Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

(Q) Camera pictures not saving to gallery on any JB Rom

OP bellerophon90

19th July 2012, 01:35 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
153 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
I have searched everywhere for this and still can't find a solution.. Ever since I flashed the leaked 4.1 OTA from I/O none of my pictures I take with the camera are saving to the gallery. All my previous pictures are there from my ICS ROMs... The picture even slides to the right to indicate it is there, and when I swipe right, it is back to my old pictures.. And it can't be the dating because I have sifted through every single picture on the memory card and none of my pictures I have taken since I flashed JB are there.. So then once the source for 4.1.1 dropped I flashed the stock official ROM compiled from one of the devs (bigxie_maguro_JR003C-signed.zip) and everything works fine except the camera/gallery issue still persists. This is getting annoying.. I have searched and searched with no solution, wiped data of my gallery and media apps, and even did an entire factory reset. If anyone can help me with this it will be greatly appreciated. Thanks

Edit: Just checked and my camcorder isn't working either. As soon as I hit record it just closed out, no FC or anything, it just ends. I would reckon that this is the same as with other JB roms as well as the camera issues are the same among JB roms.
Last edited by bellerophon90; 19th July 2012 at 01:49 AM.
20th July 2012, 11:46 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Same Boat
I am having the exact same problem, OP did you find a solution?

Thanks.
21st July 2012, 02:55 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
153 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by taikyn

I am having the exact same problem, OP did you find a solution?

Thanks.

Nope, I even went back to stock ICS, and the problem is there in that ROM as well. I tried numerous fixes posted here and nothing works. My gallery also won't let me delete images because they are still there when I reset the phone. Now, when I plug my phone into my computer, it doesn't show anything on the internal memory. . Weird. The camera works fine, its just that nothing is saving, even though it swipes to the right indicating that it saved. I think JB seriously screwed up my internal memory... Anybody have any other advice???
21st July 2012, 04:22 PM   |  #4  
britoso's Avatar
Senior Member
Flag Orlando
Thanks Meter: 286
 
2,743 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
Donate to Me
More
I have noticed that new photos do not show up in the gallery too (until the next automatic media scan perhaps.)
I get around this by using quickpic
22nd July 2012, 04:42 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
2 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
I had the same problem after I installed JB 4.1.1 on my phone and this post below got it working again.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1473629
The Following 2 Users Say Thank You to viper489 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes