Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Toroplus - Modem Error - Modem Exception Occurs

OP badsect0r

12th February 2014, 04:16 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
I have a samsung galaxy nexus by sprint. I was recently using CyanogenMOD 11. I put it into airplane mode and when i tried to turn if off, the radio would not come back... so I decided to go back to stock rom and flashed it back to Android 4.2.1 (GA02) via wugfresh toolkit. After flashing I noticed the phone was not picking up any bars to the cell tower so I first performed factory reset. After that was done I still was not able to connect to the cell network, so I let it upgrade to 4.3 via Wifi (works btw). Stll not connecting to tower.

At that point I remembered I may need to perform a carrier wipe and on my phone I entered *#*#72786#*#*, then it asked for the MLS number which I entered (double checked it with my carrier so I know I'm using the correct MLS ID) and after entering it, the phone returns the following error:


Modem Error
Modem Exception Occurs

And there is an option to push "yes" nothing else. If I press yes, it goes back to the dialer and nothing happens.

If I attempt a PRL or Profile update, I get the following message
Error
The PRL update could not be completed. Please try again later
If the problem persists, you may need to contact customer service.
Error: (Code: 8)Unknown Error

Also there is a line showing up during.
sprintaccount username(Device ID) is null...

Is there anything I can do to get the phone to connect to the network again?

Thanks,
Last edited by badsect0r; 13th February 2014 at 03:43 PM. Reason: added info
13th February 2014, 03:27 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
As an update, it appears the radio is just not being recognized at all. Settings>about phone>Baseband Version = Uknown

I have attempted to flash different radios (GA02 and FH05) which says it was successful (TRWP) but still no radio. No idea what to do from this point.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes