Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Mega 6.3 Compatible Digitizers for 4.4.2

OP Oxicottin

21st September 2014, 11:10 AM   |  #11  
Quote:
Originally Posted by Oxicottin

OK, I was in a chat with the owner and he said the below....

Quote:

Robert: The problem is you received a unit with 10 resistors and needed 9 (we found this out through testing and alot of head scratching)

Robert: Give us a call and we can explain

Robert: it's easier




Ok i will call... So yours will work then..




Robert: yes, but you have to do two steps




Being?




Robert: I really cannot explain it easily over chat

Robert: it will only take a second, well I can try

Robert: you see on the upper right side that green square?




Yes




Robert: if you count the small resistors on the green square, one has 10 resistors and the left middle row has a small flat one, but it still counts as part of the 10

Robert: on the other one only has 9

Robert: you have to get the assembly that matches yours




Oh so i have to have mine apart already? Which i do

to buy one when I get my return $ from the Ebay one that didnt work!




Quote:
Originally Posted by bulltproof

I'm sitting on the edge of my seat wondering what the 2 steps were.

Quote:
Originally Posted by Xaelius

Would you mind posting what steps you took during replacement? Anything other than connecting it and reassembly?


The two steps are to:
  • Take apart your phone ( Samsung Mega )
  • Check the resistor count on the upper right side for 9 or 10 ( what ever your Mega came with ).


9 Count Resistor



10 Count Resistor
The Following User Says Thank You to DarkAngel For This Useful Post: [ View ]
24th September 2014, 10:21 PM   |  #12  
Xaelius's Avatar
Senior Member
Flag Greenville, AL
Thanks Meter: 87
 
437 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
More
Synaptics
Other than the resistor count, what I have found through digging and examining the original parts is that:

For the i527 w/4.4.2, the device will power on and fully boot with the aftermarket 3rd parts parts, but the digitizer does NOT work.
The OEM digitizer is built with a Synaptics controller on the ribbon cable; 4.4.2 update seems to check the controller rather than just using it.
When it doesn't report back as being Synaptics during boot, the touchscreen driver simply does not load. If you boot the device with the original connected and then switch, the 3rd party part works just fine...unfortunately is is not feasible to reconnect the original assembly every time you have to reboot the device. For sure OEM parts seem to be pretty scarce and VERY expensive (a TON of listings claim "OEM" but are in fact 3rd party aftermarket parts). So...this whole endeavor has cost me almost $100 and a customer. Nice.
The Following User Says Thank You to Xaelius For This Useful Post: [ View ]
27th September 2014, 10:58 PM   |  #13  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
13 posts
Join Date:Joined: Dec 2006
well, the same situation and with Euro Mega i9205 LTE , after upgrade 4.4.2 only Synaptics IC works and LCD with 9 resistors avoid bootloop.
pfff bad update. smell like lightIC for iphones.
24th October 2014, 06:51 AM   |  #14  
Member
Thanks Meter: 2
 
61 posts
Join Date:Joined: Apr 2014
so i talked to the guy robert earlier today as well.
he told me basically just match up your original screen with one you buy online. make sure the resistor count is the same as the original.
my original has a 9 resistor count so i hit ebay and im gonna try this here http://www.ebay.com/itm/281278156777
if it works ill be back to let you guys know
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes