Micromax Yureka: Indian Handset with CyanogenMod

Thesoap opera involving Cyanogen Inc., OnePlus, and Micromax is one of the most talked about … more

Chainfire Turns Your Bootanimation into a Logging Center

Having a nice boot animation certainly adds a little bit of aesthetic polish to your … more

Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Cyngn, OnePlus, Micromax – The Legal Battle

Recently, a battle has been waging in India over the rights to distribute the commercial … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Error downloading app from Play Store

OP omegakibou

11th February 2014, 11:06 PM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Milan
Thanks Meter: 2
 
12 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
I took my GNex in the evening from the Assistance Center where they changed my broken MicroUSB port.
They flashed on it 4.0.4 ICS and they unlocked the bootloader.
I update the system with OTA to 4.3 stock.

In order to try the Xposed Framework I used the Toolkit to take root access.

Then, connecting my Google account, when Play Store started to install all of my apps it prompted out an infinite list of error:
first (403)
then (920)

Flashed two times 4.3 stock via Toolkit, locked and unlocked, rooted and unrooted but... nothing.

Also tried to delete my account, delete play store data, delete framework data, wipe cache, wipe dalvik... nothing works.

Phone is uselss in this way... so if anyone has figured out what to do, please let me know.
11th February 2014, 11:18 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
26 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by omegakibou

I took my GNex in the evening from the Assistance Center where they changed my broken MicroUSB port.
They flashed on it 4.0.4 ICS and they unlocked the bootloader.
I update the system with OTA to 4.3 stock.

In order to try the Xposed Framework I used the Toolkit to take root access.

Then, connecting my Google account, when Play Store started to install all of my apps it prompted out an infinite list of error:
first (403)
then (920)

Flashed two times 4.3 stock via Toolkit, locked and unlocked, rooted and unrooted but... nothing.

Also tried to delete my account, delete play store data, delete framework data, wipe cache, wipe dalvik... nothing works.

Phone is uselss in this way... so if anyone has figured out what to do, please let me know.

I seem to have the same problem. I can't update nor download apps from the play store because I keep getting 403 errors.
Everything was fine until I flashed CM REMIX rom. That's when I started getting the errors. However nobody is complaining about anything like this on their thread. I've also tried using different gapps packages.
Could it be a server side thing? My other devices seem to be working fine on the same network...
Last edited by evilnoxx; 11th February 2014 at 11:22 PM.
11th February 2014, 11:26 PM   |  #3  
OP Junior Member
Flag Milan
Thanks Meter: 2
 
12 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
Quote:
Originally Posted by evilnoxx

I seem to have the same problem. I can't update nor download apps from the play store because I keep getting 403 errors.
Everything was fine until I flashed CM REMIX rom. That's when I started getting the errors. However nobody is complaining about anything like this on their thread. I've also tried using different gapps packages.
Could it be a server side thing? My other devices seem to be working fine on the same network...

I saw on another android board that this is happening also on some brand new Nexus 5, activated just today.
Almost sure it's a server side thing at this point.
11th February 2014, 11:29 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
26 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by omegakibou

I saw on another android board that this is happening also on some brand new Nexus 5, activated just today.
Almost sure it's a server side thing at this point.

If it is, I hope it gets fixed soon, coz my phone barely has any apps right now...
If it's not a server thing I'll try to flash my old rom to see if it helps.
11th February 2014, 11:32 PM   |  #5  
OP Junior Member
Flag Milan
Thanks Meter: 2
 
12 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
Quote:
Originally Posted by evilnoxx

If it is, I hope it gets fixed soon, coz my phone barely has any apps right now...
If it's not a server thing I'll try to flash my old rom to see if it helps.

I flashed 4.3 stock multiple time but id doesn't work
11th February 2014, 11:44 PM   |  #6  
OP Junior Member
Flag Milan
Thanks Meter: 2
 
12 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
Right now it downloaded some apps and update some others... then started again to prompt that error.
Mah.
11th February 2014, 11:46 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
26 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by omegakibou

I flashed 4.3 stock multiple time but id doesn't work

Since you are flashing the official 4.3 rom, I really think the problem will just go away by it self (hopefully very soon)

Edit: It started working now all by it self!
Last edited by evilnoxx; 11th February 2014 at 11:51 PM.
12th February 2014, 09:25 AM   |  #8  
OP Junior Member
Flag Milan
Thanks Meter: 2
 
12 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
Quote:
Originally Posted by evilnoxx

Since you are flashing the official 4.3 rom, I really think the problem will just go away by it self (hopefully very soon)

Edit: It started working now all by it self!

The problem disappeared in a couple of hours. It was a server side problem for sure!
12th February 2014, 04:14 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
26 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by omegakibou

The problem disappeared in a couple of hours. It was a server side problem for sure!

Just though you should know: droid-life.com/2014/02/11/psa-handful-of-android-device-owners-being-met-with-403-error-in-google-play

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes