Nvidia and Robotics w/ Barrett Williams – XDA:DevCon 2014

Robotics continues to dominate our videos from this years XDA:DevCon 2014 in … more

Speed Up Deodexing with JoelDroid Batch Deodexer

Android 5.0 Lollipop brings many under-the-hood changes like changing the default compiler … more

Top 5 Apps for 2014 + Top Xposed Mod of 2014 – XDA TV

Its that time of year where you look back and remember the things that happened … more

NVIDIA SHIELD Tablet Gets Android 5.0.1, OTA Available

The NVIDIA SHIELD Tablet is the latest Android-powered device released by famed GPU … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] P605 Towelroot, then Titanium Backup, now my Statusbar & Task Manager are gone

OP Juuliet

12th August 2014, 08:23 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Hello Guys,

i couldn't find anything specific in the forum yet. I really hope you can help me and i can explain it right (i'm from germany)

I successfully rooted my Galaxy Note 10.1 2014 LTE with Towelroot yesterday. I was super happy, Knox was still 0x0 and Status perfectly official.

I just wanted to install some apps that needed rootaccess and kick some bloatware off the device.

So today i installed Titanium Backup and even before i backupped everything, i wanted to get rid of "ChatOn", Businesweek+" and "NY Times". While i was at it, i also removed "Samsung Galaxy App purchase" (sth like that?). I thougt it was the one, that gets you into Samsung App Market, just to show you some cool apps for the galaxy phones?

And that was it. I wanted to freeze the rest with greenify.
Just when i searched for it a few minutes later, i realised that my statusbar was completely gone. Nothing happening when i try to get it down with my finger, its just gone.

Same thing with the task manager, i can press the home button twice, and theres samsung voice but if i hold it pressed longer, no task manager shows anymore.

After i found one Person with the same problem online (no solution) i also checked for incoming calls. They are not shown on the display anymore when the call is happening.

Long story short, i guess it must have happened when i deleted stuff with titanium backup (without backing up anything, so stupid, i know...)
Because everything was fine yesterday and all morning.

What is the best way to solve this?

Flash the original Firmware via Odin? What would that do to my Counter? Flash something else? I never planned to do any of this so that is where i get a little scared. What happens, when i try to connect the device to Kies?

Or should i rather unroot the device and try to get a new one? (I basically bought an extra insurance, so i technically even get a new one, when the displays broken etc.)

Oh and i've already did the cache wipe in recovery mode an multible reboots.

I know it must be so annoying to have people do something without obviously knowing exactly and then ask about it on the internet ...
but i would be so happy if you could give me any hint what to do.

And again, sorry for my english!
13th August 2014, 11:36 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Perols
Thanks Meter: 134
 
357 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Why don't you try to flash the same stock ROM as the one you have with Odin ?
I think this would put the things back to square.
You can find the stock ROM's here http://www.sammobile.com/firmwares/ or here http://live.samsung-updates.com/inde...device=SM-P605

Then restart the procedure of rooting, debloating but make a backup with Titanium backup first.
13th August 2014, 02:21 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by Tilagoon

Why don't you try to flash the same stock ROM as the one you have with Odin ?
I think this would put the things back to square.
You can find the stock ROM's here ...

Then restart the procedure of rooting, debloating but make a backup with Titanium backup first.


Okay, thank you very much for your answer! Then i guess i'll just try it with Odin now. Thank you very much for the links, i've already found the firmware (P605XXUCNF2)

Does it matter, which version of Odin i'm using? And i'm still not sure if this sets my knox Counter from 0x0 to 0x1 if it's a stock firmware?

For anyone elses information: I did a factory reset today and the problem is still there, together with the background staying completely black now and a constant message "KeyguardTestActivity has stopped" popping up every second.
I really hope flashing the stock ROM sets everything back to normal.


Thank you so much for your help!
13th August 2014, 02:31 PM   |  #4  
Senior Member
Flag Perols
Thanks Meter: 134
 
357 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by Juuliet

Okay, thank you very much for your answer! Then i guess i'll just try it with Odin now. Thank you very much for the links, i've already found the firmware (P605XXUCNF2)

Does it matter, which version of Odin i'm using? And i'm still not sure if this sets my knox Counter from 0x0 to 0x1 if it's a stock firmware?

For anyone elses information: I did a factory reset today and the problem is still there, together with the background staying completely black now and a constant message "KeyguardTestActivity has stopped" popping up every second.
I really hope flashing the stock ROM sets everything back to normal.


Thank you so much for your help!

No risk at all to trip Knox to 0x1 if you flash a stock firmware , I believe you have just suppressed a necessary APK !!
13th August 2014, 02:42 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by Tilagoon

No risk at all to trip Knox to 0x1 if you flash a stock firmware , I believe you have just suppressed a necessary APK !!

Thank you! I just found a perfect description in german too for using odin on the p605, so i know now i definitely need Odin3 v309 ...
I don't think i can make it any worse than it is right now
13th August 2014, 03:01 PM   |  #6  
Senior Member
Flag Perols
Thanks Meter: 134
 
357 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by Juuliet

Thank you! I just found a perfect description in german too for using odin on the p605, so i know now i definitely need Odin3 v309 ...
I don't think i can make it any worse than it is right now

Yes use Odin 3.9 , unzip the file you will download and put in Odin "AP" the file ending with *.tar.md5
13th August 2014, 08:49 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
Quote:
Originally Posted by Tilagoon

Yes use Odin 3.9 , unzip the file you will download and put in Odin "AP" the file ending with *.tar.md5

well okay... this worked out so perfect, and it was actually so easy i'm ashamed i even had to ask....
and it already works more fluent than it was before

thank you, really... for the fast help and the confidence your answers gave me
oh man i feel really stupid right now, i guess this was nothing to worry about for 99 % on this board...
14th August 2014, 01:17 PM   |  #8  
Senior Member
Flag Perols
Thanks Meter: 134
 
357 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Great
I am very happy that you could get your Mega back to work !!

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes