Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,780,368 Members 44,033 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] firmware update

Tip us?
 
tosa.th
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 140
Posts: 99
Join Date: Aug 2012
Location: Bangkok
Question [Q] firmware update

Hello,
I wonder if there is anything different between firmware that release for each region. I got B2 firmware same as a lot of country but why India has C3.
Some country just get B2 recently but india got C3 for couples of month ago.

Anyone know what is exactly diffrent ? Is it because of hardware different example modem or because of some limitation of law in each country which might not allow samsung to include some applications.
Thanks
 
vrushabh sutar
Old
#2  
Member
Thanks Meter 30
Posts: 55
Join Date: Mar 2014
hey,
The company provides Firmware updates in order to patch or improve minor bugs in current firmware or to improve locale support.

other counties have eg. B2/B3 as they have a flawless running system so they dont need update.

in india there may be few errors in previous firmware, and other thing is, indian firmware contain many locales with different indian languages,
therefore to improve it, indian firmwares get updated!
The Following User Says Thank You to vrushabh sutar For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Indian Devil
Old
#3  
Indian Devil's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 83
Posts: 398
Join Date: Sep 2012
Today i got an update, it's D1 now.

Indian Firmware
 
vrushabh sutar
Old
#4  
Member
Thanks Meter 30
Posts: 55
Join Date: Mar 2014
hmm,
the OTA firmware updates which are small (eg. from 7mb to 24mb or a bit higher) in size only contain the changed ver. of CSC branding and few USER un-noticeable changes..
 
schubeir
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 100
Posts: 357
Join Date: Apr 2011
Location: Mumbai
Default KITKAT

God knows when we will have KITKAT, or not at all !!!!!

When I got the update pop up, I was hopng it was 4.4. but no. just 4.3 again.

schubeir
 
vrushabh sutar
Old
#6  
Member
Thanks Meter 30
Posts: 55
Join Date: Mar 2014
We probably wont get kitkat via an OTA update,
this is what "i" think...
because that update would be around size of 1 to 1.5GB in size therefore it would be released through Online servers of samsung or 'Kies' :-/
 
mujtaba93
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 16
Join Date: Oct 2013
Location: Pune
KitKat wont be coming in so small package. And yeah, it will be available through OTA only
Cos previously i had Note 2 with Android v4.1, so it had received 4.3 update through OTA only, and size was about 700 MB+.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


[OTA] Nvidia Shield Tablet Receives its First Update

The Nvidia Shield Tabletis the latest toy from one of the largest desktop graphics … more

Quick Control Panel Updated, Adds Notification Support

As some of you may remember, earlier this year we spoke about Quick Control Panel by … more

Narrate Makes Note Taking Efficient and Beautiful

Technology has put life on the fast track. Whether its travelling to multiple places or … more

Android App Review: How to Speed Up Your Android Phone – XDA Developer TV

Is your Android device running slow? Is your Android device … more