the … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

How can I register my fire tv without "original PIN", I bought it from a retailer

OP blackantt

1st September 2014, 02:38 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
29 posts
Join Date:Joined: Sep 2014
Hi,

I bought fire tv from a retailer in China. and I can't contact him now. when I want to register or use parental function, It needs the "existing PIN", but I can't contact the retailer again. How can I register my device?
when I reseted to factory, It still needs "existing PIN" !
Attached Images
File Type: jpg m0.jpg - [Click for QR Code] (249.0 KB, 77 views)
File Type: jpg m1.jpg - [Click for QR Code] (252.2 KB, 67 views)
Last edited by blackantt; 1st September 2014 at 07:18 AM. Reason: additional info.
1st September 2014, 04:44 AM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 6
 
45 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
If you hadn't figured it out, factory reset. Easiest way to start fresh. Under the system tab.
Will clear out the info from the earlier owner.
Is it factory or rooted?
If its rooted, you might check that some settings are not disabled. I am not certain, but in addition to the setting to freeze in order to stave off updates(pm disable com.amazon.dcp) there may be another that restricts communication during the registration. I don't know for sure but I think there were some less than preferred methods. Do some research in these forums at xda.
LONG STORY SHORT, BEFORE FACTORY RESET, USE "pm enable com.amazon.dcp"
Good luck.
1st September 2014, 05:52 AM   |  #3  
Member
Thanks Meter: 6
 
45 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
I'll follow up with some clarifications and corrections. It seems that the update does not need to be enabled. Disregard if you choose.
Check the hosts file if you can.
The second hand firetv kinda seems dangerous with the potential brick stories.
1st September 2014, 07:27 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
29 posts
Join Date:Joined: Sep 2014
when I reseted to factory, it still need "existing PIN" ! what can I do ?
Quote:
Originally Posted by t3ch42

If you hadn't figured it out, factory reset. Easiest way to start fresh. Under the system tab.
Will clear out the info from the earlier owner.
Is it factory or rooted?
If its rooted, you might check that some settings are not disabled. I am not certain, but in addition to the setting to freeze in order to stave off updates(pm disable com.amazon.dcp) there may be another that restricts communication during the registration. I don't know for sure but I think there were some less than preferred methods. Do some research in these forums at xda.
LONG STORY SHORT, BEFORE FACTORY RESET, USE "pm enable com.amazon.dcp"
Good luck.

thanks, when I reseted to factory, it still need "existing PIN" ! what can I do ?
1st September 2014, 10:06 AM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 55
 
380 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by blackantt

thanks, when I reseted to factory, it still need "existing PIN" ! what can I do ?

making duplicate postings is against the rules

your second similar thread: (posted literally after a minute you got no response here)

**Thread Reported**

wait for a response. just don't create a damn new thread so you get attention at the top. Be more f**king patient. It's called a MESSAGE BOARD not IM Chat.


BTW: as stated before in your second spam thread. It's probably stolen. Someone else had to have put a Prime or parental PIN in there before this "retailer" got it. It's pretty much equally said to my knowledge that you got burned....also could explain the Chinese retailers sketchy contact availability.

was there another place that you could have bought it? Also are you sure that's the name of the retailer and NOT the previous owner?
Also I checked on multi-regional amazon sites including .cn, de, .co.uk and I looked at .CN and there is a Fire TV knockoff (which wasn't highly rated at all) BUT nowhere I see where you can buy the fire anywhere else from Amazon but USA. (as most services the fire tv offers are only available like hulu in the US)

so the answer to your questions are

1. yes. using a fire TV outside the united states is unauthorized by Amazon or as what Customer Support called it "illegal"

2. if you don't get in contact with owner who has the account information in that Fire TV. Be retailer or possible previous owner.. You're stuck.
Last edited by stanleyopar2000; 1st September 2014 at 10:44 AM.
1st September 2014, 07:43 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 68
 
250 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by blackantt

Hi,

I bought fire tv from a retailer in China. and I can't contact him now. when I want to register or use parental function, It needs the "existing PIN", but I can't contact the retailer again. How can I register my device?
when I reseted to factory, It still needs "existing PIN" !

Have you tried a simple code like 0000 or 1111. If for some reason they created the pin just for testing they might have kept it simple.

Quote:
Originally Posted by stanleyopar2000

making duplicate postings is against the rules

your second similar thread: (posted literally after a minute you got no response here)

**Thread Reported**

wait for a response. just don't create a damn new thread so you get attention at the top. Be more f**king patient. It's called a MESSAGE BOARD not IM Chat.

The only thing annoying in this thread is some guy polishing up his forum police badge and taking it for a walk. There are people called moderators, no need for nosey users.
2nd September 2014, 08:10 AM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 55
 
380 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by kairnage

Have you tried a simple code like 0000 or 1111. If for some reason they created the pin just for testing they might have kept it simple.



The only thing annoying in this thread is some guy polishing up his forum police badge and taking it for a walk. There are people called moderators, no need for nosey users.

Okay maybe we should just ... I don't know... remove the report button then!? .. Because any one who is not a moderator has no voice in what happens and is "nosey" ...*makes a whole lotta f**kin sense*

News flash.. That's what the point of the report button. ******* To bring things to their attention that they might have missed or saves them time from doing it themselves.

And further more.. If I want to report a post that breaks the rules (and saves the moderators time looking for them) then I'm going to do it. And frankly I don't really give a damn what you think.


ON TOPIC: try what the original user said "1234" "0000" etc.


Sent from my SM-G900F using XDA Free mobile appp
Last edited by stanleyopar2000; 2nd September 2014 at 01:10 PM.
2nd September 2014, 03:34 PM   |  #8  
{ParanoiA}'s Avatar
Senior Member
Flag Ocean City, NJ
Thanks Meter: 161
 
977 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
Try a factory reset from recovery?
2nd September 2014, 07:55 PM   |  #9  
Senior Member
Thanks Meter: 68
 
250 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by stanleyopar2000

Okay maybe we should just ... I don't know... remove the report button then!? .. Because any one who is not a moderator has no voice in what happens and is "nosey" ...*makes a whole lotta f**kin sense*

News flash.. That's what the point of the report button. ******* To bring things to their attention that they might have missed or saves them time from doing it themselves.

And further more.. If I want to report a post that breaks the rules (and saves the moderators time looking for them) then I'm going to do it. And frankly I don't really give a damn what you think.


ON TOPIC: try what the original user said "1234" "0000" etc.


Sent from my SM-G900F using XDA Free mobile appp

Easy Peaches. For someone who doesn't care you certainly flap your virtual lips an awful lot.

lol

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes