Post Reply

[Q] SM-P605 Rooting issue

OP kypreo

23rd August 2014, 02:05 AM   |  #11  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
13 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Problem with s-pen
Quote:
Originally Posted by Tilagoon

Hi,
When you flash TWRP with Odin you have to reboot immediately in recovery as if you reboot the systeme TWRP will be overwritten by the stock recovery.
To achieve this when in Odin untick "AutoReboot" and flash TWRP.
When the the flash is finished power off your tablet : long press on Pwr button till it goes off.
Then reboot in recovery mode: volume up, home and power you should be in TWRP recovery.

Hello,
I am now have problems with s-pen. Is this connected to the root process? I can write with my hand but not with the s-pen. Do you have any idea what is happening?

Thanks
23rd August 2014, 08:40 AM   |  #12  
Senior Member
Flag Perols
Thanks Meter: 122
 
326 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by tclazier

Hello,
I am now have problems with s-pen. Is this connected to the root process? I can write with my hand but not with the s-pen. Do you have any idea what is happening?

Thanks

Frankly speaking I don't know but I don't see the connexion with the root.
Did you upgrade from 4.3 to 4.4.2 ? If yes this could also be the reason ??
23rd August 2014, 11:57 PM   |  #13  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
13 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
S-pen solution for rooted phone with twrp.
Quote:
Originally Posted by Tilagoon

Frankly speaking I don't know but I don't see the connexion with the root.
Did you upgrade from 4.3 to 4.4.2 ? If yes this could also be the reason ??

Actually, I found that it does have to do with the root process. Twrp for some reason is not supporting s-pen input. It took me a while to find a solution and understand how to apply it. I first found it at a german forum with no instruction whatsoever. Anyway, here is what one should do:
- "Call" *#2663#
- Select WACOM FW Update (Kernel Binary)
- Wait for the update to finish and you are all set
- Be aware that even though you are not actually calling a phone number you must have a sim card inserted.
The Following User Says Thank You to tclazier For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes