FORUMS

New Xposed for Lollipop 5.0 Update Fixes Major Bugs

Senior Recognized Developer rovo89 has patched Xposed for Lollipop 5.0 to … more

Download Sony’s new AOSP-like concept for Xperia Z3

Over in our forums, Recognized Contributor Jozinek has posted a very … more

OnePlus 2 vs Moto X Style: Which is The Better Flagship?

Two big industry names have announced their newest flagship phones within the … more

Making Your Own Xposed Modules Is Easier Than You Think

Close to the heart of XDA is the Xposed Framework by Rovo89. Most of … more

[Q] Phone cannot be charging while in OFF mode

5 posts
Thanks Meter: 0
 
By kingamok, Junior Member on 2nd July 2014, 12:49 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hello all,

The problem is i can not charged my phone when the phone is switched off. When i inserted the power cable it will automatically switch on the phone then it will charging normally. I am on Phoenix ROM V18.8. Your kind feedback is much appreciated. Thanks.
 
 
2nd July 2014, 01:03 AM |#2  
soralz's Avatar
Senior Member
Flag Taipei
Thanks Meter: 434
 
More
Quote:
Originally Posted by kingamok

Hello all,

The problem is i can not charged my phone when the phone is switched off. When i inserted the power cable it will automatically switch on the phone then it will charging normally. I am on Phoenix ROM V18.8. Your kind feedback is much appreciated. Thanks.

Flash ND3 bootloader. Once flashed you cannot downgrade back to non-Knoxed bootloader.

It will solve phone off charging and WiFi issues.

http://forum.xda-developers.com/show...18&postcount=2
The Following User Says Thank You to soralz For This Useful Post: [ View ]
3rd July 2014, 08:16 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by soralz

Flash ND3 bootloader. Once flashed you cannot downgrade back to non-Knoxed bootloader.

It will solve phone off charging and WiFi issues.

http://forum.xda-developers.com/show...18&postcount=2

I am on DN3 ROM v5.2 now and i think it is using ND3 boot loader. The problem is still there. On the DN3 ROM thread i found this message "Please use latest KitKat Bootloader if you wish to be able to plug your phone while turn off." However i just can not find the KitKat boot loader file. Can i extract from the rom itself?
3rd July 2014, 08:59 AM |#4  
singhpratik87's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,754
 
More
Quote:
Originally Posted by kingamok

I am on DN3 ROM v5.2 now and i think it is using ND3 boot loader. The problem is still there. On the DN3 ROM thread i found this message "Please use latest KitKat Bootloader if you wish to be able to plug your phone while turn off." However i just can not find the KitKat boot loader file. Can i extract from the rom itself?

Custom ROM don't provide bootloader.You need to flash ND3 bootloader from here via bootloader tab in odin on pc. See Here how to flash bootloader via odin.
The Following User Says Thank You to singhpratik87 For This Useful Post: [ View ]
3rd July 2014, 11:03 AM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by singhpratik87

Custom ROM don't provide bootloader.You need to flash ND3 bootloader from here via bootloader tab in odin on pc. See Here how to flash bootloader via odin.

I have tried to flash it via jodin3 (on mac). But i am unable to check the option F. Reset time (grayed). These are the screenshot for you. Can i flash boot loader from TWRP?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2014-07-03 at 6.00.10 PM.png
Views:	14
Size:	113.0 KB
ID:	2830250   Click image for larger version

Name:	Screen Shot 2014-07-03 at 5.59.56 PM.png
Views:	12
Size:	106.1 KB
ID:	2830251  
3rd July 2014, 11:11 AM |#6  
singhpratik87's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,754
 
More
Quote:
Originally Posted by kingamok

I have tried to flash it via jodin3 (on mac). But i am unable to check the option F. Reset time (grayed). These are the screenshot for you. Can i flash boot loader from TWRP?

dude,what's in that PIT file? Or has it been always part of jodin on mac?I run it on windows so I am not sure why your error message is about PIT file.No bootloaders can only be flashed via odin.
3rd July 2014, 02:41 PM |#7  
soralz's Avatar
Senior Member
Flag Taipei
Thanks Meter: 434
 
More
Don't mess with the checkbox, just select BL for the ND3 bootloader and start flashing.
6th July 2014, 03:24 AM |#8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Thumbs up
I have managed to flash ND3 bootloader through Odin using Windows. Thank you guys
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes