5,599,842 Members 47,336 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Headphones for Galaxy Nexus with Media Controls

Tip us?
 
notyourstar
Old
(Last edited by notyourstar; 18th March 2013 at 12:38 AM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 5
Posts: 107
Join Date: Nov 2010
Location: Toronto
Default Headphones for Galaxy Nexus with Media Controls

Hi everyone,

Can we use this thread to update it with information of headphones with media controls (play/pause/mic/volume) that WORK as is with the phone? Obviously the headphones included with the phone are a given.

Thanks!



In-Ear Headphones
Klipsch Image S4A http://www.klipsch.com/image-S4A-headphones
Sol Republic Amps http://store.apple.com/us/product/H7400LL/A
Etymotic Hf3's with Klipsch control app. http://www.etymotic.com/ephp/hf3.html
Sony MDR EX600 headphones and sony ericsson live view http://www.head-fi.org/products/sony-mdr-ex600
V-Moda Remix 4S http://v-moda.com/remix-4s/
Ultimate Ears TripleFi 10vi http://www.amazon.com/Ultimate-Ears-.../dp/B001DCBBHK
Sony Smart Headset http://www.sonymobile.com/global-en/...smart-headset/
Nocs NS200H-001 http://www.nocs.se/blogs/latest_news...g-galaxy-s-iii
urBeats http://www.amazon.com/Beats-BT-IN-UR.../dp/B008CQVUZS

Earbuds
HTC RC E160 http://www.amazon.com/Stereo-Headset.../dp/B002SKF564

Over-ear/On-Ear

HTC Beats Solohttp://ca.beatsbydre.com/headphones/...,en_CA,pd.html
KOSS Porta Pro http://www.koss.com/en/products/head..._Ear_Headphone
The Following 2 Users Say Thank You to notyourstar For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
whereisit
Old
#2  
Member
Thanks Meter 1
Posts: 51
Join Date: Apr 2010
I am currently using klipsch S4i, it is special design for iDevices but they release the android one Klipsch Image S4A. I bought mine about 4 months before they released the S4A. You will not disappoint with the sound it produces. You can see review about the S4i on youtube, the sound quality is the same for S4i and S4A. They just specially design for different devices.
 
player911
Old
#3  
player911's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 876
Posts: 6,713
Join Date: Sep 2006
Location: Cincinnati

 
DONATE TO ME
I have some cheap sonys. Like $30. Play/pause works and skip. Prev and volume doesn't but no biggie. Important bases are covered.

LTE EX Galaxy Nexus - AOSP KANG
Asus Transformer - 3.2.1 OC/UV
LG G2 - Modded Stock
Nexus 7 FHD - Jelly Bean 4.4.2 [CM Kang Banged]
HTC Touch Pro►HTC Touch Diamond 2►Nexus One►LG G2x►HTC Rezound►Galaxy NexusLG G2!
iPad►iPad2►Asus TransformerGalaxy Tab 7 [CM10]Nook►Nook TabletNexus 7Nexus 7 FHD!

[Site Owner] MiiWiiChat.com - Free Chat for your Wii
[Site Owner] SnapSite Admins.com - Free Custom Website

Like what I do? - Donations welcome or hit the Thanks button!

0101100101
The Following User Says Thank You to player911 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
snidrx
Old
#4  
Member
Thanks Meter 9
Posts: 60
Join Date: Dec 2011
Location: Melbourne
You may wanna check this:

http://jays.se/products/earphones/a-jays-one-plus.html

I am currently using the ibeats that came from the HTC sensation XE on my GN but I am eyeing out on this one. You can also download the app from the marketplace and customize the headset functions to your liking =)
The Following User Says Thank You to snidrx For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ElectronicYank
Old
#5  
ElectronicYank's Avatar
Member
Thanks Meter 3
Posts: 81
Join Date: Nov 2011
i have the beats by dre ibeats and they work perfectly
 
d3rutat
Old
(Last edited by d3rutat; 22nd January 2012 at 09:58 AM.)
#6  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 37
Join Date: Feb 2009
Location: Bucharest
Currently, only one button headphones work with android. Three button headphones only work with Apple devices. As i understand, this is a limitation of the Android OS, though i wonder how hard would it be for a dev to patch this functionality.

Most 3rd party players from the market (doubletwist, poweramp) have built-in controls so that you can play/pause/skip/etc via the one single button.

I am using a pair of Shure SE535 with my phone and only my center button works, the other two don't function.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Galaxy Nexus - AOKP M4 - franco.Kernel M1 - XXKL1 Radio
 
dcoy82
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 15
Posts: 147
Join Date: Mar 2011
I have the Bose MIE2i earbuds with 3 buttons. The pause/play button works fine but the volume up/down does nothing at all. But they sound great!
 
berz
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 82
Posts: 284
Join Date: Oct 2010
Location: Bangalore
Quote:
Originally Posted by d3rutat View Post
Currently, only one button headphones work with android. Three button headphones only work with Apple devices. As i understand, this is a limitation of the Android OS, though i wonder how hard would it be for a dev to patch this functionality.

Most 3rd party players from the market (doubletwist, poweramp) have built-in controls so that you can play/pause/skip/etc via the one single button.

I am using a pair of Shure SE535 with my phone and only my center button works, the other two don't function.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Thats nto true , the 3 buttons work fine , Klipsch s4a is there for android.
 
ifse
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 11
Join Date: Jan 2012
Location: Texas
Quote:
Originally Posted by dcoy82 View Post
I have the Bose MIE2i earbuds with 3 buttons. The pause/play button works fine but the volume up/down does nothing at all. But they sound great!
Same with the Bose QC15.
 
ChrisAG
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 108
Join Date: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by berz View Post
Thats nto true , the 3 buttons work fine , Klipsch s4a is there for android.
S4a has only one button, though it can be assigned multiple commands using the free Klipsch Control software from the market - you can customize the button, including double-press, etc.

I haven't used the controls much yet but they work with the Galaxy Nexus, which was not the case from my old Galaxy S. the sound is quite good from these headphones.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes