Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,810,466 Members 49,623 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Just a Question

Tip us?
 
Ntech02
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 42
Join Date: Apr 2014
Service [Q] Just a Question

Is it possible to port a rom or create a rom for the mega that came from the touchwiz roms for the galaxy note 2, 3 or the S5?
 
captemo
Old
#2  
captemo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,009
Posts: 1,500
Join Date: Jan 2012
Location: Kentucky
Quote:
Originally Posted by Ntech02 View Post
Is it possible to port a rom or create a rom for the mega that came from the touchwiz roms for the galaxy note 2, 3 or the S5?
I dont know, why dont you post there and ask question

Sorry

Sent from my SAMSUNG-SGH-I527 using XDA Free mobile app
CAPT. EMO Senior Member
Samsung Infuse i997.......retired
Samsung Galaxy Note i717.......semi retired
Samsung Galaxy Mega 6.3 i527.......active duty

 
Ntech02
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 42
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by captemo View Post
I dont know, why dont you post there and ask question

Sorry

Sent from my SAMSUNG-SGH-I527 using XDA Free mobile app
because this is the Q&A section for the Galaxy Mega. so thats where i posted my question.
no need to be sorry i just need a dev to answer my question so i can elaborate as to why i asked it.
The Following User Says Thank You to Ntech02 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
captemo
Old
#4  
captemo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,009
Posts: 1,500
Join Date: Jan 2012
Location: Kentucky
Quote:
Originally Posted by Ntech02 View Post
because this is the Q&A section for the Galaxy Mega. so thats where i posted my question.
no need to be sorry i just need a dev to answer my question so i can elaborate as to why i asked it.
I said sorry because I know my response was a bit A holish. But now I am sorry because I did misread you post a bit. I had not seen that little word "mega" in your post. My bad.

I am sure something could probably be done. These developers are very talented. Maybe you may want to put some more specifics in there. Which specific device or model are you wanting to port to?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I527 using XDA Free mobile app
CAPT. EMO Senior Member
Samsung Infuse i997.......retired
Samsung Galaxy Note i717.......semi retired
Samsung Galaxy Mega 6.3 i527.......active duty

 
Ntech02
Old
(Last edited by Ntech02; 25th August 2014 at 01:00 PM.) Reason: Added more detail & corrected spelling
#5  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 42
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by captemo View Post
I said sorry because I know my response was a bit A holish. But now I am sorry because I did misread you post a bit. I had not seen that little word "mega" in your post. My bad.

I am sure something could probably be done. These developers are very talented. Maybe you may want to put some more specifics in there. Which specific device or model are you wanting to port to?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I527 using XDA Free mobile app
It's okay.
& i own the i9200 , i was hoping to see some galaxy note or galaxy s4/5 based rom for it.
i know theres the Megakat/Fire rom but i like seeing more.

plus its a bummer i cant use stock kitkat for my mega.
my screen broke a while back & when i replaced it my touch screen stopped working with touchwiz kitkat .
so i had to resort to using custom roms. and i still cant find out how to fix the issue
 
starmaster10
Old
(Last edited by starmaster10; 26th August 2014 at 02:14 AM.)
#6  
starmaster10's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 241
Posts: 767
Join Date: Feb 2012
Location: Saskatoon
I think myself that it is a driver issue..as replacement screens work with like say the i527m (Canadian version) of the mega on MH1 original firmware and when updated to the NA3 firmware which has knox crap in it the screen still works..but as soon as you go to NE5 firmware (KK) the screen stops responding.

I think they left out some driver/s on purpose so that you have to buy an original screen from then as the driver would only work with that screen..there must be a way to get maybe these other drivers or driver to allow an aftermarket screen..but I am not sure were these driver/s are hiding...going to take a look around and see what I can come with up on these driver/s if possible.

Sent from my SGH-I527M using XDA Free mobile app
 
Ntech02
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 42
Join Date: Apr 2014
Quote:
Originally Posted by starmaster10 View Post
I think myself that it is a driver issue..as replacement screens work with like say the i527m (Canadian version) of the mega on MH1 original firmware and when updated to the NA3 firmware which has knox crap in it the screen still works..but as soon as you go to NE5 firmware (KK) the screen stops responding.

I think they left out some driver/s on purpose so that you have to buy an original screen from then as the driver would only work with that screen..there must be a way to get maybe these other drivers or driver to allow an aftermarket screen..but I am not sure were these driver/s are hiding...going to take a look around and see what I can come with up on these driver/s if possible.

Sent from my SGH-I527M using XDA Free mobile app


Yeah I find that to be weird that they'd leave out drivers like that. But there are few people online that do sell official screens it'd just be hard trying to figure out whether you'll be wasting your money or not.
Please let me know what you find out about the drivers

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Real-World Battery Saving Tips for Android – XDA Developer TV

You need Real-World Battery Saving Tips for your Android device. Our … more

Android L Will Have Data Encryption Turned On by Default

Android L, once it is eventually released, will featuredata encryption turned on by … more

Lock Apps and Functions Easily with Droid Protector

Access and security are some of the key issues facingmobile technology. Whether … more

ARChon Lets You Run Android Apps in Google Chrome Browser

Not too long ago, Google added the ability torun select Android applications on … more