FORUMS
Remove All Ads from XDA

Errors when playing Instant video or Netflix

6 posts
Thanks Meter: 0
 
By hhardheart, Junior Member on 10th July 2014, 03:32 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I am hoping that someone can help point me in the right direction since this issue is driving me nuts. My FireTv worked perfectly, ppdated through the official method to the latest FW (51.1.1.0), installed XBMC, rooted it, etc. After a while I decided to do a factory reset. Everything went OK but since then I cannot play any Instant videos or Netflix content. Instant video throws an error saying to try again or contact customer support. Netflix buffers around 40% and then gives an error.

I tried everything without any luck:

- Cleared Amazon VOD data and cache
- Cleared Netflix data and cache
- Reset factory settings again
- Downgraded firmware, upgraded firmware
- Unregister from account, created new account with prime trial, registered to new account

No matter what I did the error is still there.

I have other devices (PS3, Smart TV, iPad) and on all of them Prime Instant Video runs just fine on the same account.

Here is some data from logcat in case somebody knows what it means:

W/ContextImpl( 640): Calling a method in the system process without a qualified user: android.app.ContextImpl.sendBroadcast:1353 com.amazon.internal.policy.impl.AmazonPhoneWindowM anager$SendTopWindowChanged.run:3297 android.os.Handler.handleCallback:725 android.os.Handler.dispatchMessage:92 android.os.Looper.loop:137
I/AudioService( 640): AudioFocus requestAudioFocus() from android.media.AudioManager@42445d10
W/PackageManager( 640): Launching com.amazon.tv.device (32003) with AMZ_APP_GID
I/ActivityManager( 640): Start proc com.amazon.tv.device.cms.util for broadcast com.amazon.tv.device/.cms.util.CMSUpdateReceiver: pid=5403 uid=32003 gids={72003, 1028, 9001}
I/ActivityManager( 640): No longer want com.amazon.alta.h2clientservice (pid 2018): empty #17
D/AivPlayCore( 275): COMXAivPlayCore - num of supported audio formats 3
D/AivPlayCore( 275): COMXAivPlayCore - num of supported video formats 2
D/AivPlayCore( 275): COMXAivPlayCore - Video codec 4, name - OMX.qcom.video.decoder.mpeg4
D/AivPlayCore( 275): COMXAivPlayCore - Video codec 7, name - OMX.qcom.video.decoder.avc
D/AivPlayCore( 275): COMXAivPlayCore::component_init
D/AivPlaySvr( 275): Created thread for AivPlayCoreTh
D/AivPlaySvr( 275): omx_aivplay_msg: message thread start name - AivPlayCoreTh
D/pr_crypto_plugin( 275): createCryptoFactory()
E/pr_crypto_plugin( 275): PRCryptoPlugin version = 0x4
W/pr_crypto_plugin( 275): PRCryptoPlugin::PRCryptoPlugin: DRM header size = 0
D/PlayReady( 275): playready_initialize starts! g_qsee_apps_version = 8
D/QSEECOMAPI: ( 275): QSEECom_start_app sb_length = 0x19000
D/QSEECOMAPI: ( 275): App is not loaded in QSEE

An then:


D/PlayReady( 274): playready_initialize starts! g_qsee_apps_version = 8
D/QSEECOMAPI: ( 274): QSEECom_start_app sb_length = 0x19000
D/QSEECOMAPI: ( 275): Loaded image: APP id = 1
D/QSEECOMAPI: ( 274): App is already loaded QSEE and app id = 1
D/PlayReady( 274): playready_initialize returns -2147166970
E/PlayReady( 274): Error: playready_initialize failed and return = -2147166970
D/PlayReady( 274): playready_initialize returns context = 0
D/PlayReady( 274): Closing services starts!
D/QSEECOMAPI: ( 274): QSEECom_shutdown_app
D/QSEECOMAPI: ( 274): QSEECom_shutdown_app, app_id = 1
E/PRDrmPlugInImp( 274): acquirePlayReadyIfNeeded:: the playready_initialize failed and returns = 0X8004d506
E/PRDrmPlugInImp( 274): GetConstraints:: the playready_initialize failed and returns = 0X8004d506
D/PRDrmPlugInImp( 274): PRDRMPluginAPI::releasePlayReadyIfNeeded, prInited = -2147166970, prCachedMode = 0
D/PRDrmPlugIn( 274): PRDrmPlugin:nGetConstraints, lastError = 0X8004d506
E/PRDrmPlugIn( 274): PRDrmPlugin:nGetConstraints, there's no valid license available, Error key added.
D/PRDrmPlugIn( 274): PRDrmPlugin:nAcquireDrmInfo
D/PRDrmPlugIn( 274): PRDrmPlugin:nAcquireDrmInfo, MimeType = application/vnd.ms-playready.media.pyv
 
 
10th July 2014, 03:37 AM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
More
I'm seeing the same issue and so are my parents across 3 different units.

YouTube, crackle, xbmc, all work. Netflix, Hulu, and Prime content that hasn't been cached all get errors.

What are others seeing?

-UPDATE-
I just spoke to Kyle in tech support (super weird call) and he had me force close the app, clear cache, clear data for the Amazon Video app. That fixed all 3.
Last edited by mistr_e; 10th July 2014 at 03:55 AM. Reason: UPDATED INFO
10th July 2014, 04:01 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by mistr_e

I'm seeing the same issue and so are my parents across 3 different units.

YouTube, crackle, xbmc, all work. Netflix, Hulu, and Prime content that hasn't been cached all get errors.

What are others seeing?

-UPDATE-
I just spoke to Kyle in tech support (super weird call) and he had me force close the app, clear cache, clear data for the Amazon Video app. That fixed all 3.

Tried it again, still no go on my side. I have a funny feeling that they are doing something on their side to fix the error and once that is done, a cache and data cleanup on the unit fixes the issue. Hopefully other people will chime in...
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes