Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Wifi works on other routers but not my own

OP _eternal

22nd August 2014, 12:49 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
I have a strange problem. I noticed that certain apps (mainly the system apps like Play and Maps) don't work when I'm connected to wifi on my home Asus AC66U router, even though the bars are blue.

What's odd is that those apps work on both 3G and on other wifi networks. That should mean there's a problem with the router somehow, but every other device (PC, laptop, another Android phone) works fine. This has also been a persistent problem so the router doesn't just need a reboot.

I used to run a custom ROM so there's a chance something got messed up when flashing updates, but I eventually did a factory reset and returned to stock. And I've tried clearing the system apps' caches of course. Any ideas?
22nd August 2014, 07:20 AM   |  #2  
isajoo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 56
 
233 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Might just need firmware update.
http://www.dslreports.com/forum/r283...f-Asus-RT-N66U

Send from GN running ParanoidAndroid2.57 Jellybean 4.1.2 w/Tablet Mode
23rd August 2014, 09:24 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
Quote:
Originally Posted by isajoo

Might just need firmware update.

Send from GN running ParanoidAndroid2.57 Jellybean 4.1.2 w/Tablet Mode

Thanks. It did indeed need a firmware update, but that didn't solve the problem. I can try to test it again at a Starbucks or something tomorrow, but I'm pretty sure it's just this router and this phone.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes