Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,750 Members 43,531 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[q] sm-n900 - mt6582

Tip us?
 
VonStarkeGSD
Old
(Last edited by VonStarkeGSD; 3rd July 2014 at 01:23 PM.)
#1  
VonStarkeGSD's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 160
Join Date: Jul 2011
Location: Manchester

 
DONATE TO ME
Smile [q] sm-n900 - mt6582

I have root access on the device, i have cwm installed which is version: rual autocwm v5.5.0.4.

The problem I have If I try to install any Rom it either freezes or half way through installlation returns me to cwm. I have tried to upgrade cwm to the newer versions ie touch etc and it completes the install and updates but once phone has rebooted is returns me back to the old cwm v5.5. If I do a battery pull the phone boots back up as normal and runs 4.3 and shows I have root.

Some of you might think well I have root access I should be happy however I don't just want to run apps, I wish to play with mods and custom roms so I will like some help if possible.


Innokin 134 / FoggerV4 Tank


 
vndnguyen
Old
#2  
vndnguyen's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 696
Posts: 1,707
Join Date: Sep 2009

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by VonStarkeGSD View Post
I have root access on the device, i have cwm installed which is version: rual autocwm v5.5.0.4.

The problem I have If I try to install any Rom it either freezes or half way through installlation returns me to cwm. I have tried to upgrade cwm to the newer versions ie touch etc and it completes the install and updates but once phone has rebooted is returns me back to the old cwm v5.5. If I do a battery pull the phone boots back up as normal and runs 4.3 and shows I have root.

Some of you might think well I have root access I should be happy however I don't just want to run apps, I wish to play with mods and custom roms so I will like some help if possible.
What do you mean 'mt6582' in the title? Is it MediaTek chipset? If the answer is yes, so you may own a fake device.

You can use Phone INFO ★Samsung★ app to check if it is a original one. Go to the Menu --> 'Refurbishment Check'.
 
VonStarkeGSD
Old
#3  
VonStarkeGSD's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 160
Join Date: Jul 2011
Location: Manchester

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by vndnguyen View Post
What do you mean 'mt6582' in the title? Is it MediaTek chipset? If the answer is yes, so you may own a fake device.

You can use Phone INFO ★Samsung★ app to check if it is a original one. Go to the Menu --> 'Refurbishment Check'.
Yes it is a MediaTek chipset! I am aware its a like for like clone. My understanding is the clones with MediaTek Chip can still support custom roms?

Innokin 134 / FoggerV4 Tank


 
vndnguyen
Old
#4  
vndnguyen's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 696
Posts: 1,707
Join Date: Sep 2009

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by VonStarkeGSD View Post
Yes it is a MediaTek chipset! I am aware its a like for like clone. My understanding is the clones with MediaTek Chip can still support custom roms?
So your device is not a Note 3, you cannot use any Note3's rom obviously.

Please use Phone INFO app to check to make sure.
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes