Post Reply

[Q] Trouble installing Gapps ACE II cm11 4.4.4 (status 7)

OP DriversSeat

24th June 2014, 01:46 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
SOLVED read below

I was just installing cm11.0_codina.nova.20140623 (mclaw) from stock 4.1 without any alternation, following instructions:

Reboot to recovery mode
Select "Wipe data / Factory Reset"
Select "Install the zip from External Storage"
Choose the CM zip file: -> cm11.0_codina.nova.20140623 (mclaw)
Choose the GApps zip file: -> pa_gapps-modular-micro-4.4.4-20140620-signed

and get the message after mounting system...

file_getprop: failed to start "/system/build.prop": No such file or directory
E:Error in /tmp/sideload/package.zip
(status 7)


What's going wrong, also tried the mini gapps , same message, both checked md5.


So just to be clear i have nothing extra installed like CWM as it is not stated in tutorial. Just with the native bootmenu as it is.

So what can i try next? It boots fine but without gapps its not complete.


EDIT:
I've rebooted and now came in different bootmenu where the installation went fine, so i guess it needed a reboot what was missing in instructions.
Last edited by DriversSeat; 24th June 2014 at 03:59 AM.
24th June 2014, 05:54 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 1,091
 
3,403 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by DriversSeat

SOLVED read below

I was just installing cm11.0_codina.nova.20140623 (mclaw) from stock 4.1 without any alternation, following instructions:

Reboot to recovery mode
Select "Wipe data / Factory Reset"
Select "Install the zip from External Storage"
Choose the CM zip file: -> cm11.0_codina.nova.20140623 (mclaw)
Choose the GApps zip file: -> pa_gapps-modular-micro-4.4.4-20140620-signed

and get the message after mounting system...

file_getprop: failed to start "/system/build.prop": No such file or directory
E:Error in /tmp/sideload/package.zip
(status 7)


What's going wrong, also tried the mini gapps , same message, both checked md5.


So just to be clear i have nothing extra installed like CWM as it is not stated in tutorial. Just with the native bootmenu as it is.

So what can i try next? It boots fine but without gapps its not complete.


EDIT:
I've rebooted and now came in different bootmenu where the installation went fine, so i guess it needed a reboot what was missing in instructions.

search, dude... -.-

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk
24th June 2014, 06:22 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
More
Quote:
Originally Posted by teddytsen

search, dude... -.-

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk

U can't expect people to read everything that comes up in search, after 20 pages im done and ask a question. But it's solved now and maybe now other people can eat the fruits of my question... o.-
24th June 2014, 12:03 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 1,091
 
3,403 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
just something like that
http://www.droidviews.com/download-g...ce-on-gbicsjb/

Code:
Warning:
Do not try to install the Google Apps package via Stock Recovery or you might get “signature verification” error, and if installed it might create internal conflicts. If you have to update a Google app, do it via Google Play Store or by installing the APK file manually if you have it.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy Ace II Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank