Post Reply

Dial through Skype on dialler missing

OP bjornzzz

2nd July 2014, 12:04 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
21 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Hi all, I recently installed Skype, however when I try to dial out through the default dialler, the option to select skype or default phone is missing. Nor has it ever been there. I remember when I installed skype a while ago I would get the option to call through either skype or the default phone browser.

I'm asking this because I have all my contact on my phone, and don't really want to be copy pasting a phone number every time I want to dial a phone number in skype.

Thanks in advance for your help
2nd July 2014, 02:13 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 13
 
151 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by bjornzzz

I remember when I installed skype a while ago I would get the option to call through either skype or the default phone browser.

Did you installed skype on this same phone earlier? From task manager check default apps, if its there clear it.

Also check settings internet calling, something like that is there.

I've been using skype since long but I forget when it asks to choose dialer or skype app. But as far as i remember it wasnt at the dialer, it asked to choose app from the contact or call log. But it could be dialer also, as my task manager clear default showing the phone icon.
2nd July 2014, 03:11 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
21 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Quote:
Originally Posted by soumen.sam

Did you installed skype on this same phone earlier? From task manager check default apps, if its there clear it.

Also check settings internet calling, something like that is there.

I've been using skype since long but I forget when it asks to choose dialer or skype app. But as far as i remember it wasnt at the dialer, it asked to choose app from the contact or call log. But it could be dialer also, as my task manager clear default showing the phone icon.

Hm I did not install it on this phone. Shall test this on my older phone (HTC One X) and see how it goes.

I've checked default and there's nothing for the dialer. I've also tried calling from call long and contacts and no pop up to ask for skype or normal call.
2nd July 2014, 03:21 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 13
 
151 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by bjornzzz

Hm I did not install it on this phone. Shall test this on my older phone (HTC One X) and see how it goes.

I've checked default and there's nothing for the dialer. I've also tried calling from call long and contacts and no pop up to ask for skype or normal call.

This could be due to recent skype update too. But for me it surely popup once in past but where exactly I donít remember where.

Check internet calling setting in settings.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy Note 3 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank