TechTalk Compiles All the Android News You Need in One App

If you’re as obsessed with mobile devices as the vast majority of our forum … more

Android App Review: Google Inbox to Improve Your Life – XDA TV

Recently, Google+ exploded with the announcement of Google Inbox, as … more

Damp the LG G3 Thermal Throttling

As our mobile devices grow thinner and more powerfulwith each passing generation, it’s inevitable … more

Google Play Developer Distribution Agreement Due Tomorrow

Every once in a while, Google updates theGoogle PlayDeveloper Distribution … more
Post Reply

[Q] Grand 2 Duos SM-G7106 does not enter download mode

OP haneef95

26th July 2014, 11:50 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Hello,

A customer gave a Grand 2 (SM-G7106) for service, to have a custom rom & recovery installed.

I've been trying to use the method that's available in all the forums (put the phone to download mode, connect it to odin & etc...).

But the phone does not go into download mode in the first place for some reason.

Rather, when I keep holding Vol Down + Home + Power (or Vol Down + Power only) , a screen flashes to say 'Factory mode' for like 2 secs & then, I get these options

Vol Down + Home + Power

So, I tried, Vol Up + Power & I get these options

Vol Up + Power

Please give me a solution to this.

Thanking you all in advance,
Last edited by haneef95; 26th July 2014 at 11:54 AM.
26th July 2014, 05:28 PM   |  #2  
Junior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 5
 
14 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
bro...
which andriod version he izz using??
27th July 2014, 08:19 AM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
14 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by haneef95

Hello,

A customer gave a Grand 2 (SM-G7106) for service, to have a custom rom & recovery installed.

I've been trying to use the method that's available in all the forums (put the phone to download mode, connect it to odin & etc...).

But the phone does not go into download mode in the first place for some reason.

Rather, when I keep holding Vol Down + Home + Power (or Vol Down + Power only) , a screen flashes to say 'Factory mode' for like 2 secs & then, I get these options

Vol Down + Home + Power

So, I tried, Vol Up + Power & I get these options

Vol Up + Power

Please give me a solution to this.

Thanking you all in advance,


I think its not the original set it must high copy so its not going to the download mode .
27th July 2014, 11:02 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Andriod version
Quote:
Originally Posted by PKothavale

which andriod version he izz using??

4.4.X, can't remember what that X was!
27th July 2014, 11:05 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
17 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by kemesh

I think its not the original set it must high copy so its not going to the download mode .

Not sure, it only came for service.

How do I distinguish between original & duplicate?

Even then, is there any solution to this problem though?
27th July 2014, 12:56 PM   |  #6  
Junior Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 5
 
14 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
Quote:
Originally Posted by haneef95

Not sure, it only came for service.

How do I distinguish between original & duplicate?

Even then, is there any solution to this problem though?

If its an 4.4.X version then u can use balliboxer's new kikat superior rom u can directly insatll it from recovery mode/install a zip...but bro if it doesnt has base of version 4.4.x be aware device can be bricked...

---------- Post added at 11:56 AM ---------- Previous post was at 11:39 AM ----------

Quote:
Originally Posted by PKothavale

If its an 4.4.X version then u can use balliboxer's new kikat superior rom u can directly insatll it from recovery mode/install a zip...but bro if it doesnt has base of version 4.4.x be aware device can be bricked...

And Be aware if it gets any error dont downgrade it again to 4.3 aware !!! it will make ur device hard brick...
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy Grand 2 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank