Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Data Blinking on new SIM

OP saishyamk

25th April 2014, 07:09 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
12 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Hi,

I got a new Vodafone Prepaid SIM card. When I turn on the data, I just get the 3G symbol, it turns to 'H', stays on for 3 seconds, turns back to '3G' and then disappears. This whole process keeps repeating every 5 seconds.

A couple of months ago, I accidentally formatted the system partition in cmw recovery and I could any signal. So, I used an old nandroid back up, restored the EFS (.bin and .md5 files) from the radio folder. After that I had no problems, even after flashing new ROMs.

May be a dumb observation, but my previous sim was a PostPaid Vodafone and the new one is Prepaid. Does this affect how the radios I restored from my Old Nandroid backup alter the way data is being connected?

Even now, the signal strength is good and I am able to make Voice calls without any problems. Its just the data connection that keeps blinking.

I searched around and found a similar T-Mobile bug where people edited the build.prop (ro.telephoney.ril.v3) and got this working for HTC phones. I tried that and it didn't work.

I've attached my build.prop here. I don't know what to do. Please help.
Attached Files
File Type: zip buildprop.zip - [Click for QR Code] (1.3 KB, 0 views)
25th April 2014, 04:33 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
12 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
OK.. sorry for pressing the panic button too early. I raised a complaint with Vodafone and they refreshed my data settings (after taking their sweet time). Now I'm able to connect to Data.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
3g blink, data blinking, data drop
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes