FORUMS

What Features Do You Look for in a Gallery App?

With so many different options to choose from, finding the right Gallery app may be a … more

Google Photos ‘Unlimited’ Storage Reportedly Being Capped

When Google Photos was announced, many of us thought very highly … more

Sprint Moves to Lift Video Streaming Limit for All-In

Yesterday, Sprint announced a new unlimited scheme that offered customers an … more

Xiaomi Releases Kernel Source Code For Mi4i

If you’ve been following the XDA News Portal lately, you might have noticed an … more

 View Poll Results: Sprint or Verizon Galaxy Nexus?

Sprint
 
256 Vote(s)
49.81%
Verizon
 
258 Vote(s)
50.19%

[CDMA] Gnex Flashing: 威盛VIA Chipset Repair and Reprogramming

1,988 posts
Thanks Meter: 7,760
 
By autoprime, Recognized Contributor / Recognized Developer on 7th June 2012, 02:15 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
23rd February 2013, 08:11 PM |#821  
irtehun's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 579
 
Donate to Me
More
Re: [CDMA] Gnex Flashing: 威盛VIA Chipset Repair and Reprogramming
Auto prime can u answer a few questions via pm about stuff happening after flashing? I have successfully flashed just have a few questions. Or check the flashing thread

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
 
 
24th February 2013, 06:34 AM |#822  
Senior Member
Flag STL
Thanks Meter: 79
 
More
Man this is a crazy way of flashing a phone lol. I thought i read this entire thread before i tried get all the way to the bottom of post #3 and it said if it didnt work i miss some setting or didnt have the right radio because the phone didnt reboot.. It was correct. I looked again and had the lastest radio but i had the right ROM smh. The phone never rebooted so i manually rebooted and it OTA activated. Everything works flawlessly. Thanks Autoprime!
25th February 2013, 11:20 PM |#823  
gorillajuice's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
More
Thanks autoprime I got my gnex a couple of days ago followed your guide and all is good on boost, wasn't easy but I got it thanks.
27th February 2013, 04:41 AM |#824  
jameztownbarber's Avatar
Senior Member
Flag North Carolina
Thanks Meter: 1,123
 
Donate to Me
More
Re: [CDMA] Gnex Flashing: 威盛VIA Chipset Repair and Reprogramming
Quote:
Originally Posted by gorillajuice

Thanks autoprime I got my gnex a couple of days ago followed your guide and all is good on boost, wasn't easy but I got it thanks.

How are your data speeds mine are extremely slow on my gnex on boost, my s3 and note2 on boost are FAST except the gnex

Pimped out Note2 on Boost Mobile
1st March 2013, 08:08 AM |#825  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
First of all i want to say thank you to autoprime for all the hard work and great information! Thanks!

Second, i wanted to add some information from my journey through sprint nexus programming land.

One question asked multiple times while i was reading though the thread is "how can i stop the phone from updating my profile!". If your on a sprint nexus, the system will update its data profile after a reset and revert all settings to the way they were on the sprint network. You can replicate this by going into Settings > About phone > Sprint system updates > Update profile. (This will reset your settings, so don't do it.)

Basically you need to freeze or remove the "Sprint system updates" app from the phone. I would only recommend doing this if your not on the sprint network anymore. I used Titanium Backup to freeze it, and it says the app is named SDM.apk and is located in the /system/app/ folder. With this app frozen or removed, you will not have the profile update issue anymore. FYI, Settings will crash if you attempt to open the Sprint system updates app after it's removal.

Also, if you are having 3G programming issues after following autoprime's guide, check your PRL files. This bit me in the tail like you wouldn't believe. I'm was using one of those PRL files that fix the roaming indicators on sprint phones and it turns out i was locked in at 1x because it was just not right for my phone or simply to old.

As a courtesy and a thank you, I'm attaching a modified (sprint roaming indicator fix) PRL that i've freshly pulled from my phone and modified with information from howardforums (Modified verizon PRLs for sprint ERI (roaming indicator FIX)). I can't post links, sorry. I'm using it on my nexus now and it works great, but be forewarned, i very well could have done something wrong in the file edit and you may roam without knowing it. USE AT YOUR OWN RISK AND COST. I'm also attaching the original unedited version as well. Both are from a verizon/pageplus flash.

53022.zip is original, 53022spt.zip is sprint roaming indicator fixed/modified.
Attached Files
File Type: zip 53022.zip - [Click for QR Code] (3.2 KB, 29 views)
File Type: zip 53022spt.zip - [Click for QR Code] (3.2 KB, 34 views)
Last edited by NightStormWolf; 1st March 2013 at 05:24 PM. Reason: File information
The Following 2 Users Say Thank You to NightStormWolf For This Useful Post: [ View ]
1st March 2013, 05:17 PM |#826  
icreative's Avatar
Senior Member
Flag Odessa
Thanks Meter: 6
 
Donate to Me
More
Who have ideas, wonna flash to my i515 radio GA02, but 1x internet only. EVDO works only with FC12 radio.
2nd March 2013, 01:02 AM |#827  
gorillajuice's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 51
 
More
Re: [CDMA] Gnex Flashing: 威盛VIA Chipset Repair and Reprogramming
My speeds are pretty fast. Have'nt done a speedtest yet but I don't need to web pages popup pretty fast. Prl 25012 On radio GA2 now and its a bit slower, FC12 gave me best data.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
3rd March 2013, 01:53 PM |#828  
scubajunkie's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I have 2 Verizon GNex.
i flash it to my local provider and work like a charm
But i have major problem with the other one , since i only have one lte card

My question is it possible to disable ruim function ? I believe i read somewhere the LTE card is a must for gnex verizon

Thanks in advance
4th March 2013, 06:05 PM |#829  
Senior Member
Thanks Meter: 19
 
More
Quote:
Originally Posted by scubajunkie

I have 2 Verizon GNex.
i flash it to my local provider and work like a charm
But i have major problem with the other one , since i only have one lte card

My question is it possible to disable ruim function ? I believe i read somewhere the LTE card is a must for gnex verizon

Thanks in advance

LTE sim card is a must if you want data to work, if you just need call and sms then LTE sim card is not needed
4th March 2013, 07:35 PM |#830  
thatotherguy..'s Avatar
Senior Member
Flag Portland
Thanks Meter: 406
 
Donate to Me
More
Re: [CDMA] Gnex Flashing: 威盛VIA Chipset Repair and Reprogramming
Quote:
Originally Posted by scubajunkie

I have 2 Verizon GNex.
i flash it to my local provider and work like a charm
But i have major problem with the other one , since i only have one lte card

My question is it possible to disable ruim function ? I believe i read somewhere the LTE card is a must for gnex verizon

Thanks in advance

I think I got an extra one if you need one

Sent From My White Cricket LTEvo
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
cbp, cbp via, cbp7, ets, flashing, vpst
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes