Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,734,346 Members 46,952 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Switching to AT&T rom issues

Tip us?
 
ishould
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 16
Join Date: Jan 2010
Question Switching to AT&T rom issues

I bought a T-Mobile branded Note 2 when it was released and I recently switched to AT&T because t-mobile doesn't get service in my apartment. I had to flash the (t-mobile) stock image to get the unlock code to work. After unlocking I was able to get AT&T network connection and 4G data. When I restored the image I had backed up, I could not connect to AT&T's network. I'm was running LiquidSmooth 4.4.2 ( http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2151580 ) before the switch.
It doesn't recognize that there is a SIM card in the device. When I go to Settings -> More -> Mobile Plan it says "Please insert SIM card and restart"

What can I do to get this to work on AT&T's network?
 
stewwmann
Old
#2  
stewwmann's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 42
Posts: 159
Join Date: Feb 2013
Location: San Diego
Quote:
Originally Posted by ishould View Post
I bought a T-Mobile branded Note 2 when it was released and I recently switched to AT&T because t-mobile doesn't get service in my apartment. I had to flash the (t-mobile) stock image to get the unlock code to work. After unlocking I was able to get AT&T network connection and 4G data. When I restored the image I had backed up, I could not connect to AT&T's network. I'm was running LiquidSmooth 4.4.2 ( http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2151580 ) before the switch.
It doesn't recognize that there is a SIM card in the device. When I go to Settings -> More -> Mobile Plan it says "Please insert SIM card and restart"

What can I do to get this to work on AT&T's network?
Have you checked the APN? Search AT&T APN in the main thread if you need to .
SGH-I317UCUCNE5 -- MJ4 bootloader--DN3 V4 4.4.2 beta 1
Nexus 7 32Gb (2012) 4.4.4 Stock
 
ishould
Old
(Last edited by ishould; 7th July 2014 at 11:21 PM.) Reason: clarification
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 16
Join Date: Jan 2010
Okay I managed to get a rom that is compatible with AT&T and have an AT&T apn that should get LTE, but I'm only getting HSPA+ speeds. I tried flashing AT&T radios for the i317 from here: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1987541 , but those didn't give me any network access at all. Right now I'm on the latest t-mobile modem from here http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2102380 I know I should be getting LTE because I have an LG G2 right next to me getting LTE

Any ideas?

Network Settings
APN
 
ishould
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 16
Join Date: Jan 2010
SOLVED

I did not have enough apn types in my apn settings. I used these apn settings and I'm getting LTE

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2594719
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes