Post Reply

Viber unlocks screen when message is received

OP Bresch

4th December 2012, 06:21 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: May 2012
As the title states every time I get a message through Viber my screen turns on just as if I pressed the power button.
I've tried changing settings and obviously disabled the popup and "unlock for popups" but it still wont stay locked.

Is there something I've missed :s? Is it like that on other peoples Viber? It's damn annoying for me atleast..

Im using a Samsung Galaxy Nexus, maguro. Its been like this on stock 4.0, stock 4.1, a bunch of 4.1 roms and AOKP 4.1.2. Aka its always been like this..

Thank you for your time and please direct me if this is the wrong forums.
ps; ask if you need screen shots or whatnot and I will upload them.

Edit:
If I disable notifications for the app through jellybeans new option to disable notifications from the app info screen the screen STILL lights up and unlocks when I get a message..though no notification or anything.
Last edited by Bresch; 20th January 2013 at 07:22 PM.
5th December 2012, 05:23 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: May 2012
soo no one know anything about it?
6th December 2012, 03:02 AM   |  #3  
ljnkshady's Avatar
Member
Flag Hanoi
Thanks Meter: 87
 
72 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Quote:
Originally Posted by Bresch

soo no one know anything about it?

Do u try change on Viber's setting ?
6th December 2012, 05:45 AM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 4
 
96 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
ok so you will have to gon in viber setting and uncheck new message popup. when you do this , next option unlock for popups , will be automatically disabled
6th December 2012, 06:16 AM   |  #5  
thephantom's Avatar
Senior Member
Somewhere in between
Thanks Meter: 446
 
1,407 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
This is something I've explained to viber in detail already and all they told me was to fix the settings so the unlock for pop up is unchecked. I emailed them back stating that it is unchecked and that this issue occurred ever since they did their last update and that I specifically mentioned my settings are set that way in the original email. All I got was an apology and that they would look into it. It's been months since and still no update from them

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
6th December 2012, 12:22 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: May 2012
Quote:
Originally Posted by ljnkshady

Do u try change on Viber's setting ?

Yes as I explain in the original post I've tried everything.

Quote:
Originally Posted by khuzema9

ok so you will have to gon in viber setting and uncheck new message popup. when you do this , next option unlock for popups , will be automatically disabled

Yes I've done that but it still unlocks the screen..

Quote:
Originally Posted by thephantom

This is something I've explained to viber in detail already and all they told me was to fix the settings so the unlock for pop up is unchecked. I emailed them back stating that it is unchecked and that this issue occurred ever since they did their last update and that I specifically mentioned my settings are set that way in the original email. All I got was an apology and that they would look into it. It's been months since and still no update from them

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

I've written to them on twitter but they told me to write them an email but still haven't heard from them..

Also to note: If I disable notifications from the app through the new jellybean app info screen, the screen still unlocks and lits up but no sound or notification..my last desperate attempt would be to disable the permission to unlock screen somehow, is that possible?
6th December 2012, 04:46 PM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 4
 
96 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Bresch

Yes as I explain in the original post I've tried everything.

Yes I've done that but it still unlocks the screen..

I've written to them on twitter but they told me to write them an email but still haven't heard from them..

Also to note: If I disable notifications from the app through the new jellybean app info screen, the screen still unlocks and lits up but no sound or notification..my last desperate attempt would be to disable the permission to unlock screen somehow, is that possible?


dude just try reinstalling it then and are you using any custom rom . though it should not cause such a problem
6th December 2012, 09:55 PM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: May 2012
Quote:
Originally Posted by khuzema9

dude just try reinstalling it then and are you using any custom rom . though it should not cause such a problem

As I stated in the original post, tried multiple times. Even went back to stock ICS just to see if it would help.
7th December 2012, 03:02 AM   |  #9  
thephantom's Avatar
Senior Member
Somewhere in between
Thanks Meter: 446
 
1,407 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
I believe it's the latest update they did last October which causes this issue. Gives me the same result in both my gnex and nexus one. Prior to the update it wasn't acting like it. I made a follow up email and the response I got was that it has been forwarded to the 'proper department'

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
The Following User Says Thank You to thephantom For This Useful Post: [ View ]
7th December 2012, 11:25 AM   |  #10  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: May 2012
Quote:
Originally Posted by thephantom

I believe it's the latest update they did last October which causes this issue. Gives me the same result in both my gnex and nexus one. Prior to the update it wasn't acting like it. I made a follow up email and the response I got was that it has been forwarded to the 'proper department'

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

I had the problem before that and during some version it stopped and came back in October sometime sounds about right. It's a shame really.. But it's a free app that originated from iOS so shouldn't expect too much I guess..

Is there any way to strip the app of the permission?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes