Best Alarm App for Android?

There are tons of choices to choose from when looking for a great alarm app for Android. While the stock … more

Unofficial CM12.1 Available for Moto E 2014

While Motorola is yet to release a final 5.0.2 build for the Moto E 2014, XDA Senior … more

Pinsy Brings Social Sketching To Your Watch & Phone

Did you watch Apple’s VP draw on his wrist during the Apple Watch announcement … more

CyanogenMod 12.1 for Samsung Galaxy S5

Android 5.1 is slowly putting its mark in the custom ROM world. CyanogenMod 12.1 is available to … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

MTP issue on kitkat

24th February 2014, 07:03 AM   |  #1  
joesalve's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 8
 
103 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Hi everyone..i just wanna ask if you having trouble with mtp in kitkat.my phone seems not recognize by my pc even if what rom i used..i tried all the best solution out there..plzz help me..thx..

Sent from my Galaxy Nexus using XDA Premium 4 mobile app
24th February 2014, 08:22 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 257
 
438 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by joesalve

Hi everyone..i just wanna ask if you having trouble with mtp in kitkat.my phone seems not recognize by my pc even if what rom i used..i tried all the best solution out there..plzz help me..thx..

Sent from my Galaxy Nexus using XDA Premium 4 mobile app

Check your drivers in windows. Also make sure you are NOT using fast charge.
24th February 2014, 08:41 AM   |  #3  
mrgnex's Avatar
Senior Member
Flag Vlaardingen
Thanks Meter: 304
 
1,065 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
I bet it is the cable. I had the same issue. Go to device manager and enable "show hidden devices". Then delete every driver that has something to do with your phone. Then plug your phone in with a diffrent cable. Worked for me. Also you can try to enable or disable usb debugging.

Sent from my Galaxy Nexus using XDA Premium HD app
The Following User Says Thank You to mrgnex For This Useful Post: [ View ]
24th February 2014, 03:40 PM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 12
 
47 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
I have the same issue. Gonna try deleting drivers

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
26th February 2014, 03:19 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
26 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
[QUOTE=Brad92;50592110]I have the same issue. Gonna try deleting drivers


Same issues, having been at it for days, still no solution!
26th February 2014, 05:06 AM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 3
 
38 posts
Join Date:Joined: Jan 2014
I had a similar issue. I couldn't get the phone to be recognized on my work PC (using a cable that has always worked) or at home on Mac using Android file transfer and a different cable. What I think happened in my case is that I was connected to my PC in MTP mode then I unselected MTP so that neither MTP nor PTP was selected. That is what was aiming for (I only wanted to charge not connect). Though then when I went to plug in later as described above nothing came up. I looked all over for the USB settings to change it back to MTP but couldn't find it. I am sure it is there somewhere.

Anyways, after rebooting several times with no luck, I went nuclear (factory reset) which did the trick. I am running Shiny 4.4.2 and have had a pretty buggy go of it. I am likely switching ROMs, not that this necessarily has anything to do with it.

Good luck!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes