Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Samsung Galaxy Nexus Sprint L700

OP CCubed

6th June 2014, 05:45 PM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Knoxville
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
So, I thought I would ask here. I can't find a lot of information on the problem. There are sites that have contradicting information in google results, but mostly, nothing consistent. Hoping at least here I can get a why or a how to fix it.

So, as the title suggests, I have a Sprint Samsung Galaxy Nexus L700 running Slimkat with Android 4.4.2 build 4 official. I think there's an update to that rom, but at this point I don't think the rom has anything to do with the issue. All roms have the issue.

So the issue in question. Sprint rolled out LTE 4G in my area but my nexus never gets it. I know we have 4g because my Galaxy Tab 3 picks it up all the time. When I look at the tab, the network is listed as LTE:14. However, no matter what I try, the nexus will only ever pick up CDMA - EvDo rev A. This is a 4G phone and I'm using the GJ04 LTE/CDMA radios, but I never get 4g. I get 3G just fine. For whatever reason, it's like the LTE radio on this nexus never bothers to activate.

What i've tried to fix this:
1. Different radios. I've tried them all, from FC02 to GJ04.
2. Different roms. Same issue on all roms. Doesn't appear to be a custom rom issue.
3. Doing the data settings to LTE only. This doesn't stick, it just goes back to CDMA. I'm told this is by design due to 4g being data only mode.

I don't know what else I can try. Sprint's only answer is to blame it on the custom rom. Which I can't necessarily blame them for, it did void my warranty, but even with the stock rom I still get no LTE.

Any ideas?
9th June 2014, 10:41 PM   |  #2  
hp13's Avatar
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 154
 
852 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
Well for sure one thing is to flash the stock rom and see if you get the lte connections.

second, try someone else sim and see if that fixes the issue.
17th October 2014, 05:05 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Oct 2014
Sprint Galaxy Nexus getting no 4g inside coverage area
I am having the same issue as the first post and have tried all of the same troubleshooting tactics with no prevail. I am currently running LiquidSmooth v3.1 4.4.4 KK baseband GJ04. I have contacted sprint and they are of absolutely zero help. Not only am I having 4g connection issues but I can barely receive 3g. I am located literally in what sprint considers one of their best 4g coverage areas in my area yet haven't been able to connect once. Please any help or insight as to a solution would be greatly appreciated.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes