Chainfire Turns Your Bootanimation into a Logging Center

Having a nice boot animation certainly adds a little bit of aesthetic polish to your … more

Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Cyngn, OnePlus, Micromax – The Legal Battle

Recently, a battle has been waging in India over the rights to distribute the commercial … more

Lean Mean Battery Power Saving App Review

We talk a lot about battery topics here at XDA TV. We talk about everything from Power Banks to USB … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Gear Update Bricked

OP s0mewhitedude

5th July 2014, 03:43 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Hi Everyone, i have searched through the forums and tried what has been said, but still no luck. I have a galaxy Gear V700
I tried numerous times on kies to update and it just would not play ball at all.Even leaving it over night, thinking maybe it is downloading something.

Today i have used Odin today, and flashed with V700XXUCNF1_V700OXACNF1_BTU

Within Odin it does the following

<ID:0/004> Added!!
<ID:0/004> Odin v.3 engine (ID:4)..
<ID:0/004> File analysis..
<ID:0/004> SetupConnection..

then it freezes. Because it had froze for about 25 minutes, i unpluged the Gear, to try again. All of a sudden Odin jumped up and said failed, and the Gear now is stuck with "Firmware Upgrade encountered an issue, please select recovery mode in kies and try again"

Problem is Kies 2 and 3 do not recognise the watch anymore. Odin seems to recognise it but wont allow me to do anything . I have tried using Odin to flash an original stock image, and have even tried the earlier Tizan.

I am still stuck...

I am a complete newbie on here and do not really know much about the phones and watches, but got so frustrated at not being able to upgrade the traditional way.

Any help would be greatly appreciated..

Many thanks
5th July 2014, 03:53 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
I am now getting this in Odin 3.09, so it seems to be going a little further, but still fails at the end


<ID:0/005> Added!!
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> V700XXUCNF1_V700OXACNF1_HOME.tar.md5 is valid.
<OSM> Checking MD5 finished Sucessfully..
<OSM> Leave CS..
<ID:0/005> Odin v.3 engine (ID:5)..
<ID:0/005> File analysis..
<ID:0/005> SetupConnection..
<ID:0/005> Initialzation..
<ID:0/005> Get PIT for mapping..
<ID:0/005> Firmware update start..
<ID:0/005> SingleDownload.
<ID:0/005> sboot.bin
<ID:0/005> NAND Write Start!!
<ID:0/005> zImage
5th July 2014, 04:53 PM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 29
 
132 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
You have to update to Tizen version NE9 first through ODIN 3.09, then update to NF1. Do not skip this step.

It has already been talked about here:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2794780
The Following User Says Thank You to bballengphd For This Useful Post: [ View ]
6th July 2014, 12:12 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by bballengphd

You have to update to Tizen version NE9 first through ODIN 3.09, then update to NF1. Do not skip this step.

It has already been talked about here:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2794780


Sorry being a pain in the backside, but where do i get the NE9 as all the update files i have downloaded none have NE9 or the NF1 in there names... How do i know which is the right one..

Thanks
6th July 2014, 05:23 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 29
 
132 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Go here to get the NE9 for your region.

http://samsung-updates.com/device/?id=SM-V700
The Following 2 Users Say Thank You to bballengphd For This Useful Post: [ View ]
6th July 2014, 07:16 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Thumbs up
Many thanks

That has fixed it..... SO basically what i was doing i think, was flashing it with an update to Tizan, not the update from android to Tizan. DOH

Thanks to all that helped
7th July 2014, 02:10 AM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
.,

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes