Github Tutorial App Shows You How to Use… Github

Github can get pretty complicated and using it can become quite daunting, especially … more

Google Glass-like Clip-On For Regular Glasses Developed by Sony

For the price of $2,000, a pair of glasses that can run apps, take pictures, … more

Micromax Takes OnePlus to Court! Android Wear Receives Lollipop – XDA TV

Android 5.0 Lollipop is available officially for the Moto 360! … more

Google Invites Selected Devs to Buy Project Tango Development Kit

Just about a month ago, the curious Project Tango development kit was … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] (RESOLVED) Slow 3G since installing Cyanogenmod

OP HeadQuaker

11th June 2014, 04:47 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
102 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Hello,

I've just got a Nexus from my father.

Unlock and rooting are OK.

I've made a backup of my stock rom

Then I've installed a cynogenmod 4.4 and see that my 3G download speed is very slow (arround 5Ko/s)

Then I've returned back to my stock rom -> same issue.

I'm in France using Free Mobile (which is using roaming)

Please help me!

EDIT: RESOLVED

I've tryed a new SIM Card and the speed is OK.
Next I used my old sim card, the speed is OK too.

Strange...
Last edited by HeadQuaker; 18th June 2014 at 09:06 AM.
11th June 2014, 05:39 PM   |  #2  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
102 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
I really need help because I am unable to get a good 3G connection.

Have reinstalled the last radio -> nothing
Have reconfigured APN -> nothing better
11th June 2014, 07:47 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
102 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Really need help, take 1h to dl 20Mo

EDIt: The signal is full
Last edited by HeadQuaker; 11th June 2014 at 08:10 PM.
12th June 2014, 09:13 AM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
102 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Someone could help me ?
13th June 2014, 10:57 AM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
102 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
I've found that the issue happens only when I'm in roaming.

If I am connected directly to my provider antenna, no issue.
13th June 2014, 07:52 PM   |  #6  
latenightchameleon's Avatar
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 147
 
214 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
Quote:
Originally Posted by HeadQuaker

I've found that the issue happens only when I'm in roaming.

If I am connected directly to my provider antenna, no issue.

Its probably just an issue with your operator, the ROM most likely doesn't have to do anything with it, especially as you said if you flashed the stock radio.
16th June 2014, 12:56 PM   |  #7  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
102 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Quote:
Originally Posted by latenightchameleon

Its probably just an issue with your operator, the ROM most likely doesn't have to do anything with it, especially as you said if you flashed the stock radio.

Sorry but no, like I said, it worked before the flash, and now, it is not working anymore.

In same time, it works really well with my 2nd phone, with the same sim card.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes