Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] LuneOS Dualboot on Gnex?

OP drfandroid

3rd September 2014, 10:12 AM   |  #11  
whoshotjr2006's Avatar
Senior Member
Flag toledo
Thanks Meter: 376
 
699 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jsgraphicart

I just saw the news on Engadget and came here to see if anyone was talking about this. I'm going to try this out since my GNex is mainly just sitting in a box now. I miss webOS.

The only thing I wonder about is that I have a Verizon GNex. If I don't use it for calls or anything, does it matter if I flash the Maguro version? I remember I was in the same boat with the Ubuntu phone port but I think I waited for the Toro port. I can't remember.

im flashing it on a toroplus right now, gonna let you guys know how it goes when it finishes. on a related note, make sure to wipe /system before you flash, because the updater script doesnt do that. i had cm11 installed on there before and forgot to do it, so im reflashing clean now.

also, it looks like at least some of the android file system is retained, so that means we may be able to get data working by pulling libs from a 4.2.2 rom. dont quote me on that, ill try it and see what happens when i get this thing to boot. I pulled apart the boot.img and nothing seems to be stopping us there either from what I can tell.

edit: as much as i wish this worked, dont waste time flashing it if your not a maguro device. doesnt boot on toroplus, prolly wont boot on toro either.
Last edited by whoshotjr2006; 3rd September 2014 at 10:15 AM.
3rd September 2014, 07:26 PM   |  #12  
jsgraphicart's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,539
 
5,187 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Quote:
Originally Posted by whoshotjr2006

im flashing it on a toroplus right now, gonna let you guys know how it goes when it finishes. on a related note, make sure to wipe /system before you flash, because the updater script doesnt do that. i had cm11 installed on there before and forgot to do it, so im reflashing clean now.

also, it looks like at least some of the android file system is retained, so that means we may be able to get data working by pulling libs from a 4.2.2 rom. dont quote me on that, ill try it and see what happens when i get this thing to boot. I pulled apart the boot.img and nothing seems to be stopping us there either from what I can tell.

edit: as much as i wish this worked, dont waste time flashing it if your not a maguro device. doesnt boot on toroplus, prolly wont boot on toro either.

That's too bad. What are you getting when it tries to boot? Have you let it sit for a while before coming to that conclusion? Maybe it doesn't have any sort of booting indication.
The Following User Says Thank You to jsgraphicart For This Useful Post: [ View ]
4th September 2014, 07:39 PM   |  #13  
OP Junior Member
Flag Vancouver
Thanks Meter: 3
 
19 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Update: I ended up going for it, and flashed the stable build onto my maguro. Worked, but none of the apps would open again after I had closed them for some reason (If I wanted to open Preware 2 again, I had to reboot the device...). The dev build wouldn't boot at all after flashing, so I'm running on the August 10th stable build.
The Following User Says Thank You to drfandroid For This Useful Post: [ View ]
5th September 2014, 11:10 AM   |  #14  
whoshotjr2006's Avatar
Senior Member
Flag toledo
Thanks Meter: 376
 
699 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jsgraphicart

That's too bad. What are you getting when it tries to boot? Have you let it sit for a while before coming to that conclusion? Maybe it doesn't have any sort of booting indication.

sorry it took so long to reply, but yep i waited 10 minutes for adb or any indication that it was going to boot. after reading drfandroid's post about getting august 10ths build to boot and not being able to get the newest nightly to boot, im thinking thats my problem too. ill try to use the one mentioned and see if i get different results.
The Following User Says Thank You to whoshotjr2006 For This Useful Post: [ View ]
5th September 2014, 05:17 PM   |  #15  
jsgraphicart's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,539
 
5,187 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Quote:
Originally Posted by whoshotjr2006

sorry it took so long to reply, but yep i waited 10 minutes for adb or any indication that it was going to boot. after reading drfandroid's post about getting august 10ths build to boot and not being able to get the newest nightly to boot, im thinking thats my problem too. ill try to use the one mentioned and see if i get different results.

Well that sucks. Hopefully someone picks up development for this device. I'd like to try it out eventually. I have an HP Touchpad but it has Android on it as well. I havent looked into it yet but installing this might need a full wipe. I don't want to go through the hassel of starting all over again. lol
The Following User Says Thank You to jsgraphicart For This Useful Post: [ View ]
6th September 2014, 06:02 AM   |  #16  
OP Junior Member
Flag Vancouver
Thanks Meter: 3
 
19 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by jsgraphicart

Well that sucks. Hopefully someone picks up development for this device. I'd like to try it out eventually. I have an HP Touchpad but it has Android on it as well. I havent looked into it yet but installing this might need a full wipe. I don't want to go through the hassel of starting all over again. lol

You're right, flashing it on your nexus pretty much requires a full wipe lol. The Gnex doesn't have dual-boot capability for LuneOS (yet!! ). I asked in the comments of the announcement post. Fingers crossed for that, though! Really hoping a dev steps out and continues the project, even if it's just on the side.
The Following User Says Thank You to drfandroid For This Useful Post: [ View ]
8th September 2014, 01:27 AM   |  #17  
OP Junior Member
Flag Vancouver
Thanks Meter: 3
 
19 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by whoshotjr2006

sorry it took so long to reply, but yep i waited 10 minutes for adb or any indication that it was going to boot. after reading drfandroid's post about getting august 10ths build to boot and not being able to get the newest nightly to boot, im thinking thats my problem too. ill try to use the one mentioned and see if i get different results.

Any luck with the August 10th build? My build can't activate developer options (Settings--> Developer Options, flicked the switch, still says "Developer mode is disabled"-->entered Konami Code into search, tapped on the dev mode result, nothing happened), so I can't activate USB Debugging or anything like that. On top of that, the phone takes forever to even boot into the Google screen, and I can't get into Recovery or Fastboot mode. In essence, even if I wanted to re-attempt to flash the nightly or go back to Android, I can't. I was hoping to go try the PA 4.6 Beta on my Gnex, so I was a bit gutted. Any ideas??
Last edited by drfandroid; 8th September 2014 at 05:31 AM.
9th September 2014, 06:30 PM   |  #18  
whoshotjr2006's Avatar
Senior Member
Flag toledo
Thanks Meter: 376
 
699 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by drfandroid

Any luck with the August 10th build? My build can't activate developer options (Settings--> Developer Options, flicked the switch, still says "Developer mode is disabled"-->entered Konami Code into search, tapped on the dev mode result, nothing happened), so I can't activate USB Debugging or anything like that. On top of that, the phone takes forever to even boot into the Google screen, and I can't get into Recovery or Fastboot mode. In essence, even if I wanted to re-attempt to flash the nightly or go back to Android, I can't. I was hoping to go try the PA 4.6 Beta on my Gnex, so I was a bit gutted. Any ideas??

yep no luck for me here, mine just wont boot into it at all. I can still access fastboot though, holding both volume buttons from and power from completely off doesnt get you into fastboot? if your volume button hardware has gone bad, i know you can buy new on ebay for cheap, might have to do that. sorry to hear about your problem, and I hope you get it fixed somehow.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes