FORUMS

[Q] Emoji Issues (Hangouts/Keyboards/System Files)

49 posts
Thanks Meter: 22
 
By Blazing Hornet, Member on 25th January 2014, 05:08 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
I am running the latest CM nightly on my Nexus and I have had a persistent issue with some of the emojis. Some of the emoji icons in hangouts were displaying as basic black and white icons as opposed to their pink/yellow/or whatever other colour they normally are. So I figured I would do a clean flash and see if it fixed anything.

I did a clean install of the CM nightly (Factory Reset, Wipe Cache, Wipe Dalvik, Format /System /Cache and still there was no change.

It's odd. Almost all the emojis are fine except for the first heart (supposed to be solid pink) which ends up appearing as a small black heart, the sun appears as a small black sun (not yellow like it should be), the snowflake is black instead of blue... You get the idea. It's only 6 or so of them that are like this. No idea why. ❤��☎☀❄♨ Those are what some of them are appearing as instead of their coloured forms.

Some things I have tried/noticed.
  • Using the AOSP Keyboard some of the emoji icons within the keyboard appear as black and white. When entering the emoji into the text field it stays black and white.
  • Using the Google Keyboard it produces the same issue as above.
  • I uninstalled the AOSP and only used the Google Keyboard to again have the same result.
  • I installed an app called KK Keyboard and it acts slightly differently. The emoji icons that were appearing black and white before within the keyboard now appear in their proper colours, however once you type it into the text field it goes back to being the black and white icon.

In different words:
Right after the clean install with the AOSP Keyboard enabled I had the emoji issue. So I grabbed Google Keyboard from the play store and had the same issue. Figured maybe they conflicted I uninstalled the default AOSP and left Google Keyboard on the phone. Same issue. I then went and disabled Google Keyboard leaving only the Voice Input enabled. When I launched Hangouts now the keyboard obviously did not exist so it would just go right to voice recognition but if I selected the Smilie now sitting in the text field it would bring up the emoji list which would scroll up and down and all the emojis were with their proper colours/shapes. STRANGE. Enabled Google Keyboard and back to the same old black emojis. Used an app called KK Keyboard and the icons within the keyboard were all in their proper colours but when typed some would go back to being black and white.

Any idea what is going wrong?

Attached pictures are:
1. Hangouts
2. Google Keyboard Emoji (Notice the black heart in the keyboard which should appear pink)
3. KK Keyboard Emoji (Notice pink heart in keyboard appears black in text field)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-24-13-47-59[1].png
Views:	352
Size:	61.6 KB
ID:	2537561   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-24-13-48-13[1].png
Views:	355
Size:	145.6 KB
ID:	2537563   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-24-23-46-30[1].png
Views:	355
Size:	147.9 KB
ID:	2537564  
 
 
1st February 2014, 08:22 AM |#2  
Blazing Hornet's Avatar
OP Member
Flag Ottawa
Thanks Meter: 22
 
More
Bump. Still happening with the latest CM11 nightly, Jan 31.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
3rd March 2014, 07:34 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
More
I have the same issue, also with the CM11 Nightlies.
I have only noticed it with the heart, but the other emojis might have the same issue as well.
I use Swiftkey Beta.
10th March 2014, 11:04 PM |#4  
Blazing Hornet's Avatar
OP Member
Flag Ottawa
Thanks Meter: 22
 
More
Update: Still not working properly

I returned my Galaxy Nexus back to stock today following this guide.

Then I:
Flashed CWM recovery back onto the phone
Flashed newest CM11 (cm-11-20140310-NIGHTLY-maguro.zip)
Flashed OFFICIAL 0-Day PA-GOOGLE APPS (Mini Modular Package, Keyboard Addon Module, Photosphere Addon Module)

Boot it for the first time to stare back at the exact same problem with the emojis. I really do not understand why this is happening.
5th May 2014, 11:34 PM |#5  
mbazdell's Avatar
Member
Flag Ottawa
Thanks Meter: 10
 
More
Quote:
Originally Posted by Blazing Hornet

Update: Still not working properly

I returned my Galaxy Nexus back to stock today following this guide.

Then I:
Flashed CWM recovery back onto the phone
Flashed newest CM11 (cm-11-20140310-NIGHTLY-maguro.zip)
Flashed OFFICIAL 0-Day PA-GOOGLE APPS (Mini Modular Package, Keyboard Addon Module, Photosphere Addon Module)

Boot it for the first time to stare back at the exact same problem with the emojis. I really do not understand why this is happening.

Just a heads up that I'm having the same issue but on a different ROM and different device. That being the case I opened a new thread (http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2742399) in the general Android Q/A forum.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes