Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[SOLVED] Help - Baseband unknown and Imei null

OP paieneso

14th July 2014, 09:54 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
35 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Hi,

I have done a lot of research and tried several methods, but got nowhere yet and I was hoping someone could probably help me restoring my phone back to normal.

I was trying to install a different baseband version on my international N9005 (Android 4.4.2) with ODIN and it all went fine (a process that I have done a good number of times already). However, when I restarted the phone, I got into a boot loop and after wiping cache and dalvik I got the phone to start. The problem is that the phone is now showing baseband unknown and IMEI null, which somehow also causes problems on the whole system, the phone goes a lot slower, the camera does not work, the clock app either, etc.

Just so you have the right information, I live in the UK and I originally had modem version XXUENB1, after which I have tried several others such as XXUENC2, XXUENF2, DXNE3 and ZHNE6, being the latter the last I had after trying to install version XXUENE3, which is the one that left my phone out cold.

I do my backups using Philz recovery, and I have a few EFS backups using it, which I have tried to restore with no luck. The EFS backups have 4 files ('efs.ext4.tar'; 'efs.ext4.tar.a'; 'nandroid.md5'; and 'recovery.log'). Also, I have another EFS backup that I did which is one file only, 'efs_20140531_122400.img'.

I have also tried restoring old full system backups and a brand new firmware via ODIN but I got the same result (I haven't yet tried a full restore with separate CSC, PHONE, PDA, Modem and PIT files as I am waiting for the files to download). Again, I have tried installing different baseband versions with ODIN which I know that worked in the past, but no changes.

I do not know what else to try. Anybody has any ideas?

Thanks in advance.

Cheers
Last edited by paieneso; 18th July 2014 at 12:26 AM.
14th July 2014, 01:15 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 166
 
452 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
I would suggest to flash latest UK NF4 if you havent't do so

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
15th July 2014, 12:48 AM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
35 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Quote:
Originally Posted by Rosli59564

I would suggest to flash latest UK NF4 if you havent't do so

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

I had tried that before and it didn't work. However, desperate as I was, I went again and gave it another shot and incredibly enough, it worked!!!! Phone is back together again!!!! Yeeahh. There goes an incredible load off my shoulders.

Thanks for your support mate.

Cheerio
15th July 2014, 02:49 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 166
 
452 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Quote:
Originally Posted by paieneso

I had tried that before and it didn't work. However, desperate as I was, I went again and gave it another shot and incredibly enough, it worked!!!! Phone is back together again!!!! Yeeahh. There goes an incredible load off my shoulders.

Thanks for your support mate.

Cheerio

Good to know that

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
15th July 2014, 04:49 AM   |  #5  
mdiaz33685's Avatar
Senior Member
Flag Tampa, FL
Thanks Meter: 538
 
1,058 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by paieneso

I had tried that before and it didn't work. However, desperate as I was, I went again and gave it another shot and incredibly enough, it worked!!!! Phone is back together again!!!! Yeeahh. There goes an incredible load off my shoulders.

Thanks for your support mate.

Cheerio

glad everything is working,

on the top of your thread, mark it SOLVED...
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes